- 7 Şubat 2017
- 761
- 518
- 103
- 40
- Konu Sahibi Zomzom3535
-
en azından ablasından bahsederken alakasız bir şekilde konuyu bana bağlayıp üstüne de bana geçimsiz demesi çok gücüme gitti.Ne yaşadığınızı bilmiyoruz tabi ki ama bir insan çevresinde bir çok kişiyle benzer sorunlar yaşıyorsa bir yerlerde bir hata yapıyordur muhakkak.
Son olayda ne beklediniz onu anlamadım? Ne yapması gerekiyordu?
Çok doğru...arkadaşlıkta da ilişkide de aynı durum. Çok sivridilli ve tartışma yaratacak şeklinde kötü niyetli biriyle artık işim olmaz ben duyacağımı duydum ondan.Böyle insanlara asla zaaflarınızı, yaşadığınız problemleri anlatmamalısınız. Gün gelir anlattıklarınızı kötü niyeti ile yorumlayıp önünüze koyar. Tıpkı geçimsiz demesi gibi. Herkesle problemi olan birinin sizinle problem yaşamamasını mı bekliyorsunuz? Sizin ne farkınız var ki? Ama maalesef biz kendimizi farklı görürüz. Bana yapmaz deriz ve sonunda da yanılırız. Mesela evli insanlarla birlikte olanların yaşadığı hezimet gibi. O kadın da o adamın kendisini aldatmayacağını düşünür. Çünkü ben farklıyım der ama sorun o kadın değil. Adamın karakteri. Belki çok alakasız oldu ama umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir.
En doğru kararı almış olursunuzÇok doğru...arkadaşlıkta da ilişkide de aynı durum. Çok sivridilli ve tartışma yaratacak şeklinde kötü niyetli biriyle artık işim olmaz ben duyacağımı duydum ondan.
Yazdıklarınız hep doğru tesbit. Mesela en kızgın anımda bir şey demişimdir. Onu sürekli başıma kakar gibi kötü yorumlayıp hala önüme getirdi. Dediğinizi yaptı...En iyisi uzaklaşmak.En doğru kararı almış olursunuz
bellı etmeden mesafe koyun aynı ıs yerındemısınızen azından ablasından bahsederken alakasız bir şekilde konuyu bana bağlayıp üstüne de bana geçimsiz demesi çok gücüme gitti.
Bir arkadaşım vardı. 5 yıl boyunca kızın problemlerini dinledim. Elimden geldiğince yardımcı oldum. O 50 sıkıntısını anlatmışsa ben 1 sıkıntımı anlatmıştım. O da beni o yaşadığım bir sıkıntı ile 5 yıl sonra vurdu. Unutup gittiğim travmamı bana hiç gereği yokken aşağılayarak hatırlattı ve o gün bitti benim için. Bir kalemde sildim. Sildiğim gün üstümden nasıl bir yük kalktı, nasıl rahatladım anlatamam. Bazı insanlar iyilikten, sevgiden anlamıyor. Hiç gerek yok uğraşmaya. 5 yıl boyunca enerjimi sömürdü resmen, üstüne güzel bir kazık attı.Yazdıklarınız hep doğru tesbit. Mesela en kızgın anımda bir şey demişimdir. Onu sürekli başıma kakar gibi kötü yorumlayıp hala önüme getirdi. Dediğinizi yaptı...En iyisi uzaklaşmak.
meslektaşız fakat aynı işyerinde değiliz. Her gün konuşurduk ama dünden sonra buz gibi soğudu içim aramadım bile.bellı etmeden mesafe koyun aynı ıs yerındemısınız
aynı yerde calısmıyorsan sorun yok..su yazdıgın seylerı kızkardesımde yaptı bana:meslektaşız fakat aynı işyerinde değiliz. Her gün konuşurduk ama dünden sonra buz gibi soğudu içim aramadım bile.
