- 28 Mart 2020
- 21.784
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.570
- 598
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
-
Kist olusmustur diye düşünüyorum .bir ayda kist olusumlari goruluyorSelam hanımlar, adetim bugün itibarıyla 11 gün gecikti. Test yaptım negatif.
11 günün öncesinde de 7 gün kadar kahverengi lekelenmeler oldu ve hala devam ediyor. Yani 20 gündür hemen hemen lekelenmelerim var.
Önceki ay da regl oncesi lekelenme oldu ama bu kadar gecikmedim.
2 3 ay önce muayene oldum. Hormonlarim olmasi gerektiği gibi, kistim miyomum falan da yoktu.
Neden boyle oldugunu anlamadim.
Şu an hiç regl olacak gibi bir belirtim yok.
2 3 ay onceki muayenede hiçbir sıkıntı çıkmayınca mevsimsel herhalde deyip biraz umursamadim ama 11 gun gecikme 20 gun lekelenme normal degil sanırım.
Sizce nedir bu? Başına gelen var mi? Şu yüzden oluyordur diye bir fikriniz varsa lütfen yazar mısınız?
Çok korkulacak bir şey degil ama doktora gitmem lazim o zaman. Peki kist ne yaparak gecikmeye sebep oluyor? Leke leke su an geliyor ama bir turlu kanama gelmedi.Kist olusmustur diye düşünüyorum .bir ayda kist olusumlari goruluyor
Kist oluşunca Hormon değerini yükseltiyorÇok korkulacak bir şey degil ama doktora gitmem lazim o zaman. Peki kist ne yaparak gecikmeye sebep oluyor? Leke leke su an geliyor ama bir turlu kanama gelmedi.
Doktora gitmelisin tabi kiÇok korkulacak bir şey degil ama doktora gitmem lazim o zaman. Peki kist ne yaparak gecikmeye sebep oluyor? Leke leke su an geliyor ama bir turlu kanama gelmedi.
Bu ay ne durumdayim bilemiyorum ama kan verdiğim ay fsh minicik yüksekti. Referans 10 ise 10,3 falandı. Doktor bir anlami yok demisti. Lh normal seviyedeydi.Benim bi ay komple ay boyunca kanamalarım lekelenmelerrim oldu her renk her yoğunlukta. O ay hormonlarda filan bir şey çıkmamıştı. Hatta o ay hsg bile çekilmiştim temizdi. Yani bence sebepsiz de olabiliyor.
Ama kist en yüksek ihtimal basit kistler çok sık görülen sorunlardan.Söktürücü gerekebilir.
Bir de kendi teşhisimi yazmak istiyorum. Bazen lh fshdan yüksek olur ama doktor pko demez usgde görüntüsü olmadığından. Ama bence bu da yumurtlama, çatlama sorunları yapabiliyor. Gecikmeler olabiliyor. Ama bu sorun kabul edilip müdahale edilecek bir şey olmadığından da bir şey yok deniyor bence. Bunu burdaki gözlemlerimle yazıyorum.
Bir seyler icmekten çekiniyorum hormon dengemi bozar diye. Bu ay saglik ocaginda aşı olcam. Saglik ocagindaki Doktor tarlusal yazar mı?Doktora gitmelisin tabi ki
Ama ben mesela bu ay tamamen soğan suyu içerek adetimin sokulmesini sağladım.. senin gördüğün uzun lekelenmeleri görünce öyle yapıyorum.
Sonra da adet olunca ikinci yada üçüncü gün doktora gittim.
Biliyorsun doktor da illa adetin ikinci günü gel diyor .
Adetin sokülsün diye de tarlusal farlutal filan veriyor
Hiç almadım ben söktürücü tam tersine çok regl olurdum ben. Amh kaç senin?Bu ay ne durumdayim bilemiyorum ama kan verdiğim ay fsh minicik yüksekti. Referans 10 ise 10,3 falandı. Doktor bir anlami yok demisti. Lh normal seviyedeydi.
Ilk paragrafina dayanarak acaba mevsimsel mi diyorum. Bayram bitene kadar olmazsam söktürücü için doktora gideyim.
Bu ay saglik ocaginda covid aşısı olcam. Saglik ocağı doktoru tarlusal yazar mi?
Amh bakmamis kuzum ya. Yumurta rezervin iyi dedi bana. Kan tahlilleri isterken onu da ekler sandim. Sonuclar gelince baktim ki istememiş.Hiç almadım ben söktürücü tam tersine çok regl olurdum ben. Amh kaç senin?
