Geçmişe Dair Ukde

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.231
113
Çok çocuklu bir ailenin yokluğu, yoksulluğuyla büyüdüm. Anne ve babam işçiydi biz cocuklar ise yalnizdik. Basimiza cok olumsuzluklar geldi cocuk halimizle sokaklarda ac sefil sürünerek gecti zaman. Cok zayıf ve bakimsizdik. Anne ve babam altin biriktirebiliyordu ama hatirliyorum.
Büyüdük nihayetinde
Ìyi bir liseye gidemedim. Dershaneye de gitmedim hic kitabim da yoktu. Sinavda stresten bayilmistim. Cunku annem sinava götürmüs diger annelerden etkilenip öperek sinava ugurlamisti hic opmezdi ki cok dovmustu ama opmezdi cok önemli bir durum yasiyorum sandım kaldiramadim.
Sonra 12. Sinifta sinav icin dersaneye gitmek istedim bir dershaneden indirim kazandim gittim.
Evde kucucuk bir sobali odada kalabalikla ders calismaya çalışırdım. Babam tvyi son ses acip izlerdi. Babama tvyi kismasini söylediğim birgun bana vurup benim icin mi okuyorsun diyip o yagmurlu havada kitaplarimi sokaga atmisti aglayarak toplayip dershaneye gidip orada calistim. Bir saat yuruyerek gidilen dersaneye dek o evden kurtulmayi diledim. Masam da yoktu kanepenin kenarina yere oturup calisirdim cunku annem odanin ortasina sehpa koymami istemezdi.
Sinavda iyi bir not sayilabilecek bir not aldim ilcede 2.ydim turkiye genelinde ilk iki bindeydim ismim de ilcenin cesitli yerlerinde pankarta yazilip asilmisti. Ama istediğim bolum tutmuyordu. Babam gideceğim sanmisti ama ben bir yil kalmayi talep ettim kizip reddetti hemen para toplamam icin bir ise yerlestirdi.
Neyse okudum sevdigim bir isim var.
Kardesim gecen yil sinava girdi ve istedigi bolumu kazanabilecek puani alamadi ona da ne tutuyorsa git bir yil daha bakamam dedi. Ama onun icin ben konuştum gitmeyecek bana bu hakki tanimadiniz ona izin vereceksiniz dedim. Kaldi tekrar hazirlandi bugun sonuclar aciklandi. Guzel bir puan almis. Benim istedigim bölumu seçecek. Cok mutlu. Ben de mutluyum yillar evvel hayalini gerceklestirememis o kizin hayali baska bir hayatta gerçekleşti.
Oyle yazmak istedim sadece okuyanlara teşekkürler.

Güzel hikayeymis. Bölümü merak ettim şimdi

Üzüldüm senin adına ama çok şükür ki bak mesleğini eline almışsın. keşkelerle yaşayıp da kendini daha da mutsuz etme bence. her işte bir hayır vardır. benim babam çok iyi insandır, kimseyi kıramaz ama babam da ben üniv. tercih edeceğim zaman halkla ilişkiler bölümünü yazdırmadı bana, geleceği yokmuş diye. sonra başka bir bölüm kazandım, yurt filan ayarlamak için gittiğimizde belediyenin halkla ilişkiler adında ayrı bir binası vardı, onu görünce bana dönüp dedi ki "sen halkla ilişkiler yazmış mıydın?" artık çok geçti tabii. neyse, sonuçta ben de mesleğimi aldım. şimdi sırf içimde kalmasın diye açıktan 2. üni. olarak okumak istiyorum

Sizin mesleğiniz nedir? Ne güzel meslek sahibi olmuşsunuz. Ailenize bagimli değilsiniz. İsterseniz tekrar hazırlanıp kazanabilirsiniz
Ögretmenim işimi seviyorum enerjimi işimde ve çocuğumda kullanıyorum. Çocuk büyütmek gercekten hassas bir mesele.

Harikasınız ikinizde, yolunuz bahtınız şansınız hep açık olsun

Benim ilkokulda sizin şartlarınıza benzer şartlarda yaşayan bir arkadaşım vardı. Zayıf, çelimsiz bir kızdı o da. Dersleri de çok iyi değildi o zamanlar. Sağolsun ilkokul öğretmenimiz de hiç yardımcı olmazdı. Memlekete geldiğim zaman karşılaştık. Normalde hiçbir ilkokul arkadaşımı hatırlamam ben ama onu hatırladım. O kadar güzel bir genç kadın olmuş ki. O da öğretmenmiş hem de okul öncesi öğretmeni olmuş. Kardeşleri de okumuş O kadar hoşuma gitti ki onu öyle görünce. Keşke dedim ilkokul öğretmenimiz de görseydi de belki biraz ellerini başının arasına alır düşünürdü.

Yaşadığın olumsuzluklar anne babanın sorumsuzluğu canım. Maddiyatla hiçbir alakası yok. Babamın altında çalışan ve babamın maaşının üçte birini almayan ailelerin çocukları okula o kadar güzel gelirlerdi, anne babaları o kadar ilgilenirlerdi ki imrenirdim. O arkadaşlarım çok güzel meslek sahibi oldular. Ben de meslek sahibi oldum. Ama senin yasadigin şekilde, zar zor çalışarak. Defterim kalemim kitabım olmadan

Benim de geçmişe dair buruk anılarım var. Kimin yok ki ailemin birazcık ilgili sevgi dolu olmasını isterdim.
Evde kavga gürültü olmasın küfür duymayayım isterdim. Anne babamin kavgaları huzursuz ev aglamalarim. Acımasızca beni eleştirmeleri.
Başka aileler gibi yılda bir kez olsun piknige yakin ilçedeki denize götürsünler isterdim. Imkanlari vardı ama olmadı hic biri.
Universiteye gittim herkes ailesiyle güzel anılardan bahsediyor gezdikleri yerler vs ben susuyordum.
Mahrumiyet mahzunluk nedir bilirim.
Öyle ya da böyle büyüdük geçmişte kaldı hepsi. Şükür çalışıyorum. Hayat devam ediyor.
Siz de ne güzel okumuşsunuz

Çok duygulandım. Tebrikler. Sizin mesleğiniz ne? Ne güzel okumuşsunuz yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…