Geçinemiyorum.

lololoyine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2025
48
12
3
maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım annemin ve kardeşimin tlf faturaları ile beraber 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. ailem benden 1.5 saat uzaklıkta başka ilçede yaşıyor ben her cuma iş çıkışı gidiyorum yanlarına, gittikçe evin eksiklerini alıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.:110:

Son düzenleme:
Kelin merhemi olsa başına sürermiş.

Benim şu an yapmaya çalıştığım şey karttan harcamamak. Olanı harcamak. Ve bence 1 gram da olsa kenara atabilmek. Ben beceremem de eşim öyle yapıyordu. Bi bakmışsın kaç gramın olmuş. Onu örnek almak istiyorum.

Gene kendim beceremiyorum ama israf etmemek. Giysi,eşya,yemek israfı mesela.

Evde mantolama sistemi yok sanırım. Alt kat üst kat bile farkediyor.

maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.:110:
İcra bitene kadar idare edeceksiniz başka yolu yok.

maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.:110:
Tek kişisin ayda 5 bin pazar 5 bin market (ki tek kişi için çok fazla) 15de kira fatura gitse yine 10-15 civarı kalıyor küçük bir yer için çok iyi ,siz gelir gider dengesini başaramıyor olabilirsiniz.

Kelin merhemi olsa başına sürermiş.

Benim şu an yapmaya çalıştığım şey karttan harcamamak. Olanı harcamak. Ve bence 1 gram da olsa kenara atabilmek. Ben beceremem de eşim öyle yapıyordu. Bi bakmışsın kaç gramın olmuş. Onu örnek almak istiyorum.

Gene kendim beceremiyorum ama israf etmemek. Giysi,eşya,yemek israfı mesela.

Evde mantolama sistemi yok sanırım. Alt kat üst kat bile farkediyor.
teşekkür ederim cevabınız için. benim kredi kartım vs yok o ay elimde ne kadar nakit varsa o kadar harcıyorum.
evde mantolama var da ben çok üşüyorum sanırım çünkü alt katıma 1800 civarı bir şey geliyordu.

Çok küçük bir yerde,6k kira verip kalanla tek başınıza gayet yetecek durumdasınız .Kıyafet ,kozmetik ,dışardan yeme vs mi çok kullanıyorsunuz acaba?

40 bının 10 u fatura kira 30 a gecınırsiniz
. Yani şu an yaz ayındasınız doğal gaz da o kadar gelmiyordur. O yüzden 10 dedim
Evet çok uçuk değil ama standart gecınırsınız

Yalnız olduğunuz için dışarıdan mı yiyorsunuz eğer öyle yapıyorsanız yetmemesi normal

dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile.

saçhane.com dan sevdiğim ve güvendiğim markanın şampuanını sıvı saç kremini aldım.

Sachane'de öyle çok uygun bir ürün yok ki :)
Uyguna aldım dediğiniz için 1000TL neye gitti diye şaşırmıştım. Geçinemeyen, masrafı çok olan bir çok arkadaşım Gratis indirimi kovalıyor :) Aldığınız kişisel bakım ürünleri, hatta ev temizlik ürünleri bütçenizi zorluyorsa siz de gratis, rossman, a101 vb. yerlerdeki indirimleri kovalayın, ciddi fark oluyor.

biliyorum ancak bulunduğum ilçede de çok sıkıldım. çok küçük bir yer sosyal aktivite sıfır canım sıkıldıkça markete iniyorum haliyle masraf çıkarıyorum kendime, bir yürüyüş yolu bile yok. :kızgın:
Markete ineceğine döviz al tatil kumbarası yaparak içine at en azından tatil parası biriktirirsin.

40 bin gayet yeter bekarsınız ve kiranız 6k toplam tüm faturalar 5k gibi gelse bile yine de tek basına gayet iyi bir para.
Harcamalarınız gereksiz mi ?
İcra ne için oldu mesela ?
harcamalarım gereksiz, üstte bir arkadaşa da cevap vermiştim yürüyüşe çıkabileceğim bir yer dahi yok öyle olunca marketleri turluyorum param çok gereksiz gidiyor. ama çıkmasam da canım sıkılıyor çok.

Back
X