- 17 Ağustos 2011
- 26.269
- 167.263
- 798
- Konu Sahibi lololoyine
aynen öyleYengecim senin şu hayata bakış açını öyle seviyorum ki.
Eşin olacak adam çok çok sanslı :)
Her ay muhakkak bir gram alıyorum mesela 3 ay önce 3 taksitle bilezik aldım ve 3 ay boyunca onun taksitini ödedim.
Bu ay taksit bitiyor gramdan devam edecegim.
Olmadı gümüş alırım ya da fon.
Sepet lazım.
Bekar olsam küçük ilçede olsam var ya bir araba parası atardım kenara.
benim b.k gibi bir kariyer yolculuğum oldu. kendimden en memnun kalmadigim ozelligim kariyerimdir. neredeyse 12 yil oldu mezun olali toplam 8 yilinda sadece calistim, hic de guzel paralar kazanamadim. ama ona ragmen hep butce planladim bir şeylerden kıstım birikim yaptim. misal (bugunun parasiyla diyeyim) bin liralik pantalon beğendiysem "amaaan pantalonum mu yok sanki" dedim onu almis gibi kenara 20 euro koydum - tabii cok istemiyorsam ya da ihtiyacım yoksa. eve donerken cebimde bozukluk varsa gittim 10 dolar aldim ciktim falan. sonuc olarak kenara attigim dolarlarla eurolarla ucuz biletler bularak neredeyse yasim kadar ulke gezdim. ya da tatilimi planladim ama otele butcem yetmeyince kamp yaptim vs. su an halihazirda issizim yine ama iyi bir yatirim firsati cikti karsima, zamaninda biriktirdigim altinlarima guvenip aldim, mülk sahibi oldum. yarisini odedim kalan yarisini cok acil is bulup odeyecegim.
yani insanin biraz butce plani olmasi lazim bence.
hele kj Türkiye gibi ekonomisi igrenc bir ulkede yaşıyorsan.