geçim sıkıntısı

Sakın ha evi satmak gibi bir şey yapmayın, yarın ne olacağının garantisi yok. Borç bir şekilde ödenir, artık kimse hapse falan girmiyor bankalarla görüşüp ödeme planı yapılabilir. Dükkanlar açık oldukları sürece ekonomik olarak yük, mümkünse ya kapatın ya da başka bir işe çevirin. Mesela atıyorum bir tane sanayi tipi çamaşır makinası alıp etraftaki lokantaların masa örtülerini falan yıkayabilirsiniz parayla.

Kredi kartı kullanmayın. Normal alışveriş için bile. Emin olun bazı şeyleri ne kadar fuzuli harcadığınızı fark edeceksiniz.
ikincisi arabanız varsa satarak daha düşük model alın. Malesef biz hizmet ediyoruz aldığımız mala,

Ha ben ne kadarını yapıyorum. Bizimde 120 000 TL borcumuz var. Allah yardımcın olsun.

canım allah yardımcın olsun :( çok dua et sabah namazından sonra 100 kere subhanallahi ve bihamdihi dersen allahın izniyle rızkın artar ben çok denedim faydasını inan çok gördüm çok yerden alakasız iş çıktı para çıktı. kendi başıma bu zikrin işe yaradığının canlı kanıtıyım :) yorumlarından inançlı biri olduğunu çıkardığım için bunu söylüyorum yoksa söylemezdim. allah tez zamanda düze çıkarsın inşallah. senin için dua edicem

Eğer makine ve dükkanı devretme parası sizin elinizi hafifletmiyecekse,evi satın. .KP alamamis olabilir ama suan çok ileriyi düşünmemek gerek,alırsınız inş. .Borçla borç kapatılmiyor malesef..kaldi ki esin buyuk caresizlik icinde ki bukadar uzulup,agliyor.bizimde 30 bine yakın borç var,hergün huzursuzluk,uyku bile yok..öyle zorki Rabbim feraha cikartsin tüm Darda kalanları.

Evi satma,düşün ki ev yok,baban sıze durun dıye verdi,tapusu Baba'nın üstüne,ne yapacaktın,misal,ona göre çözüm bul,bızde kotada durduk,9 Yıldır evımız var,evımız oldupunu,kıra vermediğinizi hatırladıkça ağlarım,şükür ederim,işsiz kalınsa,aile yiyecek getırır,fatura öder,lakın kıra çok ağırdır,ama inanıyorum,inşallah çıkarsınız düze,şu an şoktaısnız,bırde o ınsanları açıkla,ifşa et,kımseyı dolandırmasınlar,burda bı konu vardı,bı üye geçenlerde araba satmış,parayı alamamıştı,

dükkanı emlakçıya verdik devrediyoruz bi yandan satalım kurtulalım diyoruz bi yandan her noktasında emeğimiz var nasıl devredicez diye düşünüyoruz çok zormuş çok

dükkanı emlakçıya verdik devrediyoruz bi yandan satalım kurtulalım diyoruz bi yandan her noktasında emeğimiz var nasıl devredicez diye düşünüyoruz çok zormuş çok
hayatta hersey bır ımtıhan ve olgunlasma evresı ..esınızın yanında dık ve saglam durusanız ..hıc kaybedemıyecegınız bır arkadasa ve aska sahıp olacaksınız..hayatta budamı gelecektı dedıgımız o kadar sey gelıyorkı basımıza..ALLAh yar ve yardımcınız olsun...borc odenır umarım uzun bır surec olacak ve bırbırnıze olan destegınızle altından kalkamıyacagınız bırsey degıldır..rabbım daha ıyı yerler nasıp etsın..

allahım yardımcınız olsun borçsuz insan yok bu zamanda allah sağlık versin sabır versin hayırlısıyla aşın inşallah

Allah selamet versin 250 bin ödenir öyle böyle ev öder gibi ödersiniz ..çalışma azminizi kaybetmeyin yeterki.

kumar değil ya iş batmış sonuçta
ticarette batmakta var çıkmakta
düze çıkarsınız inş en yakın zamanda

Hiç bilgim yok ama allah yardımcınız olsun
biz hiç bu şekilde bir borca girmedik işçiyiz ikimizde ama evlendiğimiz ilk sene maaşlarımız hiç yetişmiyordu herkez yer içer gezerken biz kapımızı kapatıp oturuyorduk.
şimdi ise 4 seneye giriyoruz çok şükür allah olmayanlarada versin.
mutlaka gececek bu günler

Bende memurum babam ticaret yapmış ama ben en küçük olduğum için çok bilmem sıkıntısını derdini borcunu bana sefasını sürme kısmı denk gelmiştir.ama evlenince rabbim herşeyi öğretti.bazen çok ağır geliyor yaşadıklarımız ikimizde genç yaşımızda boyumuzdan büyük şeylerle uğraşuyoruz,aklımıza bile gelmeyecek olaylarla.daha çok birbirimize destek oluyoruz ama dün kavga ettik mesela bazen birbirimize patladığımız zamanlar oluyor ne yazıkki.genç yaşta bu kadar işi borçlarıyla birlikte kocama yükleyen kayınpederime çok kızıyorum çok.ama işte nasipte bu varmış kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum sadece.

Bende memurum babam ticaret yapmış ama ben en küçük olduğum için çok bilmem sıkıntısını derdini borcunu bana sefasını sürme kısmı denk gelmiştir.ama evlenince rabbim herşeyi öğretti.bazen çok ağır geliyor yaşadıklarımız ikimizde genç yaşımızda boyumuzdan büyük şeylerle uğraşuyoruz,aklımıza bile gelmeyecek olaylarla.daha çok birbirimize destek oluyoruz ama dün kavga ettik mesela bazen birbirimize patladığımız zamanlar oluyor ne yazıkki.genç yaşta bu kadar işi borçlarıyla birlikte kocama yükleyen kayınpederime çok kızıyorum çok.ama işte nasipte bu varmış kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum sadece.
aslında konunun hepsını okudumda
esınız bu ısı gonullu olarak devralmıs ve buyutmus
3 katlı bır yer hanı gercekten buyuk rısk olmus
buarada bızım mahallede cok kucuk bır dukkan var yufka ve kadayıf yapıyorlar el acması
sızde o sekılde devam edemezmısınız
belkı esınızın ıse gırmesı cok zor olabılır bundan sonra

aslında konunun hepsını okudumda
esınız bu ısı gonullu olarak devralmıs ve buyutmus
3 katlı bır yer hanı gercekten buyuk rısk olmus
buarada bızım mahallede cok kucuk bır dukkan var yufka ve kadayıf yapıyorlar el acması
sızde o sekılde devam edemezmısınız
belkı esınızın ıse gırmesı cok zor olabılır bundan sonra

Evet işini çok severek yapıyor aslında.bizim sıkıntımız işi zaten kayınpederimden borçla devraldı.verdiği firmalar kurumsal firmalardı artık mahalle arası dükkandan yufka almak istemedikleri için eşimde iş yerini sanayiye taşıdı ve daha kurumsal oldu kendiside.ama işte gelgelim ki ödemeler tutarlı bi şekilde gelmeyince ve yaz ayında umduğumuz kazancı sağlamayınca herşey bitti

Back
X