• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçinemiyorum.

Bence burada sorun para yönetememeniz değil, üzerinizdeki yükün fazla olması. Maaşınızın bir kısmı icraya gidiyor, tek başınıza ev geçindiriyorsunuz, bir yandan da anneniz ve kardeşiniz için harcama yapıyorsunuz. Üstelik her hafta yol masrafınız da var. Bu şartlarda ay sonunu zor görmek bana çok normal geldi.
Sosyal medyada insanlar sürekli tatilde, kafede, alışverişte gibi görünüyor ama çoğunun kredi kartı borcunu, taksitlerini, aile desteğini bilmiyoruz. Kendinizi başkalarıyla kıyaslayıp "hayatı kaçırıyorum" diye üzülmeyin.
Aslında yazdıklarınıza bakınca kira 9 bin TL gibi bugün için oldukça düşük bir rakam. Buna rağmen zorlanmanızın nedeni tek kişinin giderlerini değil, dolaylı olarak birkaç kişinin yükünü taşıyor olmanız gibi geldi bana.
Bir de şu var; bazen insan yıllarca mücadele modunda yaşayınca hiçbir şey yapamıyormuş gibi hissediyor. Oysa siz hem kendi düzeninizi sürdürüyorsunuz hem de ailenize destek oluyorsunuz. Bu küçümsenecek bir şey değil.
İcra kesintisi sonsuza kadar sürmeyecek. Borç azaldıkça elinize geçen para da artacak. Şu an bulunduğunuz dönem biraz sabır dönemi gibi. Belki bu yaz büyük bir tatil olmayacak ama günübirlik kaçamaklar, küçük mutluluklar da insana iyi gelebiliyor.
Ben yazınızı okuyunca başarısız veya plansız birini değil, tek başına birçok sorumluluğu omuzlamaya çalışan ve biraz yorulmuş birini gördüm. O yüzden kendinize çok yüklenmeyin. 🌸
:KK200::KK200::KK200:

Bence burada sorun para yönetememeniz değil, üzerinizdeki yükün fazla olması. Maaşınızın bir kısmı icraya gidiyor, tek başınıza ev geçindiriyorsunuz, bir yandan da anneniz ve kardeşiniz için harcama yapıyorsunuz. Üstelik her hafta yol masrafınız da var. Bu şartlarda ay sonunu zor görmek bana çok normal geldi.
Sosyal medyada insanlar sürekli tatilde, kafede, alışverişte gibi görünüyor ama çoğunun kredi kartı borcunu, taksitlerini, aile desteğini bilmiyoruz. Kendinizi başkalarıyla kıyaslayıp "hayatı kaçırıyorum" diye üzülmeyin.
Aslında yazdıklarınıza bakınca kira 9 bin TL gibi bugün için oldukça düşük bir rakam. Buna rağmen zorlanmanızın nedeni tek kişinin giderlerini değil, dolaylı olarak birkaç kişinin yükünü taşıyor olmanız gibi geldi bana.
Bir de şu var; bazen insan yıllarca mücadele modunda yaşayınca hiçbir şey yapamıyormuş gibi hissediyor. Oysa siz hem kendi düzeninizi sürdürüyorsunuz hem de ailenize destek oluyorsunuz. Bu küçümsenecek bir şey değil.
İcra kesintisi sonsuza kadar sürmeyecek. Borç azaldıkça elinize geçen para da artacak. Şu an bulunduğunuz dönem biraz sabır dönemi gibi. Belki bu yaz büyük bir tatil olmayacak ama günübirlik kaçamaklar, küçük mutluluklar da insana iyi gelebiliyor.
Ben yazınızı okuyunca başarısız veya plansız birini değil, tek başına birçok sorumluluğu omuzlamaya çalışan ve biraz yorulmuş birini gördüm. O yüzden kendinize çok yüklenmeyin. 🌸
chatgpt gibisiniz cümleleriniz bana asırı onu anımsattı hepsine katılıyorum bu arada ama söylemek istedim o da tam olarak bu cümellerle bana destek olur hep :D

Kıvırcık saçlı biri olarak yataktan kalkıpta düzgün kalabilen saç🤔 kızım tek tek sarıp yattığı halde istediği formda olmuyor yada yağlandı diye duş alıp tekrar kremliyor bende duş sonrası zaten kendiliğinden bukleler oluyor topuz yapıyorum ne olacak ki düzgün işte diyorum benim için yeterli düzgün ama kızımın bakış açısı tam tersi
Saçlarını iki günde bir yıkamayan insanın ya burnu koku almıyordur yada evden dışarı çıkmıyordur toplu taşımaya bin in tüm koku saçlarda kalıyor en basit örneğiyle

@lololoyine şu anki durumunuzu da konuyu açtığınız durumunuzu okudum sizin durumunuz anlık gelişen bir para yetiştirememe değil verilen yanlış kararların sonucu tasarruf için öneride bulunanlar olmuş kredi borcu bitene kadar en azından tasarruf yapmak dışında seçenek yok maalesef

@lololoyine şu anki durumunuzu da konuyu açtığınız durumunuzu okudum sizin durumunuz anlık gelişen bir para yetiştirememe değil verilen yanlış kararların sonucu tasarruf için öneride bulunanlar olmuş kredi borcu bitene kadar en azından tasarruf yapmak dışında seçenek yok maalesef
11 dosyası varmış . Bu duruma dek önlem hiç almamış . Umarım ders olur , parasını yönetmeyi öğrenir artık