Ben içine kurt düşürmek istemem ama ilk doktorum beni çok oyaladı. Kötü demedi. Sen mümkünse onu da yaptır ya. Yumurtalarıma da yaşım yok diye güveniyoduk kalitelidir diyoduk fsh 10.5 filandı. Tüp bebekte doktorum yumurtaların kalitesizdi dedi. Ha yine doğal oldu ama sen de varsa porblem baştan bilmek istersin diye düşünüyorum.Amh bakmamis kuzum ya. Yumurta rezervin iyi dedi bana. Kan tahlilleri isterken onu da ekler sandim. Sonuclar gelince baktim ki istememiş.
Söylemiştin boyle oldugunu. Amh bir dahaki muayenede kesin baktircam zaten. Sonuc listesinde saatlerce bekledim ne zaman cikacak diye. Megerse istememiş bile. Peki amh ile yumurta kalitesi de belli olur mi?Ben içine kurt düşürmek istemem ama ilk doktorum beni çok oyaladı. Kötü demedi. Sen mümkünse onu da yaptır ya. Yumurtalarıma da yaşım yok diye güveniyoduk kalitelidir diyoduk fsh 10.5 filandı. Tüp bebekte doktorum yumurtaların kalitesizdi dedi. Ha yine doğal oldu ama sen de varsa porblem baştan bilmek istersin diye düşünüyorum.
İyi akşamlar, bu durumunuza benzer bir şeyi ben de bu ay yaşadım. Adetimin gününü bırakın saati bile bellidir normaldeSelam hanımlar, adetim bugün itibarıyla 11 gün gecikti. Test yaptım negatif.
11 günün öncesinde de 7 gün kadar kahverengi lekelenmeler oldu ve hala devam ediyor. Yani hemen hemen 20 gündür lekelenmelerim var.
Önceki ay da regl oncesi lekelenme oldu ama bu kadar gecikmedim.
2 3 ay önce muayene oldum. Hormonlarim olmasi gerektiği gibi, kistim miyomum falan da yoktu.
Neden boyle oldugunu anlamadim.
Şu an hiç regl olacak gibi bir belirtim yok.
2 3 ay onceki muayenede hiçbir sıkıntı çıkmayınca mevsimsel herhalde deyip biraz umursamadim ama 11 gun gecikme 20 gun lekelenme normal degil sanırım.
Sizce nedir bu? Başına gelen var mi? Şu yüzden oluyordur diye bir fikriniz varsa lütfen yazar mısınız?
Havalar birden ısındı. Düzenli beslenmeye çalışıyorum diyet gibi de degil. Kilo almadim, aninda cok fazla kilo vermedim.İyi akşamlar, bu durumunuza benzer bir şeyi ben de bu ay yaşadım. Adetimin gününü bırakın saati bile bellidir normaldeFakat tuhaf bir gecikme yaşadım. Asla adet belirtim olmadı. Gebelik belirtim de yoktu (bebek için uğraşmıyoruz ama özellikle de korunmuyoruz çünkü geri çekilme korunma yöntemi değildir ).
Ben gecikmemi oruç tutmama ve mevsim değişikliğine bağladım. Baştan leke olarak geldi, bugün kana döndü ama çok az. Normalde daha çok gelir. Şimdi ped bile dolmuyor.
Acaba beslenmenizde bir değişiklik mi oldu? Diyet falan yaptıysanız o da etkiler.
Daha önceden kist geçmişiniz varsa, yeni bir kist falan oluşmuş olabilir mi?
2-3 ay önce normal olan şeyler biz kadınlara maalesef çok hızlı değişebiliyor
Sogan suyu hormon dengelerini değiştiriyor demistiyumurtlama olmamis demisti gecikme yasadigimda gittigim dr. bszen stres mevsimsel degisimler vs sebep olabiliyor. her yil nisan ve ekim syinda gecikmeli olurum bu hic sasmaz :) sogan suyu sokturucu gercekten deneyebilirsiniz.
Kürlerin hepsi oynatıyo ya bence ilaç kullan daha iyi.Sogan suyu hormon dengelerini değiştiriyor demistimerve Onu duyduğumdan beri cekinir oldum. Acaba maydanoz sapi kaynatsam nasil olur?
maydonoz kurunude duydum evet. bnce tarlusaldi sanirim onu da kullanabilirsiniz dr.a gidip ben gitmeden de kullandim sorun olmadi. regliniz sökülmeye calisiyor bnceSogan suyu hormon dengelerini değiştiriyor demistimerve Onu duyduğumdan beri cekinir oldum. Acaba maydanoz sapi kaynatsam nasil olur?
Bu ay saglik ocaginda aşi olacagim. Saglik ocagi doktoru tarlusal yazabilir mi?maydonoz kurunude duydum evet. bnce tarlusaldi sanirim onu da kullanabilirsiniz dr.a gidip ben gitmeden de kullandim sorun olmadi. regliniz sökülmeye calisiyor bnce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?