• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi sindirmek

karar aldıgımız yaşlardaki tecrubelerimiz, maddi manevi durum, şartlar , olgunlugumuz, tecrübemiz , isteklerimiz, ihtiyaclarımız hepsi aldıgımız kararları olusturuyor.
Şuan ki olgunluga tecrubeye düşünceye sahip hayalperest ile o zamanki kendinizi yargılamayın, yadırgamayın.Dünyaya bi daha gelseniz, o yaşta yine aynısını seçer aynı kararlar verirdiniz emin olun.
İnsan belli bir yaştan sonra bir senesi ile diğer senesi bile düşünce tavır deneyim açısından ne kadar değişiyyor... Pişmanlık insanın kendı kendıne yaptıgı işkencelerden biridir. Bundan sonraki adımlarınızı , bundan 2 tık ötesini düşünerek verirseniz daha saglıklı olur.
Hiç üzmeyin kendinizi, hatalar bizi biz yapar. Onlar da benim bir parçam diyerek yolunuza dimdik devam edin.

sen bu sekilde baskalrinin dedigini dinleseydim diye pismanlik yasiyorsan omrun boyunca pismanbolursun. 1 ay sonra bunu buraya yazdigin icin bile pisman olabilirsin.
hayat devam ediyor. yeni seyler soylemek lazim.

Daha onceki konularinizada yazmistim geçmişe takılıp kalmış siniz.Geleceginizide harciyorsunuz bu şekilde.
Surekli soyle yapsaydim boyle etseydim daha guzel olurdu diyorsunuz peki durumu iyilestirmek icin ne yapiyorsunuz.
Önce hayatinizi kabul edin maden köklü bir değişiklik yapamiyorsaniz....
Galiba cocugunuzda vardi en azindan onun için toparlanmak zorundasiniz..

Hepimiz zaman zaman cikmaza giriyoruz .,umutsuzluga düşüyoruz ama yeniden yeniden silkelenip kalkiyoruz ayağa türlü sebebler bulup.

İnsanın mutsuz olmak için ne kadar çok bahanesi var. Mutlu olmak için azıcık bir vakti varken üstelik.
Unutma keşke her zaman yeni keşkeleri getirir peşinde. Keşke dememek için yarın bugünden bir şeyleri değiştirmeye başla.

Eğer bir şeyleri yoluna koymak için çabalamazsan, b
ir zaman gelecek bunlara üzüldüğün için şu yaşımda şuna üzüldüm keşke üzülmeseydim diye dertleneceksin. Sonra da ona dertlendiğine... Bu bir kısır döngü. Silkelen... İşin yoksa iş bul, çalış. Bir profesyonelden destek al. Çocuğunla daha çok ortama gir. Ya da kendin biraz ortam yap. :işsiz:

arkadaşlar merak edıyorum tavsıye istiyorum boşan falan diye yazacak olan varsa yazmasın . Tam evlilikle de alakalı degıl Zaten . Geçmişe dair hatalarınızı nasıl kabul edıp hayatınıza mutlu devam edıyorsunuz . Öyle bir durumdayım ki geçmişte verdiğim kararlar beynımde dolanıyor cirit atıyor . Bu beni çok yoruyor . Keşke ailemin dediğini yapsaydım keşke dört ay değil de bir yıl görüşüp evlenseydim keşke bıkac kişiye hayır deseydim ( eşimden önce ciddi bir ilişkim daha olmuştı söz olmuştu ayrıldım , ama ciddi olmuan görüştüğüm insanlar da olmuştı sevgili olarak degıl ama abim bilmıyor onları iki kişiye bakarak herkese evet dediğimi sandı ) bu gibi seyler keza okudum okul evlendiğim yaş vs öyle pişmanlıklarım var ki , kk n eski konularına bakıyorum evliliği seven yok memnun olan çok az herkes nerdeyse geç evlilik ten yana kimisi 35 kimisi 40 dıyor. Hayatımı mafetmişim gibi
sadece sen degiş keske diyecwk olsam okadar cok keske varki. ama demek işe yaramıyor . ve ozamanın verdiği olgunluk ile yaptın gecip gitti. bide tasavvufta keske demek kötüdür .piskolojiyede zarar veriyo

