Geçmiş üzerine konuşalım biraz?

"Bugünkü aklım olsaydı, dün yaptıklarımı yapmazdım. Ama dün yaptıklarımı yapmasaydım, Bugünkü aklım olmazdı..." diye bir laf var.

Zaten geçmişte takılıp kalıyosanız, geçmiş henüz geçmemiştir, takılıp kaldıgınız yerden öteye kendinize, hayatınıza bakış açınıza bişey katmamışsınız demektir. Ya da Allah onu unutturacak dert vermemiştir henüz:)
Takılmayın dümdüz yaşayın işte hayatta herşey insanlar için keşkelerin bir anlamı yok.
Teşekkür ederim dikkate alacağım ☺️

Pişmanlık duyduğum noktalardan biri de bu işte.Fazla fedakarlık iyilik yapmışım zamanında.Keşke şimdki aklımla düşünüp biraz daha mantıkla hareket edebilseydim dediğiniz gibi zarar verdikleri an çıkarmak gerekiyordu.

Gülüm sana benim yaptigim fedakarliklari ve salakliklari bi anlatsam ohoo. Bazen arkama bakiyorum da sadece kabul edilip sevilmek istemisim (bunu erkek konular icin demiyorum. Aile olsun, arkadasliklar felan) ve insanlar bunu cok güzel kullandi. Ve ben o zaman gereken cizgileri cizemedim, cünkü bunun nasil yapildigini bilmiyordum. Ha söyle birsey var: Bugün dönüp tekrar 20 yasinda olsam yine bazi fedakarliklari yapardim, ama kendimi bu kadar arka plana atmazdim tekrar. Bunlar tecrübe oldu. Iyi ki mesela 20 yaslarimda evlenmedim..yalnis evlilik yapmam.garantili olurdu. Devamli eskide kalmanin anlami yok, ama bugünümüzü ve gelecegimizi tecrübelerimizin üstüne kurmamiz gerek, pismanliklarin degil

Haklısınız çok teşekkürler

en fazla ne yapmış olabilirsin ki, geçmişten pişmanlık duyacak keşke diyecek, 21 yaşındasın, "gençliğinde oynamadık tay olmaz" diye bir atasözu var bak, yani insan gençken cahilken her hatayı yapabilir demek bu.
daha çoook hata yapabilecek yaştayken daha şimdiden pişman olman özunun iyiliğini gösterir. herşeyi unut,hayatını resetle.

Son düzenleme:
Dünyada kalacak dertlerin için fazla üzülme.
Şimdi elinden geleni yapmaya çalış geleceğin için.
Olmusla ölmuse çare yok.
Önüne bak.
Daha iyisini yapmaya imkanların dahilinde ve sağlığın el verdikçe yapmaya çalış.
Kendine sahip çık her şeyden önce
Sağlam bir psikoloji ile her şeyin üstesinden gelebilirsin.
Teşekkür ederim dikkate alacağım❤️

en fazla ne yapmış olabilirsin ki, geçmişten pişmanlık duyacak keşke diyecek, 21 yaşındasın, "gençliğinde oynamadık tay olmaz" diye bir atasözu var bak, yani insan gençken cahilken her hatayı yapabilir demek bu.
benim de var kendimce çok buyuk aptallıklarım, nerdeyse herkesin vardır, dönemsel dönemsel, ah salak kafam yapıyorum ama mantıklı duşununce kimseye zarar vermedim kendimden başka.
daha çoook hata yapabilecek yaştayken daha şimdiden pişman olman özunun iyiliğini gösterir. herşeyi unut,hayatını resetle.
Yok öyle şey bi hatam olmadı nasıl desem sanırım sevgili ilişkisi olarak diyorsunuz.O açıdan emin olmadığım bir şey yapmadım da insanlara karşı işte yaklaşım şeklim olsun o tarz şeyler işte.Evet ben de salak kafam digorum bazen ama işte🤣Teşekkür ederim yorumunuz için☺️

oyyy bebişim 99lu musun sen? yaş aldıkça geçiyor o değiştirme isteği ablacım biraz daha bekle. Hoppa

