Geçmeyen doğum korkum

Bsrmhmtymn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
107
16
13
32
Herkese iyi geceler. oğlum iki yaşını bitirdi teyzeleri ve ben çocuklarımın arasında fazla yaş farkı istemiyorum bi de hamileliği özledim kucağımıza aldığımızda duyduğumuz o ilk kokuyu özledim:( evim de cıvıl cıvıl olsun istiyorum yaşım da 23 ikinci kez anne olursam yine genç bir anne olmak istiyorum ve birçok neden... ama gel gelelim o doğum anı hiç aklımdan çıkmıyor an be an yaşıyorum sanki her hatırlamamda :( herkese soruyorum çoktan unuttuk diyorlar ben neden unutamıyorum :( bebeğim olduğunu düşününce o kadar güzel duygular kaplıyor ki içimi ama o anlar aklıma gelince sanki boğuluyorum ben bunu nasıl yenerim nasıl kurtulurum bilmiyorum halbuki oğlumun doğumu çok çok zor olmadı sadece başı doğum yoluna iniyordu sancı durunca geri çıkıyordu noktada sıkıntı yaşadım ama başı güzel gelse o kadar da zor olmayacaktı ama kendimi rahatlatamıyorum ne yaparsam yapayım sürekli bişeyler araştırıyorum okuyorum olmuyor benim gibi olanlar ne yapıyor acaba yaa :(

23 yasindasin iki yaşında bebeğin var ve ikinciyi istiyorsun. 29 yaşındayım 13 aylık bebeğim var Allah olanı bagislasin ikinci çocuğu asla düşünmüyorum. Erken anne olunca daha mı cesaretli oluyor insan bilemedim ki.

Valla ben de normal doğum yaptım ki kolay da olmadı. Ama anne olmak istesem en son korkacagim unsur doğum olurdu. Uykusuz geceler, sıfır sosyal hayat, anne topuzu, sut akmış diz izi çıkmış pijama. Bunlar daha korkunç kardeş.

23 yasinda olsam 2. İçin beklerdim.gerci ilk için beklerdim zaten.neyse siz böyle istiyorsunuz sizin düşünceniz ama doğum icin korkmanın ne çaresi var ne anlami.insallah sağlıkla olur ve doğar çocuğunuz.

Doğum eğitimi Terapisi veren yerler var.. travmatik doğum anılarınız ile başa çıkmanız önemli.. kısmet tabi her şey.. doğuma bakış 2. Çocukta farklı oluyor.. ilki cahil cesareti gibi.. şimdi biliyorsunuz tabi daha zor gelir ama iyi düşünün hep..

Ben 26 yaşında anne oldum ve doğumum uzun sürmekle beraber afedersiniz dikişlerim coktu mahvolmuştum. yatağima yatttim ve ilk düşündüğüm sey bi daha asla asla normal dogum olmayacakti. sabaha kadar bacaklarimda kramp vardı oda tuzu biberi oldu.

Simdi 2 cocugu istiyoruz oglum 13 aylik. edindigim bilgilere gore sezeryanda kritik neticede ameliyat gibi ve sansli iseniz dikisler hemen iyilesir. arkadasim 2 ay sonra benden dogum yapti sezeryan ile, bana diyodu ki resmen bagiriyorum.acidan distan acimiyor ama dikis icten aciyor cok agri kesicidee vermiyorlar kafayi yicem cocumla ilgilenemiyorum alamiyorum bildigin karnimi yirttilar
Ama ben zor bi dogum gecirdigim icin o bolgenin dikisleri bana daha fena geliyordy

Uzun lafin kisasi buyuk konusmayayim ama ikincide normal olacak ve inanin beni cevremde herkes cok nazli nazik bilir sen dogurursan hepimiz dogururuz diyorlardi bakalim oyle sandiklari gibi kolaymiymis insanoglu unutuyor vallah annem derdi cocuk 1-2 aylik olunca unutuyon hatta ikincinin hayalini bile kuran oluyormus

Bende senin gibiyim valla 9 aulik kizim ikinci cocuha cesaret edemeiyorum dogum aklima geliyo hemen benmde kolaydi aslinda 3 saatte dogum yaptim ama ndense inanilmaz korkuyorum halen

ben 18 saatte normal doğum yaptım ilk kızımda, doğumdan 1 ay sonra bi daha doğururum ki ben demiştim :)

bu bebeğim bazı sebeplerden dolayı muhtemelen sezeryan olacak ve keşke normal olsaydı diye üzülüyorum. doğumdan sonra hiç yatma ihtiyacı hissetmemiştim çünkü. ilk geceden itibaren bebeğimle kendim ilgilenmiştim.

