Bence burada sorun para yönetememeniz değil, üzerinizdeki yükün fazla olması. Maaşınızın bir kısmı icraya gidiyor, tek başınıza ev geçindiriyorsunuz, bir yandan da anneniz ve kardeşiniz için harcama yapıyorsunuz. Üstelik her hafta yol masrafınız da var. Bu şartlarda ay sonunu zor görmek bana çok normal geldi.
Sosyal medyada insanlar sürekli tatilde, kafede, alışverişte gibi görünüyor ama çoğunun kredi kartı borcunu, taksitlerini, aile desteğini bilmiyoruz. Kendinizi başkalarıyla kıyaslayıp "hayatı kaçırıyorum" diye üzülmeyin.
Aslında yazdıklarınıza bakınca kira 9 bin TL gibi bugün için oldukça düşük bir rakam. Buna rağmen zorlanmanızın nedeni tek kişinin giderlerini değil, dolaylı olarak birkaç kişinin yükünü taşıyor olmanız gibi geldi bana.
Bir de şu var; bazen insan yıllarca mücadele modunda yaşayınca hiçbir şey yapamıyormuş gibi hissediyor. Oysa siz hem kendi düzeninizi sürdürüyorsunuz hem de ailenize destek oluyorsunuz. Bu küçümsenecek bir şey değil.
İcra kesintisi sonsuza kadar sürmeyecek. Borç azaldıkça elinize geçen para da artacak. Şu an bulunduğunuz dönem biraz sabır dönemi gibi. Belki bu yaz büyük bir tatil olmayacak ama günübirlik kaçamaklar, küçük mutluluklar da insana iyi gelebiliyor.
Ben yazınızı okuyunca başarısız veya plansız birini değil, tek başına birçok sorumluluğu omuzlamaya çalışan ve biraz yorulmuş birini gördüm. O yüzden kendinize çok yüklenmeyin.