Yok öyle şey bi hatam olmadı nasıl desem sanırım sevgili ilişkisi olarak diyorsunuz.O açıdan emin olmadığım bir şey yapmadım da insanlara karşı işte yaklaşım şeklim olsun o tarz şeyler işte.Evet ben de salak kafam digorum bazen ama işte🤣Teşekkür ederim yorumunuz için☺️

yok herşey olarak diyorum, sevgili olarak duşunme, seçtiğin arkadaşlıklar, boşuna yaptığım fedakarlıklar, ailemi uzduğum zamanlar falan falan.

Gülüm sana benim yaptigim fedakarliklari ve salakliklari bi anlatsam ohoo. Bazen arkama bakiyorum da sadece kabul edilip sevilmek istemisim (bunu erkek konular icin demiyorum. Aile olsun, arkadasliklar felan) ve insanlar bunu cok güzel kullandi. Ve ben o zaman gereken cizgileri cizemedim, cünkü bunun nasil yapildigini bilmiyordum. Ha söyle birsey var: Bugün dönüp tekrar 20 yasinda olsam yine bazi fedakarliklari yapardim, ama kendimi bu kadar arka plana atmazdim tekrar. Bunlar tecrübe oldu. Iyi ki mesela 20 yaslarimda evlenmedim..yalnis evlilik yapmam.garantili olurdu. Devamli eskide kalmanin anlami yok, ama bugünümüzü ve gelecegimizi tecrübelerimizin üstüne kurmamiz gerek, pismanliklarin degil
"Bugün dönüp tekrar 20 yasinda olsam yine bazi fedakarliklari yapardim, ama kendimi bu kadar arka plana atmazdim tekrar." Kesinlikle tam olarak bu.Kendimden çok ödün vermişim. Teşekkür ederim yazdıklarınız için.Okudukça daha iyi hissedip ona göre hareket edeceğim☺️❤️

oyyy bebişim 99lu musun sen? yaş aldıkça geçiyor o değiştirme isteği ablacım biraz daha bekle. Hoppa
Evet 99🙈Yaşıma göre olgunum aslında ama şimdiki aklım olsa kendimden ödün vermezdim bu kadar diyorum hep.Neyse zamanla inşallahl
yok herşey olarak diyorum, sevgili olarak duşunme, seçtiğin arkadaşlıklar, boşuna yaptığım fedakarlıklar, ailemi uzduğum zamanlar falan falan.
He evet anladım.

99 lu musunuz? Öyle ise çünkü ne geçmişiniz var ki takıldınız diyeceğim ben.
21 22 yas oluyo sanirim demi
Soyle bi dusundumde ben o yasda suraya sayfalarca yazacak seyler yasamisim
Aslinda yasin bi onemi yok illaki 50 yaslara gelip kv kp es sorunlarini yasamis olmaniz gerekmezki
Hos mesela ben o yasta kv es cocuk bisuru yasamisim bakin
Demekki yasin gercekdende onemi yok

21 22 yas oluyo sanirim demi
Soyle bi dusundumde ben o yasda suraya sayfalarca yazacak seyler yasamisim
Aslinda yasin bi onemi yok illaki 50 yaslara gelip kv kp es sorunlarini yasamis olmaniz gerekmezki
Hos mesela ben o yasta kv es cocuk bisuru yasamisim bakin
Demekki yasin gercekdende onemi yok
Aynen öyle 20 li yaşlarda sonuçta olgun bi bireyim.Hem yaşıma göre de.

kendi karar verip yaptigim hicbir seyden pisman olmam,
o gunku aklim ruhum duygum ne ise one gore karar vermisimdir, sonucu iyi veya kotu.

