- 27 Nisan 2022
- 843
- 2.183
- 63
- 31
Merhaba kızlar. Burda çok araştırdım ancak güncel bu konuyla ilgili bilgi bulamadım ben kendi sürecimi size anlatacağım. 2 yıl önce doğum yaptım ve ondan sonra bu mantar ve enfeksiyonla tanıştım. 2 senedir herşeyi denedim fitiller, sirkeli su, borik asit, hpv testi, eşli tedavi ancak ne dersem olmadı ilk ilişki sonrası tekrar tüm enfeksiyon ve mantar geri geliyordu. En son çare vajinal lazer ve prp yaptırmaya karar verdim hatta onun yanında g shot ve o shot da yapıldı ve dün ilk seansımı yaptırdım. Toplam 4 seans olacak ayda 1 kere ve doktorumun dediklerne uyarsam kesinlikle biteceğini söyledi. Candida mantarı bağırsakta başlayan sonrasında ağızda ve vajinayada geçen bir mantar türü en zorlusu en hayatı mahvedeni. Bunun yüzünden ne kadar ağladım bilmiyorum psikolojim alt üst olmuştu ilişkiden uzak durdum her seferden sonra fitil kullandım akıntısı kokusu da yanında sosyal hayatımıda mahvetmişti. Bunun en baştaki çözümü de şekeri kesmek. Doktor dün bana hayatından şekeri çıkaracaksın kesinlikle yoksa düzelmezsin dedi. Candidayı besleyen en önemli şey şeker çünkü. Beyaz ekmek meyve karbonhidrat bunların hepsini kestim. Bir sürü takviye ve probiyotik kullanmaya başladım ve vajinayı asla yıkamak yok taharet bile almicaksın adolax diye bir sprey verdi bunu peçeteyle sildikten sonra bir fıs sıkacaksın genital bölgeye her tuvalet sonrası dedi. Bunları uyguluyorum. İnşallah faydası olur da sonucunda burda paylaşırım bu sıkıntıyı çeken herkese bir çözüm kapısı olur