• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen Hastalık Yardım

Hayalsea

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
21
2
86
40
Bundan 20 gün önce 5 yaşinda oğlumun 1 haftadir gevmeyen geniz tıkanikliği vardi burun akintisi yok burnu tikali degil ama genizden konusuyordu gecer dedim ama sonra gece horlamaya basladi ve ateşi cikti 38 derece. Doktora goturduk kan tahlili yapildi CRP 55 Wbc 23 cok yuksek geldi. Doktor Agumentin verdi ve Azro verdi antibiyotik. Kullandik serum da yedik. Ateş bidaha cikmadi boynunda lenfler sismisti hala sis.Horlama gecmisti. Sonra iyilesir gibi oldu bu sefer oksuruk basladi bu arada geniz hic acilmiyor. Tekrar gittik doktora doktor bronsiolit oldugunu kulaginin da kotu oldugunu soyledi ve 4 gunluk Novasef iğne verdi onlari da yedik bitirdik. Ventolin ve Cortair buharimizi da oluyoruz Zaditen yatarken iciyoruz. ama hala hastayiz hala geniz coulmedi. Cok zor serum fizyolojikle burnuna su veriyorum cok zor cikiyor sumuk veya burnuna su cektiriyorum ozman biraz akiyor sumuk hala cok yapiskan sari yesil bazen beyaz. Hala lenfler sis yarin tekrar kontrole gidecegim. Boyle bir durumu yasayan varmi acaba. Doktor alerji kaynakli oldugunu soyledi ama endiseliyim yine de bi turlu geniz tikanikligi gecmiyor. Yarin kontrole gidecegim. ☹️

Geçmiş olsun çinko takviyesi öneriyorum her gün 2,5 cc, 3 ay boyunca. Çinko bağışıklık hücrelerini güçlendiriyor.

Anaokuluna yeni başladıysa bu dönemin böyle geçmesi de normal. Sf ile sık sık burun yıkama yapın. El hijyenine dikkat edin. Temiz hava alsın bol bol. Soğuk hasta etmez tersine kapalı alanda kalması daha çok hasta eder.

Bunun dışında hastaneye yatış yoksa ağır bir zatürre geçirmediyse, tekrarlayan kulak enfeksiyonu yoksa bağışıklık sisteminde bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Yine de kendi doktorunuzda takibi bırakmayın.

Back