Baskasinin akli ile is yapmissam eger kendime cok kizarim ama, onu atamiyorum bir turlu. Ozellikle cocuk yetistirme konusunda yakin cevremden (esim dahil) etkilenip aldigim bazi kararlardan cok mutsuzum.

ne yapiyorum, bundan boyle bu yanlislari yapmiyorum. Karar vermiyorsam kendime zaman taniyorum, daha uzun vadeye yayiyorum kararlarimi.

Aynı hatayı tekrar yapmamaya calisarak. Ders cikararak.
Benim hayattaki en buyuk hatam (buyuk konusmak gibi olmasin simdiye kadar yani), hic begenmedigim biriyle sirf yalniz kalmakran, evde kalmaktan korktugum icin nerdeyse 1 sene ite kaka sevgili olmamdi. Sonuc, fiziksel siddetle bitti...
Simdi artik mutlu bi yalnizligin nasil ferah oldugunu ogrendim. Ayni hatayi yapmiyorum... :)

kendi karar verip yaptigim hicbir seyden pisman olmam,
o gunku aklim ruhum duygum ne ise one gore karar vermisimdir, sonucu iyi veya kotu.

Baskasinin akli ile is yapmissam eger kendime cok kizarim ama, onu atamiyorum bir turlu. Ozellikle cocuk yetistirme konusunda yakin cevremden (esim dahil) etkilenip aldigim bazi kararlardan cok mutsuzum.

ne yapiyorum, bundan boyle bu yanlislari yapmiyorum. Karar vermiyorsam kendime zaman taniyorum, daha uzun vadeye yayiyorum kararlarimi.
Teşekkürler yanıtınız için👌🏻

Aynı hatayı tekrar yapmamaya calisarak. Ders cikararak.
Benim hayattaki en buyuk hatam (buyuk konusmak gibi olmasin simdiye kadar yani), hic begenmedigim biriyle sirf yalniz kalmakran, evde kalmaktan korktugum icin nerdeyse 1 sene ite kaka sevgili olmamdi. Sonuc, fiziksel siddetle bitti...
Simdi artik mutlu bi yalnizligin nasil ferah oldugunu ogrendim. Ayni hatayi yapmiyorum... :)
Öncelikle geçmiş olsun.Teşekkür ederim yanıtladığınız için.👍🏻❤️

Bazen bende ah keşke şöyle değil böyle yapsaydım diye düşünürken buluyorum kendimi.
Sonra dönüp belki onun sonucu daha iyi veya daha kötü olacaktı ama bana kattığı şey bu his olmayacaktı doğal olarak böyle düşünemeyecektim diyorum.
O yüzden geriye bakmamak gerek ama tabi ki yapmak isteyip yapamadığım veya hayal edip gerçekleştiremediğim her şeyin peşinden gidiyorum şu an. Yaşım (31) geç diye asla düşünmüyorum, buda benim kendimi motive yöntemim.

Selamm
Yaşımız kaç olursa olsun çoğumuzun geçmişte değiştirmek istediği bir takım şeyler olmuştur. Veya şu anki aklım olsaydı şöyle yapardım şunu yapmazdım vs vs dediğimiz şeyler..Ne yazık ki zamanı geri alamıyoruz. Bu zaman zaman can yakıcı olabiliyor. Geçmişte takılıp kalmamak için neler yapıyorsunuz? Pişmanlıklar, keşkeler vb durumlar yaşadığınızda nasıl baş ediyorsunuz?Gelin konuşalım,bakış açınızı merak ediyorum.
İllâki geçmişte yaşadığımız üzücü yorucu pişmanlık yaşadığınız şeyler oldu ama geçmişte yaşamak ileri gitmeyi engeller geçmişe bakarak yaşayacak olsaydık gözlerimiz ensemizde yaratılırdı🤗 her zaman en iyisini düşünüyorum ya daha kötüsü olsaydı buna da şükür diyorum şimdi en güzeli yaşıyorum şükür ve ailem dışında kimseyi kafama takmıyorum

"Ne geçmişe saplanıp kalacaksın, ne geleceğin düşlerini kuracaksın. Ömür dediğin şu andır, onu da hakettiğin gibi yaşayacaksın."

Back
X