2. çocuğu istemeniz bence çok hoş, ben kardeşi anne babanın isteğinden çok ilk çocuğun hakkı olarak görüyorum.

terapi alabilirsiniz ya da akışına bırakırsınız. ben de normal doğum derdim, plasenta previa diye bir şey çıktı sezeryan olacak gibi, ama plasenta geri çekilirse normal da olabilirmiş. falan falan.. ne olacağı belli olmuyor. sadece sağlıkla olsun duam..

sizin için de, doğumun nasıl olacağı belli olmaz, konuşmak ve düşünüp depresyona girmek için çok erken. Allah kerim deyip yapın 2. yi :)

Dogumdan korkma
Dogum sonrasi uykusuzluktan, asla bir defada kesmeye vakit bulamayacagin tirnaklarindan, aynaya bakamamaktan, yemek yiyecek ve tuvalete gidecek vakit bulamamaktan,banyo yapamamaktan kork. Bir de uzerine bebek gormeye gelecek tonlarca gereksiz kalabaliktan kork bence. Dogum nedir ki surse surse 2 gun sursun. Ama bu saydiklarim aylarca

Herkese iyi geceler. oğlum iki yaşını bitirdi teyzeleri ve ben çocuklarımın arasında fazla yaş farkı istemiyorum bi de hamileliği özledim kucağımıza aldığımızda duyduğumuz o ilk kokuyu özledim:KK43: evim de cıvıl cıvıl olsun istiyorum yaşım da 23 ikinci kez anne olursam yine genç bir anne olmak istiyorum ve birçok neden... ama gel gelelim o doğum anı hiç aklımdan çıkmıyor an be an yaşıyorum sanki her hatırlamamda :KK43: herkese soruyorum çoktan unuttuk diyorlar ben neden unutamıyorum :KK43: bebeğim olduğunu düşününce o kadar güzel duygular kaplıyor ki içimi ama o anlar aklıma gelince sanki boğuluyorum ben bunu nasıl yenerim nasıl kurtulurum bilmiyorum halbuki oğlumun doğumu çok çok zor olmadı sadece başı doğum yoluna iniyordu sancı durunca geri çıkıyordu noktada sıkıntı yaşadım ama başı güzel gelse o kadar da zor olmayacaktı ama kendimi rahatlatamıyorum ne yaparsam yapayım sürekli bişeyler araştırıyorum okuyorum olmuyor benim gibi olanlar ne yapıyor acaba yaa :KK43:
Bu hazir olamdigini gosteriyor
Dusunme zamana birak daha kucuksun

Herkese iyi geceler. oğlum iki yaşını bitirdi teyzeleri ve ben çocuklarımın arasında fazla yaş farkı istemiyorum bi de hamileliği özledim kucağımıza aldığımızda duyduğumuz o ilk kokuyu özledim:KK43: evim de cıvıl cıvıl olsun istiyorum yaşım da 23 ikinci kez anne olursam yine genç bir anne olmak istiyorum ve birçok neden... ama gel gelelim o doğum anı hiç aklımdan çıkmıyor an be an yaşıyorum sanki her hatırlamamda :KK43: herkese soruyorum çoktan unuttuk diyorlar ben neden unutamıyorum :KK43: bebeğim olduğunu düşününce o kadar güzel duygular kaplıyor ki içimi ama o anlar aklıma gelince sanki boğuluyorum ben bunu nasıl yenerim nasıl kurtulurum bilmiyorum halbuki oğlumun doğumu çok çok zor olmadı sadece başı doğum yoluna iniyordu sancı durunca geri çıkıyordu noktada sıkıntı yaşadım ama başı güzel gelse o kadar da zor olmayacaktı ama kendimi rahatlatamıyorum ne yaparsam yapayım sürekli bişeyler araştırıyorum okuyorum olmuyor benim gibi olanlar ne yapıyor acaba yaa :KK43:
7 ay olacak dogum yapalı normal bır dogum ve bırkaç epızyotemı kesıgı ıle olan bana gore kolay bır dogumla cocugumu kucagıma aldım dogumdan hıc korkmadım o anlar zaten su gıbı akıp gıdıyor ve sımdı olsa bır ıkıncıyı rahatlıkla dogururdum sadece ıkıncı bır cocuk ıstemedıgım ıcın tekrarlanmayacak....

23 yasindasin iki yaşında bebeğin var ve ikinciyi istiyorsun. 29 yaşındayım 13 aylık bebeğim var Allah olanı bagislasin ikinci çocuğu asla düşünmüyorum. Erken anne olunca daha mı cesaretli oluyor insan bilemedim ki.

Valla ben de normal doğum yaptım ki kolay da olmadı. Ama anne olmak istesem en son korkacagim unsur doğum olurdu. Uykusuz geceler, sıfır sosyal hayat, anne topuzu, sut akmış diz izi çıkmış pijama. Bunlar daha korkunç kardeş.

hehe şimdi daha 13 aylık ya ondan böyle düşünüyor olabilirsin. şöyle 2 yaşını aşınca bu düşünceler hafifliyor. hele bıcır bıcır konuşup herşeyi anlatınca, altının bezi, memesi falan bitince yeni çocuk düşüncesi filizleniyor ;)

Back
X