Ne kadar pis biriymiş. Resmen aşşağılık. Sen elli derdini dinle, o da sana böyle yapsın. Anlıyorum rahatlamışındır çinkü öylesiyle iletişimde kalsaydın kendine saygısızlık yapmış olurdun.Bir arkadaşım vardı. 5 yıl boyunca kızın problemlerini dinledim. Elimden geldiğince yardımcı oldum. O 50 sıkıntısını anlatmışsa ben 1 sıkıntımı anlatmıştım. O da beni o yaşadığım bir sıkıntı ile 5 yıl sonra vurdu. Unutup gittiğim travmamı bana hiç gereği yokken aşağılayarak hatırlattı ve o gün bitti benim için. Bir kalemde sildim. Sildiğim gün üstümden nasıl bir yük kalktı, nasıl rahatladım anlatamam. Bazı insanlar iyilikten, sevgiden anlamıyor. Hiç gerek yok uğraşmaya. 5 yıl boyunca enerjimi sömürdü resmen, üstüne güzel bir kazık attı.
Ben kızkardeşimle ona verdiğim bir sırrı bilerek aile fertlerinin hepsi varlen yemekte sesli söylemesinden sonra küsmüştüm. Biri benimle ilgileniyordu, ben de ona karşı boş değildim :) Ailem de hiç affetmez çom tutucudur öyle erkeklerle vs ilgilenmeyi ayıplarlar konuşulmaz bile. Ne rezil olmuştum ama 2 yıl küs durdum aynı evdeaynı yerde calısmıyorsan sorun yok..su yazdıgın seylerı kızkardesımde yaptı bana:bazen yakınlarımızda boyle davranabılıyor..mesafelı konusun
Ama geçimaiz durup duruken tatsızlık çıkarana denilir. Bana misal haksızlık yapıldı ben de hayatımdan uzaklaştırdım. Bütün detayları da biliyor hem tutup da kızkardeşinden bahsederken konuyu bana bağlaması da saçma oldu. Mesele ben değildim kızkardeşiydı ama bana bağşayıp konuu geçimsiz dedi durduk yere sıkıntı çıkardı. Öahkemelerini söylememin sebebi ben o bana bunları anlatırken aklıma bile gelmedi öyle düşünmek ama madem o bana o gözle bakıyor kendisi de geçimsiz o zaman diye düşünmemdirİyi de siz de onun mahkemelik olmasını vs gecimsizligine yormussunuz. Ona sorsan 'haksizliha gelemiyorum' derdi,size göre geçimsiz.
Ayni sekilde sizin hayatinizda da ettiğiniz kavgalarda (elbette ki) kendinizi haklı görüyorsunuz,çünkü insanız. Buna programlanmışiz. Ama dışarıdan bakan birisi bunu geçimsizliginize yorabilir
Yani aynı şeyleri siz o kişi için düşünürken aynı seyleri o kişinin size söylemesine neden bu kadar bozuldunuz ki?
Mesela ben de (bana göre) inanılmaz fedakar bir insanim, hep kendimden veririm. En basit örnekle x şehrinden y şehrine doğru yola çıkmadan 'nasilsa yoldayım' diye çok alakasız ama iki kısma da yakin olan Z şehrine giderim,yakın arkadaşımla hiç yoktan bir yemek yiyeyim,hasret gidereyim diye. Orada üç beş saat oyalanip tekrar y şehrine devam ederim :) böyle bir fedakarlık dusun. Ama ne hikmetse benimle arası bozulan herkes bencil biri olduğumu söyleryani bence değilim,hatta keşke bencil olsam. Ama insan kendine çok tarafsız bakamiyor, küstüğüm herkes bencil diyorsa demek ki bir bildikleri var. He, umrumda mı? Çok da değil açıkçası:)
Senin durumunda da böyledir bence. Uzaktan bakanlar olayları geçimsizlik olarak yorumluyor olabilirler.
