Geçmek bilmeyen kaşıntı :/

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum arkadaşlar...
Eşim beyaz tenli, tatilden cumartesi günü döndük,koruyucu güneş kremleri kullanmamıza rağmen kızardı ve cuma gününden beri sırtında kaşıntı var. nemlendirici sürüyoruz su sürüyoruz acaba diyorum tuzlu su mu sürsem. doktora git desem gitmiyor, varmı bildiğiniz bir çözüm ?

Kaşıntıyı geçirmek için sürdükleriniz ve kaşımaya devam etmesi problemi daha da arttıracak, arttıkça daha çok şey süreceksiniz, kısır döngü...

Üstelik kaşıntı bir şeylerin habercisi de olabiliyor bazen...

Muhtemelen güneş kremi kullanmanıza rağmen kızardığına göre hassasiyetten oluşan bir basit bir sorundur ama kulaktan dolma formüllerle daha da orunlu hale gelebilir o bölge...

Eğer yine de doktora gitmeyecekse hiçbir şey sürmeyin, mümkün olduğunda dokunmamaya özellikle bakteri yuvası olan tırnak ve parmak uçlarını temas ettirmemeye özen gösterin...

Su çiçeği ve alerji için verilen losyonlar var. Kaşıntıya iyi gelebilir. Öte yandan tatilde yediğiniz bir şeyler vücudunda farklı bir reaksiyon göstermiş olabilir. nemlendiriciler biraz daha arttırabiliyor kaşıntıyı.. gecmis olsun..

Tuz mu okudum ben ? Asla sakın kendi bildiğiniz yöntemleri denemeyin. Allerji olmuştur muhtemelen ama biz buradan ne söylesek boş en iyisi bir cilt doktoruna gözükmek. Eşinizi ikna etmeye çalışın bence.

Teşekkür ederim arkadaşlar. dediğiniz gibi en iyisi bir doktor olacak sanırım.

Back
X