Kıvırcık saçlı biri olarak yataktan kalkıpta düzgün kalabilen saç🤔 kızım tek tek sarıp yattığı halde istediği formda olmuyor yada yağlandı diye duş alıp tekrar kremliyor bende duş sonrası zaten kendiliğinden bukleler oluyor topuz yapıyorum ne olacak ki düzgün işte diyorum benim için yeterli düzgün ama kızımın bakış açısı tam tersi
Saçlarını iki günde bir yıkamayan insanın ya burnu koku almıyordur yada evden dışarı çıkmıyordur toplu taşımaya bin in tüm koku saçlarda kalıyor en basit örneğiyle
Benim kız da kıvırcık , her türlü ürünü de var. Lüle lüle olmuyor saç . Ayrıca 2 gün yıkanmasa bildiğin kokuyor. Kışın da kokuyor insan bırak yazı

yaşadığım yerin nüfusu 5000 küsur yani çok küçük bir yer o yuzden gidiyorum ailemin yanina
Öyle ilçelerde tüm memurlar para biriktirir fırsattır . Askerler memurlar vs ilk birikimlerini doğu görevlerinde ya da ücra yerlerde yaparlar . Ev peşinatı hatta evin tamamı , araba vs oralarda alınır . Eşyayı ya ikinci el alırlar ya da en ucuzlarından . Batıya dönerken de orada bırakırlar eşyaları zira nakliye masrafı daha fazla çıkar diye bir de. E konu sahibi yıllardır buralarda borç içinde , büyük şehirlerde çalışsa aç kalır o zaman . Evlenmek istese birikimi sıfır . Anne baba kardeş vs kanser değilse ağır hastalığı yoksa , vermemeli parasını . Arada hediye vs olmalıydı bugüne dek. Kendine de yüksek maaşlı gibi harcamalar yapmış üstüne de. Ekonomi yönetimi sıfır. Kumar oynayıp devamlı iflas edenlerden farkı kalmamış . Acilen toparlanmalı artık

Evet muhtemelen kredi kartıyla harcama yapmışsınız öderim diye düşünüp kalmış ama bence paranızı nakit çekip kenara koyun borcunuzu bitirip hemen bir şeye borclanin demek ki çok birikim yapmıyorsunuz .Ben de çok tutumlu değilim ama kredi çekerek biraz da biriktirerek bir şeyler aldim şükür bundan sonra her ay çeyrek gram bir şeyler almaya çalışacağım

biz karı koca böyleyiz kiramız yok gelirimiz iyi ama batık durumdayız ne yapıyorsunuz derseniz yiyirouz çok saçma durdurmak istiyorum ama alısmısım kısmakta moralimi bozuyor badem sütüyse badem sütü gezen tavuksa gezen tavuk yumurtası ucuza da elim gitmiyo demekki gelir ne kadar iyi olursa olsun bizi bu ülkede keyfimizce yiyecek kadarda kazanamıyoruz ya yoksa absürt mü cidden eskiden böyle bir tüketim yoktu sonuçta bunu biz mi uydurduk sosyal medyadan mı etkilendik uçuk mu yasıyoruz anlayamıyorum cidden
Asgari ücret mi kazanıyorsunuz? Batık durumda olmak normal değil. Badem sütü ve gezen tavuk yumurtası ile açıklanamaz gibime geldi

Asgari ücret mi kazanıyorsunuz? Batık durumda olmak normal değil. Badem sütü ve gezen tavuk yumurtası ile açıklanamaz gibime geldi
tabiki yumurta ve sütle batmadık misal verdim hayır asgari ücretin çok çok üzerinde maaşlarımız gelir gider hesabı yapamıyoruz çok harcıyoruz ve sonucunda çok faiz ödüyoruz böylece borç büyüdükçe büyüyor

tabiki yumurta ve sütle batmadık misal verdim hayır asgari ücretin çok çok üzerinde maaşlarımız gelir gider hesabı yapamıyoruz çok harcıyoruz ve sonucunda çok faiz ödüyoruz böylece borç büyüdükçe büyüyor
Kazancınız iyiyse bu gidişata dur deyin bence yazık günah.

Kazancınız iyiyse bu gidişata dur deyin bence yazık günah.
yukarda harcamaları sorulmus hanımfendi anlamadan yaptığı her gün bin küsür tl lik alışverişleri yazmıs ona ithafen yazdım açıkçası bu bi bağımlılık gibi her gün bir şekilde market siparişi vererek çok anlamsız paralar harcıyoruz ekstra hesap edilmeyen dışardan yemeler içmeler üst bas alışverişi gelirin kadar gidiyo bir şekilde insan kendimi durdurmalıyım demezse anlamadna gidiyo para gerçekten. dur diyeceğiz insallah en kötüsü kredi kartından harcamak limitleri deli gibi yükseltiyorlar ve bir bakmıssın asgarin maasını geçmiş o faize verilen paraya çok üzülüyorum birikim bozup kapatmaya karar verdik birdaha batmamak dileğiyle artık

Back
X