- 24 Haziran 2025
- 48
- 12
- 3
- Konu Sahibi lololoyine
doğalgaz tabiki 3bin olmuyor, bu aydan itibaren 3 ay rahatım artık:)faturaları okudum şimdi
"elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte."
internet var digitürk var
telefon hala neden 1200? telefonun kendisinin de mi parası var içinde?
doğalgaz 3bin her ay nasıl oluyor hala anlamadım.
siz kendinize ucuz yollu bir hobi bulun
can sıkıntısından sürekli bakkal market cips kola yapmayın
alışverişi haftalık yapmaya çalışın ve marketten daha uygun yer olabilir etrafınızda
ben pahalı bir şehirde yaşıyorum
merkezdeki pazara gidiyorum,
yaşadığım mahallenin pazarında ne çeşitli ne ucuz, asla bişey yok çünkü
merkeze gidince de kasap baharatçı fırın hepsini de alıp geliyorum. 1 gün 2-3 saati buna ayırıyorum. gelince yıkayıp ayıklayıp porsiyonluyorum vs.
her hafta uygun fiyatla aldığım çeşit ne varsa o sebzeyi pişiriyorum fazlasını da doğrayıp/haşlayıp neyse buzluğa atıyorum. ya da közlüyorum neyse yani. yani 1 kilo alıyorsam 2-3 kere 1.5 alıyorsam 4-5 kere yiyorum ama ara vererek.
bu hafta patlıcanla yaptıysam sonraki hafta kabakla yapıyorum bunu. neyi ucuz bulursam. yeşillikler yaşadğım yerde pazarda 15ten aşağı yok, marketlerde 15-20 (ki çok kötü oluyor marketlerde). merkezden çoğu kez 5 liraya buluorum bazen 10.
hani öyle kavanoz kavanoz filan hazırlamıyorum o kadar da değil ama kilosu mesela 15 bilemedin 20 liraya alıyorum böyle uygun bulduğum sebzeleri, bazen 10 liraya bile oluyor. normalde en uygun sebze 70-80 lira oluyor burda. geçen m..grosta kilosu 50 liraya taze fasülye vardı hemen aldım. (çünkü burada o fiyat yok normalde)
yani ben ne ucuzsa alıyorum onu pişiriyorum, pişiremeyeceksem bile buzluğa filan atıyorum... bu hafta da şunu pişiriyim ya diye çıkmıyorum. evde yapmayacağım şeyler için kullanıyorum o hakkımı, onu çıkıp dışarda yiyorum.
sebze zaten kaç gram alcaksın demeyin. her hafta gidip böyle yapınca fark ediyor. buzlukta çok biriktiyse o hafta gitmiyorum pazara
anneme giderken ben anneme evde çok yaptığımı götrüyorum (börek filan özellikle). ordan da gelirken onun yaptıklarından getiriyorum (özellikle salça reçel çünkü ben evde yapmam)
altının da gramı 4300 filan mesela nasıl 0.10 gram 750 oluyor anlamadım.
kurumda sık sık internet kesiliyor (bulunduğum köyden bozma ilçenin altyapı çalışması denen şey asla bitmiyor) benim de işim daha çok masa başında. o yüzden ekstra paket alıyorum .
dediklerinizi dikkatle okuyorum not alıyorum