Yakın bir kız arkadasim var, daha yeni ise girdi. Ortamı hiç sevmedi, bir anlatiyor; bana laf sokana ben de böyle dedim, bana şöyle diyene herkesin içinde şöyle böyle dedim, o kız benim için şunu demiş,gittim kıza böyle böyle dedim .
Daha bir ayı dolmadan on ayrı kişiyle tatsızlık yaşamış. Bana sorsan; geçimsizlik. Ama ona bunu dediğimde alındı , 'haksizliga susamiyorum , doğrucu bir insanım. Susayım da beni ezsinler mi' falan dedi .
Yani bakis acısı...
Alınacak bir şey yok. O da onun gözlemi sontcta
Yaşadığımız şey çok benzer. Ben de sevgilimle(şu an eşim) yaşadığım bir problemi anlatmıştım. Bana bir haksızlık yapmıştı. (Eşimin ailesi benim arkamdan kötü şeyler demişti. Sevgilim de bana bundan bahsetmemişti. Ben de bana söylemesi gerektiğini söylemiştim. Şu an bu düşünce çok saçma geliyor ama o dönem sevgilimle tartışmıştım) Daha sonrasında barıştık. O dönem benim için büyük travma olmuştu. Onunla dertleşmiştim. Yıllar geçmiş olayı unutmuşum. Artık evliyim. Kalkıp o travmamı bana hatırlatmıştı. Sırf ona onu aldatan birinin peşinden gitme. Kendine yazık edersin, gurursuz görür seni dediğim için. Sen de gurursuz gibi eşinin ailesini affettin demişti.Ne kadar pis biriymiş. Resmen aşşağılık. Sen elli derdini dinle, o da sana böyle yapsın. Anlıyorum rahatlamışındır çinkü öylesiyle iletişimde kalsaydın kendine saygısızlık yapmış olurdun.
Ben boşandıktan sonra konuşmaya başladım bu kişiyle daha o travmayı atlatamamıştım. Ayrılma sürecim, ailemle yaşadığım o sorun ve o öbür kişinin meselesiydi anlattığım. Aslında çok da dertli değildim. Asıl ben onu sürekli dinledim. Hep kaç tane mahkeme sürekli kendine yapılan şeyleri mahkemelerdeki her şeyi detayıyla anlatırdı ayıp olmasın diye sıkıldığımı belli bile etmezdim. Suçlamazdım bile zaten uğraşıyor derdim. Beni kullandığını düşünüyorum. Sürekli yazılarını bana okuturdu. Bazı şeylerini bana yazdırırdı. Ben ona alt tarafı o belli meseleri anlattım ondan sonra da geçimsiz damgası yedim. Öyle pek bir şey isteyen bir tip de değilim
oha!yapmıstır vallahıBen kızkardeşimle ona verdiğim bir sırrı bilerek aile fertlerinin hepsi varlen yemekte sesli söylemesinden sonra küsmüştüm. Biri benimle ilgileniyordu, ben de ona karşı boş değildim :) Ailem de hiç affetmez çom tutucudur öyle erkeklerle vs ilgilenmeyi ayıplarlar konuşulmaz bile. Ne rezil olmuştum ama 2 yıl küs durdum aynı evde
Ona anlattığınız an sen de geçimsizsin dese haklısınız ama bunu o an demeyip sonra alakasız bir zamanda pat diye söylese kötü niyetlidir.İyi de siz de onun mahkemelik olmasını vs gecimsizligine yormussunuz. Ona sorsan 'haksizliha gelemiyorum' derdi,size göre geçimsiz.
Ayni sekilde sizin hayatinizda da ettiğiniz kavgalarda (elbette ki) kendinizi haklı görüyorsunuz,çünkü insanız. Buna programlanmışiz. Ama dışarıdan bakan birisi bunu geçimsizliginize yorabilir
Yani aynı şeyleri siz o kişi için düşünürken aynı seyleri o kişinin size söylemesine neden bu kadar bozuldunuz ki?