Evlilik hiç birşeye benze
Bel ki de su an kibhalinden cok daha mutsuz olurdun. Bunu bilemezsin ki. Sen su an ki durumunla kiyaslayip eger soyle yapsaydim daha mutlu olurdum boyle yapsaydim daha mutlu olurdum diye dusunuyor olabilirsin ama hersey dusundugumuz gibi olacak diye bir sey yok malesef o yuzden oncelikle bu dusunceyi silmeye calis kafandan. Gecmiste aldigin kararlari da faha dazla sorgulama bence olan olmus biten bitmis geri. Alamayacagina gore kendine eziyetten baska bir seye yaramaz. Bana da sorsan ben lise 1 e donup sinifimi degistirip matemetikten nefret etmeme neden olan uocadan kurtulur 2. Sinifta esit agirliga gecip universitede istedigim bolumu okuyup tum hayatimi degistirmek isterdim. Ama yapabilir miyim su an hayir. Yani herkesin vardir bir pismanligi. Evlilige gelince yuzde onu falan cok mutludur. Onlarinda yarin ne olacagi belli degil. Erkekler bu kafayi degistirmedikce 40 yasinda da evkensek mutlu olmayiz. Cunku yaradilisimiz farkli biz duygusal bakiyoruz hayata onlarsa ben merkezli yasiyorlar ne yazik ki.
Herkesin hir derdi var unutma. Basdagin dolu tarafindan bakmaya calisirsan eger bu psikolojiden kurtulur ve mutlu edersin kendini[/QUO. .... Evlilik hiç bir şeye benzemiyor ben 15 de evlendim 24 yıl taka tuka idare ediyorduk şimdi boşanmaya düşünüyorum ama maddi manevi destekçimiz yok mutsuz devam ettiriyorum inş düzelir diye bekliyorum düzelmesse nağcam hiç bi fikrim yok geçmişte pişmanlıklarım çok kim neder demesem meslek sahibi olsaydım şimdi Altan alan taraf olmaz dış herkesim var pişmanlıkları

evlilik için ideal zamandan çok, ideal eş vardır. Onu bulduktan sonra yaşın önemi yok. 21 yaşımda evlendim. Çok sıkıntı çektim ama bence çok güzel yaşlar evlenmek için. 35-40 sa çok geç. 22 yaşında anne oldum, sonra sıkıntılardan dolayı ara verdim genç anne oldum diye. Bunu da bana devamlı ailem empoze ediyordu. Erken evlendin, erken çocuğun oldu, hayatını mahvettin. İnandım. Şimdi 30 um, keşke iki tane daha çocuk yapsaydım bu sekiz senede.

Aileler her zaman doğruyu bilmez. Kendi memnuniyetlerini, sizin mutluluğunuzun önünde tutarlar. Bu sırada sizi mutsuz ettiklerini görmezler. Devamlı telkinle yaşamayın. Eşiniz iyi bir insansa, onunla birlikte iyi bir ekip olabilecekseniz, ailenizin aman işi şöyle, aman huyu şöyle, geldi selam vermedi filan diye karışmalarına izin vermeyin.

Benim erken evlendin, aman çalışmadın diyen ailem; erkek kardeşimin eşinin çalışma durumu olduğunda, çalışmanın ne gereği var diyordu. Ben evlendikten 3 ay sonra hamile kalınca, hepsinde bir cenaze havası. Sanki nikahsız bir bebek var ortada. Ama kardeşimin eşi, düğünden 1 ay sonra hamile kalınca evde bir bayram havası. 7 aylık hamileyken, annemin evine minibüsle gelir, temizliğe yardım ederdim. Gelinimiz hamileliğinde, kendi arabasıyla yola çıktı diye, kızmalar filan.

Kardeşimin düğününü ben yaptım. Eşiyle mutlu olmasına, en başta ben mutlu olurum. Bu kıskançlık değil, uyanma artık. Ben toyluğumda, onlara inanıyordum. Olgunlaşıp bu olanları gördükçe, aklım başıma geldi yalnızca.

Eğer yanlış karar verdiğinizi düşünüyorsanız, hayatınızı istediğiniz yönde ilerletmek için adımlar atın. Kendi yanlışlarını yapmak, başkalarının doğrularını yaşamaktan daha güzel bence.

Eşinizle ilgili meselelerde ikinizin ilişkisine bakın. Başkalarının dolduruşuna gelmeyin. Yardımcı olacaklarsa, asıl yardım şu anki durumunuzda ilerlemenize yardımcı olmaktır. Yalnızca konuşuyorlarsa, hiç huzurunuzu bozmayın.

Bir de ben eski konularınızı hatırladım. Sizden de kaynaklı biraz sorun. Çok olumsuzsunuz. Çocuğunuzun olduğunu hatırlıyorum, bir de bu erken evlenip istediklerinizi yapamama konusundan bahsettiğinizi. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum. Hayat şartları siz onları zorlamadıkça değişmez. Pek çok sağlık sorunlarıyla, çözülmez sıkıntılarla mücadele edip yine de hayata tutunan, mutlu olan insanlar var. Siz değişeceksiniz. Etrafınıza faydanız oldukça, kendi yuvanızı mutlu ettikçe gelişecek her şey. Mutsuz olan insanın eline başka şeyelr versen onunla da mutsuz olmanın yolunu bulur. Hayata bakışınızi değiştirin bence. Zamanla şartların da iyileştiğini göreceksiniz.

