Geçmeyen konak sorunu

bilgeannem

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
1.019
874
43
36
Hanımlar merhaba,
Bebeğim yaklaşık 16 aylık olacak. Açık tenli cildi hassas bir bebek.
Doğduğunda konak sorunu 1 kez yaşadık şampuan ve konak tarağı kullandık geçmişti problemi. Uzun süredir de konak olmamıştı.
Şimdi yaklaşık 2 aydır sıcakların da artmasıyla tekrar başladı. Kafa derisinde kırmızı kırmızı sivilce isilik tarzı şeyler de oluyor, terleyince daha çok oluyor. Konak da var pul pul..
Dr mustela köpük şampuan önerdi, Hindistan cevizi yağı önerdi, denedik çare olmadı.
Konak tedavisine çözüm bulabilen var mı aranızda. Ne önerirsiniz?
Bu arada genetik de olabilir, ailede saç egzaması hemen hemen herkeste var ben hariç.
Teşekkürler

Hanımlar merhaba,
Doğduğunda konak sorunu 1 kez yaşadık şampuan ve konak tarağı kullandık geçmişti problemi. Uzun süredir de konak olmamıştı.
Şimdi yaklaşık 2 aydır sıcakların da artmasıyla tekrar başladı. Kafa derisinde kırmızı kırmızı sivilce isilik tarzı şeyler de oluyor, terleyince daha çok oluyor. Konak da var pul pul..
Dr mustela köpük şampuan önerdi, Hindistan cevizi yağı önerdi, denedik çare olmadı.
Bu arada genetik de olabilir, ailede saç egzaması hemen hemen herkeste var ben hariç.
Teşekkürler
Zeytinyağı bire bir buna. Yenidoganken vardı zeytinyağı ile geçti 2,5 yaşında çıktı Bende gene aynı şekilde saf zeytinyağı sürüp bir süre beklettim yumuşayınca taradım ve yıkadım hiç kalmıyor .

Zeytinyaği sürüp biraz bekletirsen yumşar bastırmadan da tara, iyice yıkayıp durula ki yağlı kalmasın yoksa bı ihtimal kepek yapabilir

Hanımlar merhaba,
Teşekkürler
Zeytünyağı önermıstı doktorumuz ve careyı onda bulmustuk..

Ben sadece zeytinyağıyla çözememiştim ılıtılmış zeytinyağı ve yarım çay kaşığı kadar karbonat karıştırıp sürüp bekletip tarayınca temizlenmişti.

16 aydır ben de mücadele ediyorum geçmedi,saçlarını banyodan sonra tarayıp hemen kurutuyorum,kendi kuruması için bırakınca tekrar çıkıyorlar,hindistan cevizi yağı o anlık çözüm olmuştu yumuşatıp kabukların kalkmasını sağlıyor sonra tekrar çıkıyor

Alerji falan yok değil mi? Doktor alerji belirtisi demişti bize.
Zeytinyağı sürüp bekletip hafifçe çıkartmıştım minikken. Sonra da mustelanın konak şampuanıyla yıkamıştım.

16 aydır ben de mücadele ediyorum geçmedi,saçlarını banyodan sonra tarayıp hemen kurutuyorum,kendi kuruması için bırakınca tekrar çıkıyorlar,hindistan cevizi yağı o anlık çözüm olmuştu yumuşatıp kabukların kalkmasını sağlıyor sonra tekrar çıkıyor
Kurutma makinesinden korkuyor maalesef ben de kendi kurusun diye bırakıyorum mecbur, acaba ondan mı oluyor ki

Alerji falan yok değil mi? Doktor alerji belirtisi demişti bize.
Zeytinyağı sürüp bekletip hafifçe çıkartmıştım minikken. Sonra da mustelanın konak şampuanıyla yıkamıştım.
Alerji varsa da neye olabilir anlamıyorum, küçükken hiçbir alerji sorunu yaşamadık çok şükür her şeyi rahatça yedi.
Mustela set olarak aldım kullanıyorum pek işe yaramadı gibi

ben zeytinyağı denedim oğlumda. duştan 2-3 saat önce yağla kafasına masaj yapıyordum. 3 kez yaptım toplamda ve tamamen geçti konak. duşta da köpüklüyken konak tarağıyla taradım bu arada bastırmadan.

eğer alerji durumu varsa konaklar ğnatcı olabiliyor ama. bu kadar büyük bebekte konak oluşumu akla ilk alerjiyi getiriyor

Hanımlar merhaba,
Teşekkürler
Zeytinyağı ile ovmak kesinlikle
Biraz başında da kalsın hemen yıkamayın
Yenidoğan döneminde böyle atlattık şampuan ile değil

ben zeytinyağı denedim oğlumda. duştan 2-3 saat önce yağla kafasına masaj yapıyordum. 3 kez yaptım toplamda ve tamamen geçti konak. duşta da köpüklüyken konak tarağıyla taradım bu arada bastırmadan.

eğer alerji durumu varsa konaklar ğnatcı olabiliyor ama. bu kadar büyük bebekte konak oluşumu akla ilk alerjiyi getiriyor
Sağolun, neye alerjisi olabilir? Bebekken rahatça yedi her şeyi.
Yumurta mı desem bilemedim. Doktora götüreyim tekrar

Sağolun, neye alerjisi olabilir? Bebekken rahatça yedi her şeyi.
Yumurta mı desem bilemedim. Doktora götüreyim tekrar
ilk süt ve protein alerjisinden şüpheleniyor doktorlar 🥲 benim oğlumda da alerji var mesela ama her seyi yiyor, ben de yiyorum. ishal dısında da hiçbir belirtisi yok 😂 alerji belirtileri de yoğun olmadığı için çok üzerinde durulmuyor.

siz de doktorunuzla görüsürseniz gereken tahliller yapılır.

ilk süt ve protein alerjisinden şüpheleniyor doktorlar 🥲 benim oğlumda da alerji var mesela ama her seyi yiyor, ben de yiyorum. ishal dısında da hiçbir belirtisi yok 😂 alerji belirtileri de yoğun olmadığı için çok üzerinde durulmuyor.

siz de doktorunuzla görüsürseniz gereken tahliller yapılır.
Bunu soracağım doktorumuza, sağolun bilgi verdiğiniz için

Zeytinyağı ve karbonat karışımıyla hallettik. 6 yaşında bile konak olur mu oldu, her gün yıkanan çocukta konak oldu şaka gibi. Doktor saç diplerini kazıyarak yıkayın dedi. Hem konağı temizlemek için hem de temizlendikten sonra rutin her banyoda.

Kurutma makinesinden korkuyor maalesef ben de kendi kurusun diye bırakıyorum mecbur, acaba ondan mı oluyor ki
düşük ayarda çalıştırıyorum ben,hassas ciltli bebekler de konak oluşumu diye bir araştırma yapın sebebini göreceksiniz,benim de kızım atopik dermatit,

Hanımlar merhaba,
Teşekkürler
Doktora kızımın saçını kesmemizi önermişti. Zaten tepesinde saç vardı sadece kestik biz de konağı kurudu gitti, bir de nemlendirin demişti. Nemlendirici kullanmadım zeytin yağı falan da kullanmadım. Çocuğu sık sık yıkamadım banyo yaptırdıktan sonra mutlaka fön makinası ile kuruttum. Doktorun aksine nemlendirmedim ve ıslak bırakmadım. Saçlarını kuru kuru taramadım. Banyodan sonra kalkanlar var ise ince üçlü tarak ile aldım kuruttum

Back
X