Mesela ben de (bana göre) inanılmaz fedakar bir insanim, hep kendimden veririm. En basit örnekle x şehrinden y şehrine doğru yola çıkmadan 'nasilsa yoldayım' diye çok alakasız ama iki kısma da yakin olan Z şehrine giderim,yakın arkadaşımla hiç yoktan bir yemek yiyeyim,hasret gidereyim diye. Orada üç beş saat oyalanip tekrar y şehrine devam ederim :) böyle bir fedakarlık dusun. Ama ne hikmetse benimle arası bozulan herkes bencil biri olduğumu söyleryani bence değilim,hatta keşke bencil olsam. Ama insan kendine çok tarafsız bakamiyor, küstüğüm herkes bencil diyorsa demek ki bir bildikleri var. He, umrumda mı? Çok da değil açıkçası:)
Senin durumunda da böyledir bence. Uzaktan bakanlar olayları geçimsizlik olarak yorumluyor olabilirler.
Yakın bir kız arkadasim var, daha yeni ise girdi. Ortamı hiç sevmedi, bir anlatiyor; bana laf sokana ben de böyle dedim, bana şöyle diyene herkesin içinde şöyle böyle dedim, o kız benim için şunu demiş,gittim kıza böyle böyle dedim .
Daha bir ayı dolmadan on ayrı kişiyle tatsızlık yaşamış. Bana sorsan; geçimsizlik. Ama ona bunu dediğimde alındı , 'haksizliga susamiyorum , doğrucu bir insanım. Susayım da beni ezsinler mi' falan dedi .
Yani bakis acısı...
Alınacak bir şey yok. O da onun gözlemi sontcta
Sırf kendini haklı çıkarmak için ortaya yoktan bir şey çıkartmaya çalışmış. Başa kakmak bu ve çok saçmalamış. Evet yaşadığımız şey çok benziyor :)Yaşadığımız şey çok benzer. Ben de sevgilimle(şu an eşim) yaşadığım bir problemi anlatmıştım. Bana bir haksızlık yapmıştı. (Eşimin ailesi benim arkamdan kötü şeyler demişti. Sevgilim de bana bundan bahsetmemişti. Ben de bana söylemesi gerektiğini söylemiştim. Şu an bu düşünce çok saçma geliyor ama o dönem sevgilimle tartışmıştım) Daha sonrasında barıştık. O dönem benim için büyük travma olmuştu. Onunla dertleşmiştim. Yıllar geçmiş olayı unutmuşum. Artık evliyim. Kalkıp o travmamı bana hatırlatmıştı. Sırf ona onu aldatan birinin peşinden gitme. Kendine yazık edersin, gurursuz görür seni dediğim için. Sen de gurursuz gibi eşinin ailesini affettin demişti.
Geçimsiz durup dururken tatsızlık çıkarana denmez , TDK'ya göre; Çevresindekilerle iyi geçinemeyen kimselere denir.Ama geçimaiz durup duruken tatsızlık çıkarana denilir. Bana misal haksızlık yapıldı ben de hayatımdan uzaklaştırdım. Bütün detayları da biliyor hem tutup da kızkardeşinden bahsederken konuyu bana bağlaması da saçma oldu. Mesele ben değildim kızkardeşiydı ama bana bağşayıp konuu geçimsiz dedi durduk yere sıkıntı çıkardı. Öahkemelerini söylememin sebebi ben o bana bunları anlatırken aklıma bile gelmedi öyle düşünmek ama madem o bana o gözle bakıyor kendisi de geçimsiz o zaman diye düşünmemdir
İyi de arkasından konuşmamıs, hakaret etmemiş.Ona anlattığınız an sen de geçimsizsin dese haklısınız ama bunu o an demeyip sonra alakasız bir zamanda pat diye söylese kötü niyetlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?