• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gecici mi bu kiskancligim yoksa kötü bir insan mi oluyorum?

Insallah sen de kisa zamanda o mutluluga ulasirsin. Seninki kiskanclik da kötülük de değil üzülme. Sen sadece hassas oldugun bir konuya dikkat edilmemesine tahammul edemiyorsun. Ki bu da cok normal.

H
1.5 yıllık evliyim. İlk günden beri bebek istiyorum ama olmadı. 5 ay arayla iki kez hamile kaldım ama devam etmedi. İlki düşük oldu. İkincisinde ise bebegimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Bu arada eltim de hamileydi. Onun doğum yaptığının ertesi günü biz bebeğimizin yaşamadığını öğrendik. Elbette aileye yeni bir bebek katildi ve bu çok mutluluk verici biliyorum. Benim basima gelenler de onların sucu değil hepsini biliyorum. Ama yine de yanımda gerek gorumcem gerek kayinvalidem sürekli bebekten bahsedip şöyle tatlı boyle agucuk dedi, kolunu şöyle kaldırdı, çişini böyle yaptı diye konustukca ben çok kötü oluyorum. Moralim bozuluyor içimden ağlamak geliyor. Nasıl kurtulacagim bu olumsuz duygulardan bilmiyorum.
Hissettiklerin normal duygular bebegni kaybetmenin travmasını yasıyoken etrafında yeni bi bebegin dünyaya gelmesi seni kotu etkilemiştir ama kotu niyetli oldugunuzu dusunmuyorum.esinizn kaynananızın gorumcenizin sizin bu travmayı yasıyoken dha dikkatli davranması lazm.tamam bi taraftan bi bebegin dünyaya gelmesinin sevincini yasıyolar ama bi taraftan da sizin yeni bi bebek kaybetmenize saygılı olmaları gerekir yoksa çok etkilenirsin toparlanman zor olur

1.5 yıllık evliyim. İlk günden beri bebek istiyorum ama olmadı. 5 ay arayla iki kez hamile kaldım ama devam etmedi. İlki düşük oldu. İkincisinde ise bebegimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Bu arada eltim de hamileydi. Onun doğum yaptığının ertesi günü biz bebeğimizin yaşamadığını öğrendik. Elbette aileye yeni bir bebek katildi ve bu çok mutluluk verici biliyorum. Benim basima gelenler de onların sucu değil hepsini biliyorum. Ama yine de yanımda gerek gorumcem gerek kayinvalidem sürekli bebekten bahsedip şöyle tatlı boyle agucuk dedi, kolunu şöyle kaldırdı, çişini böyle yaptı diye konustukca ben çok kötü oluyorum. Moralim bozuluyor içimden ağlamak geliyor. Nasıl kurtulacagim bu olumsuz duygulardan bilmiyorum.
allahyardımcın olsun snei çok iyi anlıyorum nitekim bende 2 buçukyıldır bebek hasretyle yanıyorum bebeği olmayan bebek hasreti çeken çoğu insna senin yaşadığın duyguları yaşıyor buduyguları hissetmek senn suçun değil elinde olmadan imreniyorsun ve çektiğin acıyı insanların görmezden gelip düşüncesizce davranmasına canın sıkılıyor hepsi bu

Umarım en kısa zamanda bebişinizin heyecanını yaşarsınız da gülersiniz bu günlere. :KK46:

Sizin şu anda bu konuda canınız yanıyor. Allah sabır versin ve size de tüm istiyenlere de Rabbim hayirlisi ile saglikla evladınızı kucağıniza almayi nasip etsin inşaallah. .

Aslında kayinvalide ve gorumcenizin sizin yanınızda bu şekil konuşmaları yanlış ama dusunemiyorlar mi acaba? Eşinizin yanında konu ediyorlar ise esiniz anne bak biz yeğenim izi de çok seviyoruz ama su an acimız daha taze lütfen yanımızda bu kadar detaylı konuşmayın, kendi bebeğimiz aklımızageliyor iiçimiz burkuluyor ister istemez dese olmaz mı? Esin de senin yanında olmaz ise bırak onunla da bastan hiç konuşma.

Bu durumda Allah sabır versin demekten başka bir şey aklıma gelmiyor çünkü onlar olmasa başka herhangi bir şey ya da kişi canını sikacak..Dedigim gibi şu an açın çok taze yoksa sen kötü biri değilsin. Lütfen böyle düşünme. .

Sizin şu anda bu konuda canınız yanıyor. Allah sabır versin ve size de tüm istiyenlere de Rabbim hayirlisi ile saglikla evladınızı kucağıniza almayi nasip etsin inşaallah. .

