Geçmişi sindirmek

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
arkadaşlar merak edıyorum tavsıye istiyorum boşan falan diye yazacak olan varsa yazmasın . Tam evlilikle de alakalı degıl Zaten . Geçmişe dair hatalarınızı nasıl kabul edıp hayatınıza mutlu devam edıyorsunuz . Öyle bir durumdayım ki geçmişte verdiğim kararlar beynımde dolanıyor cirit atıyor . Bu beni çok yoruyor . Keşke ailemin dediğini yapsaydım keşke dört ay değil de bir yıl görüşüp evlenseydim keşke bıkac kişiye hayır deseydim ( eşimden önce ciddi bir ilişkim daha olmuştı söz olmuştu ayrıldım , ama ciddi olmuan görüştüğüm insanlar da olmuştı sevgili olarak degıl ama abim bilmıyor onları iki kişiye bakarak herkese evet dediğimi sandı ) bu gibi seyler keza okudum okul evlendiğim yaş vs öyle pişmanlıklarım var ki , kk n eski konularına bakıyorum evliliği seven yok memnun olan çok az herkes nerdeyse geç evlilik ten yana kimisi 35 kimisi 40 dıyor. Hayatımı mafetmişim gibi

geçmişte verdiğiniz kararlardan pişman mısınız ,o zaman çok geç olmadan değiştirin ,
eğer başkalarının ne dediğine çok takılıyorsanız ,profesyonel destek alın ,
verdiğimiz her karar bir ders bir deneyim ,
tekrar aynı hataya düşmemek için ,
hayat bu herkes için farklı bir yol farklı bir tarz belirler sen 18 de evlenir mutlu olursun başkası 35 de evlenir mutsuz olur bilemeyiz

Çok da mutlu devam edemiyoruz zaten bir uhte kalıyor boğazında insanın yutsan yutulmuyor kussan kusulmuyor yuvarlanip gidiyoruz iste
Evet öyle ama geçmişi olduğu gibi kabul etmem lazım devam edemıyorjm hayat a keşke o zamanlara dönebilsem belki herşey çok başka olurdu çok daha mutlu olurdum

Pişmanım bazı şeylerden evlenırken ailem başka beklentıleri vardı . Ne bilim eşimin bölümü beğenmedi biti diğeri biraz daha uzun süre konusun dedi biri yakında oturun dedi diğeri başka bısey dedi . Başkası herkese evet dıyorsun dedi bu laflar su an beynımde. Üzüyor beni insanların gözünde oylemıydım dıyorum

ailen ,çevren arkadaşların ne derse desin bunu takıntı haline getirme ,evliliğinde maddi manevi problemler yaşıyor ve keşke bunları yapsaydım o lafı dinleseydim ,şimdi bunlar olmazdı diyorsan ,durum bambaşka ...
bunu bir deneyim olarak gör ,bazen olumsuz bile gelse başkalarının fikrini iyice tartmak gerekir ,aşk gelince mantık gidermiş ,sanırım sende de böyle olmuş

Aşk degıldkş mantık evlılıgı daha çok abim çok istemedi vazgecırmeye çalıştı çok sonra kabullendı galan falan

Benim anlamadım açıkçası. Sorun tam olarak ne,Neden boşa demeyin dediniz ki? Sevmeden mi evlendiniz veya eşinizle mi anlaşamıyorsumuz? Yoksa genel olarak geçmişe dönük pişmanlıklar mı? Hiç detay yok

Herkesin gecmiste sindiremeyecegi seyler vardir ama mecbur sindiriyoruz o zamanlar donsek bile ayni seyler olur du belki de cunku ileriyi yasamadan gecmisteki hata olsun baska bi sey olsun farkina varamiyoruz bosverin adi ustunde gecmis dusunupta can skmaya degmez cunku degistiremeyiz bazi seyleri ,her zaman soyledigim bir laf vardir keske bugun ki aklim onceden olsaydi onceden hic dert cekmezdim diyorum ama bi taraftanda onceki cektiklerim olmasa bugunki aklim olmazdi diyorum.

Evet öyle ama geçmişi olduğu gibi kabul etmem lazım devam edemıyorjm hayat a keşke o zamanlara dönebilsem belki herşey çok başka olurdu çok daha mutlu olurdum
Bel ki de su an kibhalinden cok daha mutsuz olurdun. Bunu bilemezsin ki. Sen su an ki durumunla kiyaslayip eger soyle yapsaydim daha mutlu olurdum boyle yapsaydim daha mutlu olurdum diye dusunuyor olabilirsin ama hersey dusundugumuz gibi olacak diye bir sey yok malesef o yuzden oncelikle bu dusunceyi silmeye calis kafandan. Gecmiste aldigin kararlari da faha dazla sorgulama bence olan olmus biten bitmis geri. Alamayacagina gore kendine eziyetten baska bir seye yaramaz. Bana da sorsan ben lise 1 e donup sinifimi degistirip matemetikten nefret etmeme neden olan uocadan kurtulur 2. Sinifta esit agirliga gecip universitede istedigim bolumu okuyup tum hayatimi degistirmek isterdim. Ama yapabilir miyim su an hayir. Yani herkesin vardir bir pismanligi. Evlilige gelince yuzde onu falan cok mutludur. Onlarinda yarin ne olacagi belli degil. Erkekler bu kafayi degistirmedikce 40 yasinda da evkensek mutlu olmayiz. Cunku yaradilisimiz farkli biz duygusal bakiyoruz hayata onlarsa ben merkezli yasiyorlar ne yazik ki.
Herkesin hir derdi var unutma. Basdagin dolu tarafindan bakmaya calisirsan eger bu psikolojiden kurtulur ve mutlu edersin kendini

Sizin geçmişle ilgili pişmanlıklarınızı okudukça o kadar üzülüyorum ki.. Keşke şunu yapsaydım, keşke bunu yapsaydım diye düşünmek kadar insanı yıpratan başka hiçbir şey yoktur.

İyileşmek, kabullenmekle ve yeni planlar yapmakla başlar. Hayatla ilgili yeni düzenlemeler yapmak ve kabullenmek birbirini besleyen süreçlerdir.

Fakat sizde motivasyon eksikliği var, yeni planlara yeni hedeflere yeni bakış açılarına kapatmışsınız kendinizi. Bir noktada saplanıp kalmışsınız, bu durum için bence kesinlikle terapi almalısınız.

ohoo geçmişe baksan kimse mutlu olmaz ki
diyeceksin ki ne olduysa benim iyiliğim için oldu
kötülükler de güzellikler de
o yüzden çok şükür
ben şükrettikçe hayatıma güzellikler geldiğine inanıyorum ve bence sen de denemelisin
inan okuyunca aman kişisel gelişim şeysi falan falan diyebilirsin ama değil ciddiyim

Abinizden çok etkileniyorsunuz. Onun etkisinden çıkmanız lazım.
Evliliğiniz çok mu kötü? Eğer "geç evlenseydim keşke" lafını bir kenara bırakıp normal evliliğinize ve şimdiden sonra yapacaklarınıza odaklanırsanız mutlu olabilirsiniz.
Ben geçmişte yaptığım hataların beni şimdiki halime getirdiğini düşünüyorum. Böylece kabul etmem kolaylaşıyor.

Evet etkılenıyorum o zaman dekidirler gelıyor aklıma üzülüyorum kendını değersiz hissediyorum

Bende istemıyorum geçmişe dönmek ama su an şartlar yalnızlık öyle düşündürüyor nasıl sindirio kabul eficem yaşadıklarımı bşkmıyorjm çok sıkıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…