Yanlış hatırlamıyorsam erken ve istediğiniz mesleği yapamadığınız için evlenmekten pişmanlık yaşıyordunuz. Belki haklı olabilirsiniz ama bunları düşünmek için artık geç. Herkes eminim ki geçmişteki bir yıla dönme şansı olsa gözü kırpmaz dönerdi. Bende lise yıllarıma dönmek isterdim mesela. Maalesef artık ileriye dönük düşünmek gerekiyor. Yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışmalı, elimizdekileri sevmeliyiz. Demek ki hakkınızda hayırlı olanlar bunlarmış. İnancınızı bilmiyorum ama dua edin. Rabbim seçimlerime gönlümü razı eyle deyin. Olumlu düşünmeye çalışın. Geriye bakarak ileriye yürüyemezsiniz.

karar aldıgımız yaşlardaki tecrubelerimiz, maddi manevi durum, şartlar , olgunlugumuz, tecrübemiz , isteklerimiz, ihtiyaclarımız hepsi aldıgımız kararları olusturuyor.
Şuan ki olgunluga tecrubeye düşünceye sahip hayalperest ile o zamanki kendinizi yargılamayın, yadırgamayın.Dünyaya bi daha gelseniz, o yaşta yine aynısını seçer aynı kararlar verirdiniz emin olun.
İnsan belli bir yaştan sonra bir senesi ile diğer senesi bile düşünce tavır deneyim açısından ne kadar değişiyyor... Pişmanlık insanın kendı kendıne yaptıgı işkencelerden biridir. Bundan sonraki adımlarınızı , bundan 2 tık ötesini düşünerek verirseniz daha saglıklı olur.
Hiç üzmeyin kendinizi, hatalar bizi biz yapar. Onlar da benim bir parçam diyerek yolunuza dimdik devam edin.
Ne güzel yaZdınız ya MasAllah . Çok doğru keşke ben bunları yapabılsem . Kuzenim evlenıyor uzun bir birliktelik sondasında çok iyi namazlı kuzenımı çok seven biri ve gayet yakışıklı ama kuzenım de çok iyi bir insan . Bazen düşünüyorum ben yeteri kadar iyi degıldım belki de böyle oldu

evlilik için ideal zamandan çok, ideal eş vardır. Onu bulduktan sonra yaşın önemi yok. 21 yaşımda evlendim. Çok sıkıntı çektim ama bence çok güzel yaşlar evlenmek için. 35-40 sa çok geç. 22 yaşında anne oldum, sonra sıkıntılardan dolayı ara verdim genç anne oldum diye. Bunu da bana devamlı ailem empoze ediyordu. Erken evlendin, erken çocuğun oldu, hayatını mahvettin. İnandım. Şimdi 30 um, keşke iki tane daha çocuk yapsaydım bu sekiz senede.

Aileler her zaman doğruyu bilmez. Kendi memnuniyetlerini, sizin mutluluğunuzun önünde tutarlar. Bu sırada sizi mutsuz ettiklerini görmezler. Devamlı telkinle yaşamayın. Eşiniz iyi bir insansa, onunla birlikte iyi bir ekip olabilecekseniz, ailenizin aman işi şöyle, aman huyu şöyle, geldi selam vermedi filan diye karışmalarına izin vermeyin.

Benim erken evlendin, aman çalışmadın diyen ailem; erkek kardeşimin eşinin çalışma durumu olduğunda, çalışmanın ne gereği var diyordu. Ben evlendikten 3 ay sonra hamile kalınca, hepsinde bir cenaze havası. Sanki nikahsız bir bebek var ortada. Ama kardeşimin eşi, düğünden 1 ay sonra hamile kalınca evde bir bayram havası. 7 aylık hamileyken, annemin evine minibüsle gelir, temizliğe yardım ederdim. Gelinimiz hamileliğinde, kendi arabasıyla yola çıktı diye, kızmalar filan.

Kardeşimin düğününü ben yaptım. Eşiyle mutlu olmasına, en başta ben mutlu olurum. Bu kıskançlık değil, uyanma artık. Ben toyluğumda, onlara inanıyordum. Olgunlaşıp bu olanları gördükçe, aklım başıma geldi yalnızca.

Eğer yanlış karar verdiğinizi düşünüyorsanız, hayatınızı istediğiniz yönde ilerletmek için adımlar atın. Kendi yanlışlarını yapmak, başkalarının doğrularını yaşamaktan daha güzel bence.

