Geçer mi? Geçmez.. Çünkü neden geçsin?

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Selam,
Bu dünyada hepimiz farklı şekillerde imtihan ediliyoruz. Rabbim kaldırabileceğimiz kadarını veriyor; lakin bazen kaldırmak zor geliyor, ağır geliyor. Omuzlarımız çöküyor, yükümüzü taşımakta zorlanıyoruz. Ben de son zamanlarda bununla ilgili ciddi problemler yaşıyorum. Uyuyamıyorum mesela, uykusuzluktan ölsem de kapatamıyorum gözlerimi. Sanki kapatınca bir şeyler olacak hissine kapılıyorum. Yemek yiyemiyorum. Son iki ayda 7 kilo verdim. Yüzümde tek leke yokken, yüzümü yola yola mayın tarlasına çevirdim. Sürekli mutsuz sürekli ağlamaklıyım. En sonunda bir doktora gittim. Bana antidepresan verdi. Onları kullanmaya başladığımdan beri uyuyorum. Daha enerjik hissediyorum ve tabi ki gülmeye başladım. Hayatım boyunca bunları kullanmaya devem edecek miyim bilmiyorum. Gün içinde zaten kullandığım bir sürü ilaç var. Şimdi bi de bunlar eklendi.
Aranızda bir dönem antidepresan kullanıp bıraktığında kötü hissetmeyenler var mı? Yoksa bu ilaçlar artık hep benimle mi olacak?

çok geçmiş olsun Allah şifa versin umarım tez zamand bulunur istediklerin kalp yetmezliğin falan mı var peki

Antidepredan kullanmaya başladığınıza göre uzmanla görüşmüşsünüz demektir. İçinde bulunduğunuz durumun sebepleri olmalı. Sebepleri ortadan kaldırabildiniz mi? Sorunuza cevap olarak da şunu söyleyebilirim ki sonsuza kadar antidepresan kullanan duymadım. Psikolojik olarak daha iyi hissettiğinizde uzman desteğiyle bırakmanız sağlanacaktır.

Kalp akciğer nakli bekliyorum ve son günlerde hiç iyi değil kalbim.. Bu sebeple çöktüm ruhsal ve bedensel olarak.
Canım Allah şifa versin inşallah kısa sürede.

O antidepresanları birden bire kesmeyecek zaten doktor dozunu azaltarak bırakacaksın. Aniden bırakırsan aynı durumdan daha kötü oluyor. Yavaş yavaş bırakınca hissetmiyorsun o mutsuzluğu..

Kaç yaşındasın ne zamandır bunları yaşıyorsun? Eve kapanma arkadaşlarınla zaman geçir hobiler edin.

Evet uzmanla görüştüm ve o verdi ilaçları. Aslında böyle değildim ama neden düzelemedim o ilaçları almadan bilmiyorum.

İlaçlar hep sizinle olmayacak tedaviniz bittiğinde Dr bıraktıracak. Birakmanızı Dr uygun gördüğünde ama. Uzun tedavi süreci oluyor genelde bırakınca da gayet mutlu olacaksın. Çok geçmiş olsun

Kısa bir dönemde olsa antidepresan kullandım. Kullanırken hiç bir faydasını görmediğim gibi bıraktığımda da hiç bir değişiklik yaşamadım. Bu arada geçmiş olsun.

28 yaşındayım. Hastalığım 10 yaşımdan beri var ama tabi her geçen gün daha da kötüleşti ve nakil aşamasına geldi. Şimdi tek çaresi çiftli organ nakli.

İçinden geçtiğiniz süreç zor bir süreç çünkü. Kıyaslamak doğru değil biliyorum ama bazımız aşk acısı çeker gelmeyen birinin yolunu bekler de antidepresanla tutunur hayata bazımiz da kalbin kendisini. Ve bunu olağan karşılayıp sıkıntısız atlatmak elbette ki kolay değil. Çağın vebası depresyon diyorlar ya, hakikaten öyle. Ve öyle sıradan hale geldi ki antidepresan kullanımı. Şuan bir de bunu kendinize dert etmemenizi öneririm. Acil şifalar diliyorum.

28 yaşındayım. Hastalığım 10 yaşımdan beri var ama tabi her geçen gün daha da kötüleşti ve nakil aşamasına geldi. Şimdi tek çaresi çiftli organ nakli.
Aniden kötüleşmesi galiba seni depresyona sokan. Neden böyle oldum diye düşünme herkes hayatının bi yerinde depresyona giriyor ve ilaçsız atlatabilen insan sayısı çok az. Sen düzenli kullan moralini yüksek tut.

Organların ikisi aynı anda mı nakil olmalı?

Ah bizler!!! Ne kadar sorumsuz ne kadar benciliz. Uzun süredir organ bağışı formu doldurmayı düşünüyorum ama çocuklardan kendi fikrimi harekete geçirme fırsatı bulamadım ve itiraf ediyorum önemsemedim galiba

Annem 15 yıl ağır ilaçlar kullandı. Oğlum doğduğundan beri yani 6 senedir antidepresan almıyor. Torunu ona terapi gibi geldi.

Senin de sağlığına kavuştuktan sonra ihtiyacın kalmayacak inşallah. Acil şifalar diliyorum.

Hamiş: organ bağışı yapalım lütfen..

Haklısınız. Aslında kimsenin imtihanını hafife almam. Herkesin bir limiti var ve bunu bunu sadece Yaradan görüyor.

Nasıl ihtiyaç duyuyoruz organ nakline bilseniz. Evet belki çok tuhaf. Yaşamak için başkasının hayatının son bulması gerekiyor. Ama ölüm bu yani hak. Ve neden birileri için umut olmayalım ki. Ben sağlam olan bütün organlarımı bağışladım mesela. Buna gözlerim de dahil..

Aslında benim de bi bebişim olsa eminim bana çok iyi gelirdi. Maalesef ki bu hastalık anne olmama da izin vermiyor. Bir de onun hasretiyle üzülüyorum.

Canım okadar haklısın ki diyecek sözüm yok maalesef

Göz rahatsızlığım ilerlerse ben de kornea nakline ihtiyaç duyacağım ama nerde kalp nerde kornea kıyaslayamam,Allahtan şifa selamet ve organ diliyorum senin için ne diyim başka, iyi ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…