Aslında kayinvalide ve gorumcenizin sizin yanınızda bu şekil konuşmaları yanlış ama dusunemiyorlar mi acaba? Eşinizin yanında konu ediyorlar ise esiniz anne bak biz yeğenim izi de çok seviyoruz ama su an acimız daha taze lütfen yanımızda bu kadar detaylı konuşmayın, kendi bebeğimiz aklımızageliyor iiçimiz burkuluyor ister istemez dese olmaz mı? Esin de senin yanında olmaz ise bırak onunla da bastan hiç konuşma.

Bu durumda Allah sabır versin demekten başka bir şey aklıma gelmiyor çünkü onlar olmasa başka herhangi bir şey ya da kişi canını sikacak..Dedigim gibi şu an açın çok taze yoksa sen kötü biri değilsin. Lütfen böyle düşünme. .

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım benim de isteyen herkesin de en kısa zamanda sağlıkla hayırlı bebekleri olur. Kayınvalide ve gorumcemin ise tamamen düşünmeden yaptıklarını düşünüyorum ben de. Aslında kötü niyetli değiller. Dün gece esimle de konuştum. En büyük destekçim o. Elbette ailesine bir saygısızlık yapmam. Sert bir tepki veremem. Ama esimin haklisin, bizimkiler dusunemiyor demesi bile beni biraz olsun rahatlattı.

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım benim de isteyen herkesin de en kısa zamanda sağlıkla hayırlı bebekleri olur. Kayınvalide ve gorumcemin ise tamamen düşünmeden yaptıklarını düşünüyorum ben de. Aslında kötü niyetli değiller. Dün gece esimle de konuştum. En büyük destekçim o. Elbette ailesine bir saygısızlık yapmam. Sert bir tepki veremem. Ama esimin haklisin, bizimkiler dusunemiyor demesi bile beni biraz olsun rahatlattı.

canım sen kötü bir insan değilsin... asıl kötü olanlar onlar.. senin acına saygı göstermeyip yarana tuz basanlar... benim de eltim doğum yaptığında hamile kalmak için uğraşıyodum... olmuyodu... eltim doğum yaptı dediiğin gibi bir mutlluk ben de mutlu oldum tabi.. ama kulaklarımı tıkadım onlara karşı.. bebeği sevdim çok sevdim hatta acımı onunla bastırdım... gel zaman git zaman yine hamile kalamadım bebek de büyüyordu herkes bak şöyle yaptı güldü ağladı yürüdü anne diyor artık deyince içim burkuldu... eşim bile anlamamıştı beni çocuğumuzla olan hayalini yiğeniyle kuruyordu sesli bi şekilde içim daha da acıdı...
sonra kimyasal gebelik geçirdim.. sonrası da büyük br yıkımm.. hiç beklemediğim bir anda rabbim sesimi duydu meleğimi gönderdi bana.. sıkma canını bol bol dua et.. Rabbim en kısa zamanda meleğini kavuşturur sana inşallah....

konu sahibi sizin üzülmenizi gerektiren bir durum yok . Aileye bir birey gelmiş ne var ki bunda .Siz de sevinin .Örneğin 30 unu geçmiş ama evlenememiş insanların yanında düğünden bahsedemeyecek miyiz .Böyle düşünün .

Yet normal duygular bunlar ama karşı tarafı da düşünün. Onların mutlu olması da gayet doğal. İnşallah tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Yet normal duygular bunlar ama karşı tarafı da düşünün. Onların mutlu olması da gayet doğal. İnşallah tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Elbette onları düşünüyorum. Mutlu olmalari da gayet doğal biliyorum. Benim basıma gelenlerden sonra bebek sağ salim doğunca şükürler olsun dedim. Artik bebekler bana daha büyük bir mucize olarak görünüyor çünkü. Benim tek uzuldugum nokta acim bu kadar tazeyken siradanlastirilmasi ve gerekli hassasiyetin gösterilmemesi.

kesinlikle kötü bir insan değilsin kim olsa senin yerinde etkilenir.
herşeyi Allaha'a bırakmak gerekiyor canım. şöyle düşün iki defa hamile kalmışsın demekki bir sağlık sorunun yok. senin yaşadığın sadece karşı tarafa imrenme yani kıskançlık değil.
inşallah sen de tez zamanda bebeğini kucağına alırsın, üzme kendini...

Gayet normal düşündükleriniz. Sadece kayınvaliden ve diğerleri senin yanında daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Allah yardımcın olsun.

Bende olsam üzülüp rahatsız olablirdim. Normal bence. Bunu yansıtmayın ama hiç sevimli olmaz. Sizde yaklşın bebeğe, sevmeye çalışın ve dua edin, duaların gücüne inanın.

canımcım bende üzüldüm şimdi , onların yanında konuşması normal ama abartıyorlarsa çok durma aynı ortamlarda bir süre belki iyi gelir bu sana

Back
X