Geçinilir mi?

Dovah

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2019
24
5
1
Merhabalar, önümüzdeki ay Ankara'ya taşınmayı düşünüyorum. 4.600 lira ile tek başıma geçinebilir miyim? Her ay yaklaşık 2 bin lira gibi bir para da biriktirmem gerekiyor. İşte ne bileyim, spor olsun, arkadaşlarla bir vakit geçirmek olsun, sinema, tiyatro, etkinlik, giyim derken tek başıma geçinebilir miyim, yoksa kıt kanaat ucu ucuna mı yeter? Çok ücra bir yerde de oturmak istemiyorum işin aslı. Lütfen bir akıl verin. Şimdiden teşekkürler.

4000₺ ile eşim ben ve bebeğim geciniyoruz istanbulda kiradayız.
Giderinizi en iyi siz bilirsiniz , mesela pazardan değil marketten alışveriş yapınca bile kaç tl farkediyor. Aldığıniz maaşla ankarada tek başıma rahat bir şekilde geçinirdim ben

Başlık Ankara da 2600 tl ile geçinebilir miyim olmalı çünkü 2000 lirayi biriktirmeyi planlıyorsunuz. Bu da Ankara da kirada asgari ücretle geçinip sosyal bi hayat yaşayabilir miyim demek oluyor. 1000 tl kira ortalama bi yerde. 1000 tl yemek yol fatutalar vs. Dersek 600 tl kalır. Iste 600 tl ile ne yapılırsa. Yapabilirsiniz.

4000₺ ile eşim ben ve bebeğim geciniyoruz istanbulda kiradayız.
Giderinizi en iyi siz bilirsiniz , mesela pazardan değil marketten alışveriş yapınca bile kaç tl farkediyor. Aldığıniz maaşla ankarada tek başıma rahat bir şekilde geçinirdim ben

Kenara para koyma zorunluluğu olmasa ben de hiç düşünmeden geçinilir derdim. Kenara hiç para ayırmadan nasıl olur bilemiyorum. Hiçbir birikimim malvarlığım yok. O yüzden biraz endişeliyim.

Başlık Ankara da 2600 tl ile geçinebilir miyim olmalı çünkü 2000 lirayi biriktirmeyi planlıyorsunuz. Bu da Ankara da kirada asgari ücretle geçinip sosyal bi hayat yaşayabilir miyim demek oluyor. 1000 tl kira ortalama bi yerde. 1000 tl yemek yol fatutalar vs. Dersek 600 tl kalır. Iste 600 tl ile ne yapılırsa. Yapabilirsiniz.

600 ile ipin ucu her an kaçabilir sanırım.

Aslinda bu sana bagli.Harcamalarin ve fatura,kira vs. 2000 gecerse biraz zor gibi.gecinmesine cok rahat gecinirsin ama 2000 atmak seni zorlar.o kadar atamazsan 600 bile koysan kenara bence iyi para gunumuzde cunku kenara para atmak zor artik hersey kili kilina yetiyor.Eskiden hesabimda her zaman 8000 asagi para olmazdi simdi 300 lira kalsa seviniyorum ki zaten her ay 115 i arabanin sigortasina gidiyor hayat cok zor yani

İşyerinden arkadaşım 4200₺ alıyor
Kirada oturuyor
Yetiyor maaşı

Ama birikim diyorsunuz

O zor biraz

Mecbur taşınacaksanız yapacak bir şey yok. 2bin tl yi ne kadar süre biriktirecekseniz o bitene kadar biraz ortalama altı yaşarsınız sonrasında etkinliklere ağırlık verirsiniz. Sporu evde yapabilirsiniz veya dışarıda yürüyüş/koşu vs.

600 ile ipin ucu her an kaçabilir sanırım.
Ortalama semt Elvankent en iyi ihtimalle. 1000 tl de yine en iyi ihtimal. Ipun ucu kaçabilir. Ancak her ay 500 ile 1000 tl arasi ayrılırsa 2000 yerine o zaman gecinilebilir ortalama düzeyde

mümkünatı yok şekerim... ucu ucuna yaşanır, hem sosyal hem para biriktirmeli yaşanmaz. İkisinden birini seçecen.

Peki, siz olsanız ailenizin yanında,sevmediğiniz bir ilde tüm paranızı biriktirir miydiniz? Yoksa sevdiklerinizin olduğu şehirde ucu ucuna mı yaşardınız?

Back
X