Geçmiş üzerine konuşalım biraz?

beyzaa99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
70
43
3
26
Selamm
Yaşımız kaç olursa olsun çoğumuzun geçmişte değiştirmek istediği bir takım şeyler olmuştur. Veya şu anki aklım olsaydı şöyle yapardım şunu yapmazdım vs vs dediğimiz şeyler..Ne yazık ki zamanı geri alamıyoruz. Bu zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Geçmişte takılıp kalmamak için neler yapıyorsunuz? Pişmanlıklar, keşkeler vb durumlar yaşadığınızda nasıl baş ediyorsunuz?Gelin konuşalım,bakış açınızı merak ediyorum.

Pismanlik duydugum bir sürü konu var. Lakin depresyon ve panik ataklar atlatan biri olarak en büyük tavsiyem: Bugünde kalin. Bugünü yasayin..yarin icin temel atin. Kendinizi gelistirmeye gayret edin. Toksik insanlari hayatinizdan cikartin. Sizinle degismeyecekler cünkü. Ha eskilerden konusmak her zaman iyi sonuclar dogurmuyor. Annem mesele bir haftadir benimle konusmuyor, cünkü abla konusurken eskiden laf acildi. Kötü birsey demedigim halde yine suclu ilan edildim. 🤦‍♀️ yapacak birsey yok.

Evet.Var elbette neden olmasın ki?
Çünkü 21 yaş hiç bir şey için geç değil. Okursun da, seversin de, çalışırsın da...ortalama Türk evladı için diyorum, 14-15 e kadar çocuksun zaten, okul ev sıradan, hepimizin benzer hayatları..

Hani 17 de evlenip hayırsızın tekinden 2 çocuk sahibi olmadıysan geriye dönüşü çok zor bir hata yapmamışsındır sanki. Neyse, atlamadığın sorunu açıklarsan, arkadaşlar daha kolay yönlendirir.

Pismanlik duydugum bir sürü konu var. Lakin depresyon ve panik ataklar atlatan biri olarak en büyük tavsiyem: Bugünde kalin. Bugünü yasayin..yarin icin temel atin. Kendinizi gelistirmeye gayret edin. Toksik insanlari hayatinizdan cikartin. Sizinle degismeyecekler cünkü. Ha eskilerden konusmak her zaman iyi sonuclar dogurmuyor. Annem mesele bir haftadir benimle konusmuyor, cünkü abla konusurken eskiden laf acildi. Kötü birsey demedigim halde yine suclu ilan edildim. 🤦‍♀️ yapacak birsey yok.
Pişmanlık duyduğum noktalardan biri de bu işte.Fazla fedakarlık iyilik yapmışım zamanında.Keşke şimdki aklımla düşünüp biraz daha mantıkla hareket edebilseydim dediğiniz gibi zarar verdikleri an çıkarmak gerekiyordu.

Çünkü 21 yaş hiç bir şey için geç değil. Okursun da, seversin de, çalışırsın da...ortalama Türk evladı için diyorum, 14-15 e kadar çocuksun zaten, okul ev sıradan, hepimizin benzer hayatları..

Hani 17 de evlenip hayırsızın tekinden 2 çocuk sahibi olmadıysan geriye dönüşü çok zor bir hata yapmamışsındır sanki. Neyse, atlamadığın sorunu açıklarsan, arkadaşlar daha kolay yönlendirir.
Aslında daha önceden sormuştum bazı sorular fakat burda daha genel sormak istedim.Sizlerin bu durumla nasıl başa çıktığınzıı öğrenmek istedim.

Geçmişle yaşamak bana hiç bir şey kazandırmadi.
Yaşım ilerledikçe (37) ömürden tükettiğini gördüm.
Bu dünyadan giderken nasıl ki para, pul goturemiyorsak. Dertlerimizi de goturemeyecegiz.
Üç gunluk dünya için fazla gamlandigimi gördüm.
Eskisi gibi takılmıyorum artık geçmişe.

Duz liseye giderdim ve asla 23 yasinda evlenmezdim

Geçmişle yaşamak bana hiç bir şey kazandırmadi.
Yaşım ilerledikçe (37) ömürden tükettiğini gördüm.
Bu dünyadan giderken nasıl ki para, pul goturemiyorsak. Dertlerimizi de goturemeyecegiz.
Üç gunluk dünya için fazla gamlandigimi gördüm.
Eskisi gibi takılmıyorum artık geçmişe.
Haklısınız çok teşekkürler

Keşkelerle yaşayan biri değilim yaşanması gerekiyormuş ve yaşanmış keşke ve pişmanlıklarla hayatımızı ziyan etmek yerine onlardan ders çıkarıp önümüze bakmalıyız...

"Bugünkü aklım olsaydı, dün yaptıklarımı yapmazdım. Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım, Bugünkü aklım olmazdı..." diye bir laf var.

Zaten geçmişte takılıp kalıyosanız, geçmiş henüz geçmemiştir, takılıp kaldıgınız yerden öteye kendinize, hayatınıza bakış açınıza bişey katmamışsınız demektir. Ya da Allah onu unutturacak dert vermemiştir henüz:)
Takılmayın dümdüz yaşayın işte hayatta herşey insanlar için keşkelerin bir anlamı yok.

Haklısınız çok teşekkürler
Dünyada kalacak dertlerin için fazla üzülme.
Şimdi elinden geleni yapmaya çalış geleceğin için.
Olmusla ölmuse çare yok.
Önüne bak.
Daha iyisini yapmaya imkanların dahilinde ve sağlığın el verdikçe yapmaya çalış.
Kendine sahip çık her şeyden önce
Sağlam bir psikoloji ile her şeyin üstesinden gelebilirsin.

Aslında daha önceden sormuştum bazı sorular fakat burda daha genel sormak istedim.Sizlerin bu durumla nasıl başa çıktığınzıı öğrenmek istedim.
yardımcı olmak isterdim ama ben de takılmam pek...yaşla oluyor bu sanırım arkadaşların dediği gibi.

Bi noktadan sonra en önemli şey sağlık gerisi dert değil diyorsun. Siz de gençliğinizi heba etmeyin. Çünkü elimizde olan yalnızca bugün...ne dünü var, ne yarının garantisi... değmez.

Back
X