Geçmiş belası/ çevrenizde bu tip olay?

Çok teşekkür ederim. Umarım bir an evvel bu psikolojiyi atarım

Öyle birşey olursa o anlatmadan sen anlat hayatındaki kişiye.Zaten yaşanmışlıklar varsa

karşındakide bunu anlayacak(kandırmayı düşünmüyorsan) onun için söylersin olur biter.

Bu devirde herkes ilk flörtüyle evlenmiyor.İlla ki birşeyler yaşanıyor.Bu kadar korkma

İnşallah. Bir ara adımı falan bile değiştirmeyi düşündüm, paranoyak oldum iyice.
Daha yeni sanırım herşey zamanla daha iyi hissedeceğini düşünüyorum. Yeni meşgaleler bul yeni ortamlara gir. Dans kursu vs gibi şeyler olabilir. Zamanla önce korkularından sıyrıl sonra umarım seni hakeden biri çıkacak dır karşına. Iyi tarafından düşün. Kötü bir tecrübe atlattın ve bir eş sevgili her neyse. Nasıl olmaması gerektiğini ve yol yakınken nerden dönmen gerektiğini iyi biliyorsun

Hiçbir halt yapamaz korkma. İlerde hayatına girecek kişi adam gibi adamsa eğer inan arkanda bile durur. Herkesin iyi kötü bir yaşanmışlığı var, yeni bir sayfa açtığında eskiler de geride kalacaktır.

Konularınızı okudum. Allah sabır versin ucuz atlatmışsınız. Eğer gerçekten sizi seven ve merhametli bir adamla evlenirseniz geçmişinizin hiçbir önemi olmaz. Bunları şimdiden kafanıza takmayın. Kendinizi iyileştirmeye odaklanın.

Kurtulmuşsun dengesizden
Bir daha da ulaşamaz inşallah sana

Onu unutup önüne bak derim

Para tatlı gelmiş şerefsize , kaynak kurudu ya ondan böyle saldırıyor.Kendini toparlamaya bak , işine gücüne odaklan.Abinden ablandan da utanma.Onlar senin ailen.Korkma , sinme.Şimdi linç edilirim de sen Batı'da doğup büyüdüysen ondan seni böyle korkutuyor bu şerefsiz kendisi ülkenin doğu tarafındansa.Genelleme yapmak gibi oldu ama oranın erkekleri başka yerden gelen kızları korkutup sindiriyor.Arkadaşım böyle bi' tiple nişanlanmıştı , kız nişanı atınca oğlan aynen böyle tehdit şantaj bir sürü şey yaptı.Kız şimdi evlendi çocuğu bile oldu.O çocuk bir iki ay öttü öttü sonra sesi çıkmaz oldu.Bunlar hep hayat dersi , öyle düşün.

Aşkım zaten geçmişi anlatmak nedir? İnan iş oralara gelirse senin özelin olmaz ki sen sen olamazsın. Senin bir hayatın var her hyatına girene bunu izah mı edeceksin , ne münasebet. Gerek yok ne sen arkadaşının kini sorgula nede onun sana yapmasına izin ver. Eğer o toplara girersen seni her zaman ezer.
Benim bir arkadaşım var her yeni ilişkiye başladığında o kişiye önceki ilişkilerini ennn ince ayrintisina kadar anlatir. Çok gereksiz. Yorumunuzu okuyunca aklıma geldi.

öncelikle herkese iyi geceler. Yapım itibariyle kendimi dizginleyemiyorum bazen, hele bu aralar çok karamsar ve aşırı geleceği düşünür oldum. Doğmamış çocuğa don biçiyorum resmen. Yaklaşık iki ay önce belalı , yiyici sevgilimden ayrılıp buraya konu açmıştım. Bilen bilir. Kendimi toparlamaya , psikolojik olarak iyi olmaya ve bir süre geri kalan gelecek planlarımı düzene oturtmaya başladım. Hatta buradan konuştuğum, bana destek olan arkadaşlar da oldu sağ olsunlar. Neyse konuyu uzatmayacağım. Korktuğum kafama takılan bir nokta var ki sizinle paylaşmak istedim:

Öncelikle tamamen kendi hür kararım olarak eğer bir gün geleceğimde biri olursa ona geçmişimi detaylı olarak anlatmayacağım,kimseye güvenmiyorum çünkü o kişiden emin olamam, ama bu pislik adam beni uzak bir şehirde günün birinde bulur da eşime/ çevreme vs söyler mi diye çekincem var. Hiç çevrenizde böyle bir olay oldu mu ? Söylese elinde bir belge vs yokken eş ya da çevre yıllar sonra o adama inanır mı? Eşten eşe değişir diyen olacak, kısmet belki evlilik hiç olmaz, hayatımda da kimse yok tabi ama ne bileyim içim içimi yiyor...

