Geçinemiyorum, Para biriktiremiyorum! Kafayı yiyeceğim!

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Son düzenleme:
selam öncelikle sizim adınıza üzüldüm ama acizane birkaç fikrim olabilir die cvp yazıyorum sigara içmiyorsunuz sanırım bu iyi .iş yerine yürüyerek mi gidip geliyorsunuz size tavsıyem parayı yanınızda taşımayın hergün çok az miktrda alın diğer türlü birşey görüp almamak kaçınılmaz oluyor.öncelikle siz maaşı aldığınızda bir önceki ayın kalan borçlarını ödüyorsanız bu böyle devam eder.ben çok cimriyimdir ama cimri derken paranın kıymetini bilirim bir markete gittiğimde birey alacağımda 3 kez düşünürüm her zaman idareli davranırım pazarda bile iki kilo yerine bir kilo alırım maaşınızı aldığınız zaman biriktirmek istediğiniz miktarı bir köşeye koyun nolursa olsun harcamayacağım diye karar verin.o yokmuş gibi davranın saçınızı boyama vakti mi geldi biraz daha idare edin tam olarak hayatınızdan bahsetmedende fikir veremiyorum gerçi ailenizle mi yaşıyorsunuz..abur cubur alırmısınız zira küçük gördüğümüz harcamalar toplanınca bir yığın gereksiz para harcaması haline gelebiliyo.

yok sigara kullanmıyorum. işe yürüyerek gidip geliyorum. bazen minibüs kullandığım da oluyor. geç kaldığımda ya da yorgun olduğumda filan.param sürekli bankadadır 20-30 lira taşırım maksimum hep. maaşımı aldığımda da geçen ayın değil içinde bulunduğum ayı ödüyorum.

mesela 15 inde yattı ya maaş. hemen fatura kira ve mutfak parasını ayırıyorum. kredi borcunu bankaya yatırıyorum. moralim bozuluyor işte o zaman. hesabı açıyorum 2 bin küsür 2 saat içinde içerde 500 ya kalıyor ya kalmıyor... mutfak alışverişimi haftalık yapıyorum genelde meyve alıyorum çok bir de içecek. yemek yapmam zaten okulun yemekhanesinde 1.5 lira veriyorum öğlen. akşamda salata ya da meyveyle geçiyor.

bu zaman kadar ben bu parayı harcamıyorum diye kenara ayırdığım bir para yoktu sanırım artandan birikim yapmak yerine, birikimden arta kalan kadar harcamak daha mantıklı olacak. bu ay bunu deneyeyim.

abur cubur almıyorum desem yalan olur ama belki haftada bir kere ya alırım ya almam. o da bir ya da iki paket cips olur. yalnız yaşıyorum bu arada...

canım valla sana bişey söyleyimmi bizim apartmana bir komşu taşındı ilk başta çok kızdım karı koca çok cimriler ama sonradan takdir ettiğim bile oldu sonuçta biz borçta onlar birikimde ilerliyor ..mesela bazen meltem olsa suan napardı diyorum ona göre hareket ediyorum:52::52: şimdi senin yerinde meltem olsa bir tencere yemek yapar iki gün okulda yer:52: inanki 45 tl onun için büyük paradıır.ama zaten tek öğün yiyormusun bence bu olmaz ama mesela çok çok borcun olsa ve cebinde paran olmasa insan nelerden kısmıyor ki..bu arada hep yürüyerek git gel ve bu ay 100 tl ile kenara atmkla başla..inanki para biriktirmek çok zevkli gelecek bir müddet sonra:46:

giderin cokmus canim insallah tez zamanda borcun biter nacizane tavsiyem kücük paralari kücümseme at bi kumbaraya

Arkadaşlar bana bir hesap kitap birşey yapın, elimdeki paramı yetiştiremiyorum bir türlü. Ne yapmam lazım.

2150 lira maaş alıyorum. 900 liraya yakın kısmı krediye gidiyor. Annemler ev yaptılar onlara kredi çektim. 400 lira kira veriyorum. Yaklaşık 200-250 arası internet, cep telefonu, elektrik, su,gaz ve mutfağa gidiyor. Kredi kartımı neredeyse hiç kullanmıyorum anneme kıyafet almıştık ona yaptığım harcamalarda aylık 50-60 lira da ona gidiyor. Elime kalan para 500 lira fln oluyor. 1 ay boyunca o parayla idare edemiyorum. Ben mi çok savurganım diyeceğim ama üstüme başıma birşey de almıyorum hiç. Nereye gidiyor o para hiç bir fikrim yok. Bereketi mi yok anlamıyorum çok üzülüyorum. Kenara köşeye biraz para atmak istiyorum ama çok zor :(

Ne yapabilirim ben kızlar? Nasıl yetireceğim bu parayı?

Bir de dün kredi borcunu yapılandırma diye birşey okudum burada adı geçmişti. Nasıl oluyor o? Acaba aylık ödediğim borç miktarını mı düşürsem?

Kredi ve taksitler çok zorluyor insanı..