Eşinizle ilgili meselelerde ikinizin ilişkisine bakın. Başkalarının dolduruşuna gelmeyin. Yardımcı olacaklarsa, asıl yardım şu anki durumunuzda ilerlemenize yardımcı olmaktır. Yalnızca konuşuyorlarsa, hiç huzurunuzu bozmayın.
Ne kadar aklı başında mantılı bir insansınız . Keşke yapabılsem biliyorum iyiliğimi istiyorlar kesinlikle ama annem dayanamıyor üzülüyor özlüyor gelecegım dıyorum sen çık gel dıyor eşin de gelır . Çocuk var tek hareket edemem. Abim kızların evlenmesini pek istemıyor ama çok ta iyi gecnıyotmuyuz hayır evde dursaydım da çok iyi gecınmezdik babam başımızda hıc olmadığı ıcın sağlıklı ilişkilerimiz olmadı annem tuttu bizi ayakta sagolsun. Öyle etkılenıyorum işte dediklerinden . İstemediler evlenmemi kimisi kısa süre de olduğunu düşündü kimisi okulunu bahane etti bende aynen yaşadığım tecrübelerden o anki ruh halimden dolayı eşimi uygun gördüm . Çok ta kavga ettik o yüzden acaba dıyorum keşke dıyorum ailem haklımıyfı eşim köyü biri mi hayır huyuna gidince iyidir kötü degıl öyle

Bir de ben eski konularınızı hatırladım. Sizden de kaynaklı biraz sorun. Çok olumsuzsunuz. Çocuğunuzun olduğunu hatırlıyorum, bir de bu erken evlenip istediklerinizi yapamama konusundan bahsettiğinizi. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum. Hayat şartları siz onları zorlamadıkça değişmez. Pek çok sağlık sorunlarıyla, çözülmez sıkıntılarla mücadele edip yine de hayata tutunan, mutlu olan insanlar var. Siz değişeceksiniz. Etrafınıza faydanız oldukça, kendi yuvanızı mutlu ettikçe gelişecek her şey. Mutsuz olan insanın eline başka şeyelr versen onunla da mutsuz olmanın yolunu bulur. Hayata bakışınızi değiştirin bence. Zamanla şartların da iyileştiğini göreceksiniz.
27 yaşında evlendım . Evet bunda da haklısın

Geçmişe ait keşkelerin bize bir faydası yok sadece can sıkıyor.
Aklıma geldikçe kovuyorum.
İçinde bulunduğum hayatı içime sindirmek için çabalıyorum.
Evet zor oluyor tabi ki..
Ama hayat herkese başka yerden zor bunu biliyorum.

Geçmişe ait keşkelerin bize bir faydası yok sadece can sıkıyor.
Aklıma geldikçe kovuyorum.
İçinde bulunduğum hayatı içime sindirmek için çabalıyorum.
Evet zor oluyor tabi ki..
Ama hayat herkese başka yerden zor bunu biliyorum.
Aynen insanların kalbini evlerinin içini bilmediğimiz için sanki herkes mutlu iyi bir ben kötüyüm gibi oluyor bazen

Bosan demek kolaydır tabii bu sana kalmis burda bosan diyene zaten bakma..ancak herkes hata yapar pismanlik yasar üzülür. Tamamen mutlu olan kimse yoktur bu hayatta bence. Neyden mutsuz oldugunu ve degistirirsen hangi konuda daha mutlu olursun onu bi düşün

Bugünden memnun olmadıgın için,
Sürekli geçmişi kurcalıyorsun...
Geçmiş geri gelmeyecek,
Bugünlerini geçmişi düşünerek zehir etme,
Mutlu olmaya hayattan zevk almaya bak en iyisi,
Geçmişi çok düşünürsek gelecegi mahvediyoruz malesef.

Geçmişimde hiçbir pişmanlığım Yok
Aynen insanların kalbini evlerinin içini bilmediğimiz için sanki herkes mutlu iyi bir ben kötüyüm gibi oluyor bazen
herkesin kendince sıkıntıları var, dışardan göründüğü gibi değil çoğu insan. Benim hayatıma dışardan bakıldığında çok güzel . Ama gel gör ki bu noktaya gelene kadar ne sıkıntılar çektim. Şu anda da sorunlar olmuyor mu ama herkesin bir imtihanı var. Dışarıdan ne kadarını görüyor insanlar.

Birde bazen kader kısmet bazı işler . şunu şöyle yapsam böyle olurmuydu deme artık, yazılan geliyor başa. Geçmişe dönüp baktığımda yaptığım bir yanlış Yok, kötü bir insan değilim ama ne sıkıntılar yaşadım, halada az çok yaşıyorum. O sıkıntılar sayesinde bugün olduğum insanım. Doğum bile sancılı oluyor ama sonrasında ne güzel bir evlat sahibi oluyoruz. Bu sıkıntılar da seni olgunlaştıracak, sonrasında belki çok güzel seyler seni bekliyor ne biliyorsun. Artık neden böyle demeyi bırakıp yaşadığın ana odaklan ve mutlu olmaya çalış, elindekileri nasıl iyileştirebilirsin ona bak, Allah bugünümüzü aratmasın yinede

Back
X