2 yaşındaki çocuğum yiyeceği ısırmayı eline alıp kendi kendine yemeyi reddediyor ne yapmalıyım?

DlkCkr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
3
0
1
30
Merhabalar,

2 yaşında bir oğlum var. Eline herhangi bir yiyecek veremiyorum herşeyi hazır ağzına istiyor. Mesela muz vereyim diyorum ağzına götürüyorum ısırsın diye ısırıp koparmaya aciz bölüp elimle verecekmişim. Bu durum birazda benim yüzümden. İlk ek gıda sürecinde aman ortalık batmasın ben vereyim diye diye şimdi bu haldeyim ve bu durumdan çok rahatsızım. Zorladığımda da kendini yırtıyo ama yinede elime alıp kendim yiyeyim demiyor. Lütfen yardım edin çünkü artık beni fazlasıyla rahatsız etmeye başladı bu durum. Teşekkürler

Merhabalar,

2 yaşında bir oğlum var. Eline herhangi bir yiyecek veremiyorum herşeyi hazır ağzına istiyor. Mesela muz vereyim diyorum ağzına götürüyorum ısırsın diye ısırıp koparmaya aciz bölüp elimle verecekmişim. Bu durum birazda benim yüzümden. İlk ek gıda sürecinde aman ortalık batmasın ben vereyim diye diye şimdi bu haldeyim ve bu durumdan çok rahatsızım. Zorladığımda da kendini yırtıyo ama yinede elime alıp kendim yiyeyim demiyor. Lütfen yardım edin çünkü artık beni fazlasıyla rahatsız etmeye başladı bu durum. Teşekkürler
Siz verdiginizde yiyor, ogurmuyor, guzelce cigniyor anladigim kadariyla?

Merhabalar,

vermeyin. sizde inat edin. er ya da geç alacak zaten açlıktan ölmeyecek ya

Yemesinde hiç bir sıkıntı yok maşallah çok iyi yiyor ama hazıra alıştı sorunum bu
Tamam, peki yemegi yerken cizgifilm vb. bir destek var mi?

Varsa bunu kesin, onune koyun, yiyecegi sekilde dilimleyin ya da ezin nasil yapiyorsaniz ve birakin kendi haline, yemek icin kafanizda bir sure belirleyin ornegin yarim saat, o sure bittiginde yesin yemesin onunden alin.

Bir sonraki ogune kadar ara ogun, abur cubur vs vermeyin.

Sonra yine ayni sekilde yemegini hazirlayin ve suresi bitince yesin yemesin onunden alin, kizmayin, tepki vermeyin, yediginde olumlu tepkiler verin.

Birkac gun sonra anlayacaktir durumu.

Yalniz yaz aylarindayiz su vermeyi ihmal etmeyin.

Çok inat kendini yerden yere atıyor da alayım da ağzıma götüreyim demiyor hepsini denedim ağlayınca da insan kıyamıyor. Önünden alınca yine aynı senaryo katılana kadar ağlayacak öyle düşünün artık gerisini.

Back
X