Bundan 4 sene önce belli bi süre görüştüğüm kişiden ayrılmıştım, kapıma geldi zorla eve girdi olaylar olaylar. Kapandı gitti olay sonra, bi daha da gelmedi. Elimde yüzümde çizikler oluşmuştu filan.

Şu anki erkek arkadaşıma henüz arkadaşken bu olayı anlatmıştım.
Anlatmaz olaydım
Resmen sorguya çekildim ilişkiye başladıktan sonra, soru yağmuruna tutuldum, alenen hesap sordu bana. Kendisini zerre alakadar etmeyen bişey hakkında!

Biz güvenerek yaralarımızı gösteriyoruz, erkekler de bile bile kaşıyıp yanına başka yaralar açıyorlar.

Doğru düşünüyorsun sumrucuk sumrucuk , asla anlatma ilerde hayatına giren kişiye...

O şimdi seni gözünü korkutmak için saçma sapan konuşmuştur ama birşeye yapacağını sanmam.
Korkak durma. Korkarsan daha da üstüne gelir.
Eş olarak da bu çocuk gibi karaktersiz birini bulmak yerine daha aklı başında birini seçersen sorun olmaz.

Ömür boyu bu korkuyla yaşayacaginiza hayatiniza girecek olan insana eger evlilik olacak kadar ciddi yol katedecekseniz bence saklamamalisiniz.

Anlatmayacağını söyleyerek günah çıkarıyorsun.
Hiç olmazsa tanımadığım insanlar bilsin diye.
Kim sorar ki geçmişini?
Buna takıldığına göre, biri var aklında

Konularınızı okudum. Allah sabır versin ucuz atlatmışsınız. Eğer gerçekten sizi seven ve merhametli bir adamla evlenirseniz geçmişinizin hiçbir önemi olmaz. Bunları şimdiden kafanıza takmayın. Kendinizi iyileştirmeye odaklanın.
Umarım öyle olur . Sağ olun.

Para tatlı gelmiş şerefsize , kaynak kurudu ya ondan böyle saldırıyor.Kendini toparlamaya bak , işine gücüne odaklan.Abinden ablandan da utanma.Onlar senin ailen.Korkma , sinme.Şimdi linç edilirim de sen Batı'da doğup büyüdüysen ondan seni böyle korkutuyor bu şerefsiz kendisi ülkenin doğu tarafındansa.Genelleme yapmak gibi oldu ama oranın erkekleri başka yerden gelen kızları korkutup sindiriyor.Arkadaşım böyle bi' tiple nişanlanmıştı , kız nişanı atınca oğlan aynen böyle tehdit şantaj bir sürü şey yaptı.Kız şimdi evlendi çocuğu bile oldu.O çocuk bir iki ay öttü öttü sonra sesi çıkmaz oldu.Bunlar hep hayat dersi , öyle düşün.
Aynen ben epey epey batıdan o ise doğudan evet. Irk farklılıklarından değil de sanırım kültür farklarından böyle oluyor. Ben her şeyi yavaş yavaş sezip ayrılmak istediğim zamanların içindeydi mesela , kendisi çıktığım her kızla yattım , ama sen bakire olmasan seninle evlenmeyi bile düşünmezdim falan derdi. Onlarla asla evlenmeyecektim zaten gibi absürt aptal cümleler...

Sizi anliyorum benim de yeni iliskim oldugunu bildigi halde hayatima mudahil olmaya calisan bi eski sevgilim var.. o kadar rahatsiz edici ki bir sekilde bana ulasmayi dusunme ihtimali bile cok sinir bozucu oluyor. ben en son birkac hafta once ulastiginda savciliga sikayet edecegimi soyledim o gun bugundur ses yok. size de tavsiyem pasif kalmayin. herhangi sekilde size veya akrabalariniza ulasirsa, yakin cevrenizden ulasabilecegi kisilere de soyleyin onlar da sikayetci olacaginizi soylesinler ve tekrarlarsa cidden sikayetci olun. ciddiyetinizi gordugunde ugrasmaktan buyuk ihtimal vazgecer zaten.

Sen ondan ayrilma , ayrilirsanda ona geri don diye tehtid etmis seni. Bu kisimlar hic aklina gelmesin. Cunku senin biriyle birseyler yasamaya baslayacagin zaman. Zamanda ilerlemis olacak. Kendisinin baskaiyla olmayacagi ne malum. Boyle dusunup bostan yere kendinizi stresse sokmayin. Ayrica hayatina yeni girecek olan kisinin herseyi bilmesine gerek yok. Gecmis gecmiste kaldi. Senin hayatina bu kisi 1 yil sonra giriyorsa. Ondan sonra gecirdiginiz zamanlardan sorumludur. Bosver hic kafani takma

Back
X