Eğer bütün sabit giderleri çıkardığında elinde 500tl kalıyorsa ilk ay olarak 100tl sini ayır ve yok say..elinde kalan 400 farz et ona göre harcama yap bakalım,yetiyor mu.. yeterse damlaya damlaya birikir.. :34:

aynı dertten ben de muzdaribim. Arabanın kredisi. Kredi kartları,Kira Faturalar derken ay sonu zor geliyor. Altın düşük bu aralar bence paran varsa bir çeyrek hatta bir yarım al 200 Tl ile ay sonu çok rahat gelir. Ben evliyim yeri geliyor 200Tl ile bile ay sonu geliyor. Bekarken ne yaptın yaptın evlenince taksitler borçlar derken hiç birşey yapılmıyor. Beniz kuzenim 900 tl maaşla hem annesine veriyordu hem de her ay altın yapıyordu bekarken. Giyiminden makyajından da geri kalmıyordu.
Bu arada bozuklukları es geçmeyelim bi kumbarada damlaya damlaya göl olur.
İnşallah borçlarını bitirip bol bol birikim yapabilirsin canım

Son düzenleme:
15 gün sonra maaşım yatacak bir de sizin dediğiniz gibi deneyeceğim bakalım. Ev arkadaşı da çok düşündüm ama hem zor hem de kimseyi tanımıyorum. Pat diye gireceğiz aynı çatıya sonra anlaşması dert ayrılması dert...

ilk bi çeyrek alayım bari..

kredi borcunu yapılandırmayla ilgili ne düşünüyorsunuz?

15 gün sonra maaşım yatacak bir de sizin dediğiniz gibi deneyeceğim bakalım. Ev arkadaşı da çok düşündüm ama hem zor hem de kimseyi tanımıyorum. Pat diye gireceğiz aynı çatıya sonra anlaşması dert ayrılması dert...

ev akadaŞIN olcana geçim sıkıntın olsun hiçbi birikim özgürlük kadar değerli diil önce iyi görünüp sonna manyak çıkıolar benden demesi ev arkadaşını asssssssslaaa tavsiye etmiorum

kredi borcu yapılandırması borcunu zamanında ödemeyenler için oluyor diye biliyorum ben. kredi yurtlar kurumuna gidip sorarsan yardımcı olurlar.

Kredi borcu yapılandırması derken Banka kredisi mi? Öğrenim kredisi mi?
Öğrenim kredisini kyk veya vergi dairesine sorabilirsin.Ben vergi dairesinde yapılıyor diye biliyorum eşimin kredi borcunu orda yapılandırdık.
Banka kredisini kastediyorsan hiç bir fikrim yok canım.

aynı durumda olsam, kredi borcu 1000 liraymış gibi davranırdım ve her ay 100 lirayı bir hesaba yatırırdım.

ev akadaŞIN olcana geçim sıkıntın olsun hiçbi birikim özgürlük kadar değerli diil önce iyi görünüp sonna manyak çıkıolar benden demesi ev arkadaşını asssssssslaaa tavsiye etmiorum
ben de oyle dusunuyorum ve cekiniyorum bu yuzden...

aynı durumda olsam, kredi borcu 1000 liraymış gibi davranırdım ve her ay 100 lirayı bir hesaba yatırırdım.

bu da mantikli bir cozum evet

kredi borcu yapılandırması borcunu zamanında ödemeyenler için oluyor diye biliyorum ben. kredi yurtlar kurumuna gidip sorarsan yardımcı olurlar.

canim banka kredisi bu..

Ben de çok harcardım çözümü şöyle buldum harcadığım her şeyi belli bir kağıda not alıyorum ama böyle en küçük şeyi bile. Böylece ilk günler baktığım zaman nasıl savurduğumu, paranın neye gittiğini gördüm en azından ve biraz kontrol altına alabildim.

kullandığınız kredinin faiz oranı önemli yapılandırma için, son zamanlarda bi hayli düştüğü için karşılaştırma yapın, kalan anaparanızın yeni faiz oranıyla ödemeleri ne kadar oluyor hesaplayabilirsiniz internetten, aklınıza yatarsa bankanıza başvurun faiz oranını düşürmeleri için, ya da başka bankalara transfer edebilirsiniz yine düşük orandan

ama yapılandırmadan kastınız taksit tutarını düşürüp vadeyi uzatmaksa bence yapmayın çünkü vade uzadıkça ödeyeceğiniz toplam faiz miktarı artar, kenara koyduğunuz parayı gelecekte bankaya vereceğiniz faiz gibi düşünebilirsiniz..yani bence daha fazla faiz ödemektense ucu ucuna geçinmek daha iyidir:)

bir bankacıdan naçizane tavsiyeler:)))))

Arkadaşlar bana bir hesap kitap birşey yapın, elimdeki paramı yetiştiremiyorum bir türlü. Ne yapmam lazım.

2150 lira maaş alıyorum. 900 liraya yakın kısmı krediye gidiyor. Annemler ev yaptılar onlara kredi çektim. 400 lira kira veriyorum. Yaklaşık 200-250 arası internet, cep telefonu, elektrik, su,gaz ve mutfağa gidiyor. Kredi kartımı neredeyse hiç kullanmıyorum anneme kıyafet almıştık ona yaptığım harcamalarda aylık 50-60 lira da ona gidiyor. Elime kalan para 500 lira fln oluyor. 1 ay boyunca o parayla idare edemiyorum. Ben mi çok savurganım diyeceğim ama üstüme başıma birşey de almıyorum hiç. Nereye gidiyor o para hiç bir fikrim yok. Bereketi mi yok anlamıyorum çok üzülüyorum. Kenara köşeye biraz para atmak istiyorum ama çok zor :(

Ne yapabilirim ben kızlar? Nasıl yetireceğim bu parayı?

Bir de dün kredi borcunu yapılandırma diye birşey okudum burada adı geçmişti. Nasıl oluyor o? Acaba aylık ödediğim borç miktarını mı düşürsem?

alışveriş yaptığın fişleri atma canım,o zaman ay sonunda gereksiz harcamalarını farkedebilirsin.
bir de ben sana yaptığım birşeyi tavsiye edeyim.kışın en soğuk döneminde gelen doğalgaz faturam 150 tl ise bu aylarda gelen 40 tl lik faturayıda 150 gibi düşünüyorum geri kalanını kıyıya atıyorum.birde diğer faturalarında da tasarrufa dikkat etmeni önerebilirim.

Back
X