• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi unutmak için

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Merhabalar, geçmişte yaşadıklarınızı unutmak için neler yapıyorsunuz, o eski siz olmadığınızı kendinize nasıl kabul ettiriyorsunuz, size kötülük yapan insanları nasıl affediyorsunuz, affetmemek kin tutmak içimizi siyaha boyamak hatırlamak kendimize yaptığımız en büyük kötülükken neden geçmişimizi silemiyoruz, gözlerimizi kapatınca yaşadıklarımız, işin içinde aile olunca daha zor oluyor atsan atılmaz satsan satılmaz misali, ailesinde sorun yaşayıp mutlu olabilen insan çok azmış, etrafıma bakıyorum babalarının prenses kızları ve biz hayatta mücadele edenler, insanlardan soğudum ve yalnız olmak bana huzur veriyor, ben artık eski beni hatırlamak istemiyorum, bana kötülük yapan insanları nerdeyse görmüyorum, çok sevdiğim bana destek olan bir eşim var, içimdeki siyahlığı nasıl beyaza çevirebilirim.

Kimseden beklenti içinde olmayıp yapmadıkları için hayıflanmazsanız geçmiştekilerin önemi kalmaz...Beklenti içinde olmayın kimseden ana babanız dahil...Ben bunu uyguladıktan sonra cok ozguvenli ve mutlu oldum
Ben bunu çok erken yaşta öğrendim malesef, o yüzden bekarken ne bir kıyafet bekledim ne bir şuraya gideceğim diye para aldığımı bilirim, evlenirken de bana düşen herşeyi tek başıma yaptım,2 düğün oldu farklı şehir olduğu için, kendi düğünümü ben yaptım diyebilirim, özgüvenim yüksek bu yüzden çoğu insanla anlaşamam çünkü susmam ve hakkımı yedirmem, mutlu olamadım ama.

Merhabalar, geçmişte yaşadıklarınızı unutmak için neler yapıyorsunuz, o eski siz olmadığınızı kendinize nasıl kabul ettiriyorsunuz, size kötülük yapan insanları nasıl affediyorsunuz, affetmemek kin tutmak içimizi siyaha boyamak hatırlamak kendimize yaptığımız en büyük kötülükken neden geçmişimizi silemiyoruz, gözlerimizi kapatınca yaşadıklarımız, işin içinde aile olunca daha zor oluyor atsan atılmaz satsan satılmaz misali, ailesinde sorun yaşayıp mutlu olabilen insan çok azmış, etrafıma bakıyorum babalarının prenses kızları ve biz hayatta mücadele edenler, insanlardan soğudum ve yalnız olmak bana huzur veriyor, ben artık eski beni hatırlamak istemiyorum, bana kötülük yapan insanları nerdeyse görmüyorum, çok sevdiğim bana destek olan bir eşim var, içimdeki siyahlığı nasıl beyaza çevirebilirim.
Sadece elindekinin kıymetini bilir ona odaklanırsan.. Aslında zaten İyi olması çok önemli olan eşin sana karşı iyimiş.. Gerisi hikaye gerisi boş... Hayatının çoğunu, mutsuz veya mutlu olmanı eş etkiliyor en çok..

Her zaman eski halime bakıp şükrediyorum ben.
Sonuçta geçmişe takılı kalırsam eğer yine o geçmiş beni içine çekecek biliyorum.
İlk boşandığım zaman bir psikologa gitmiştim. O bana eskiden yaşadıklarını yaz ve oku demişti. Şimdi umutsuzluğa düşünce açıp okuyorum.
Ve neler yaşadığımı düşünüp, şu an daha güçlü olmam gerekiyor diyorum.
He birde Mottolarım var . Ben neyi ne kadar istersem o kadar yapacağım.
Hayatta benden değerli kimse yok.
Sağlığım her şeyden önemli.
Fazla fedakarlık , fazla vefasızlıktır. Gibi gibi :)

Ben bunu çok erken yaşta öğrendim malesef, o yüzden bekarken ne bir kıyafet bekledim ne bir şuraya gideceğim diye para aldığımı bilirim, evlenirken de bana düşen herşeyi tek başıma yaptım,2 düğün oldu farklı şehir olduğu için, kendi düğünümü ben yaptım diyebilirim, özgüvenim yüksek bu yüzden çoğu insanla anlaşamam çünkü susmam ve hakkımı yedirmem, mutlu olamadım ama.

Neden mutlu olamadın yine de o zaman?

Gesmisi size yapilan haksizliklari,aile icinde yasanan adaletsizlikleri unutmak istiyorsaniz sizi seven esinize size deger verenlere simsiki sarilin.
Ve sizi üzenleri affedin affetmeyip kinlendiginiz müddetce onlari yasadiklarinizi kafanizin beyninizin icinde taptaze tutacak onlarla yatacak onlarla kalkcaksiniz.
Bu kolay olmayacak elbette ama yasam kalitenizi yükseltmek icin affedip hayatinizdan cikarin ailenizde olsalar.

bu gece bu konulari yaralari desmek icin aciyorsunuz sanirim :))

esin yanindaysa viz gelsin tiris gecsin

Affediyorum. Allahim sana bıraktım diyorum ve bırakıyorum bir bakmisim unutmuşum gitmis. Veee yillar sonra bir mesaj '....... hakkini helal et sana yaptiklarimi unutamiyorum' sen cevap verme tenezzulune bile girmiyorsun. Zaten coktaan unutmus oluyorsun

Gesmisi size yapilan haksizliklari,aile icinde yasanan adaletsizlikleri unutmak istiyorsaniz sizi seven esinize size deger verenlere simsiki sarilin.
Ve sizi üzenleri affedin affetmeyip kinlendiginiz müddetce onlari yasadiklarinizi kafanizin beyninizin icinde taptaze tutacak onlarla yatacak onlarla kalkcaksiniz.
Bu kolay olmayacak elbette ama yasam kalitenizi yükseltmek icin affedip hayatinizdan cikarin ailenizde olsalar.
Herkes seneler geçtikçe yaşlandığı için üzülür, bense geçmişim hafızamda taze olmayacak diye sevinirim, yılları sayarım, 9 sene geçti 10 sene geçti gibi.

bu lafi cok seviyorumda, fedakar olmaktan neden vazgecemiyorum acaba ben? esek ayni cukura 2. defa dusmuyorda ben dusuyorum
Bu konuyla alakalı çok sağlam bir darbe yememişsinizdir muhtemelen. Ama fedakar insanların sonu kesinlikle hep yarı yolda bırakılmak oluyor bana göre. Ondan dolayı herkesten uzaklaştım. Annemle çok güzel bir arkadaşlığımız var çok şükür.

Hiç kimsenin geçmişi unuttuğuna yada unutturacak ortamlarda olduğuna inanmıyorum insanız biz unutmak mümkün değil heleki kadınlar için daha zor..unutmak mümkün olsa kimse terapi almaz psikolojik sorunlar yaşamaz insanlar bunun için pskoloğa gidiyor unutmuyorsun ama ilk günkü kini nefreti üzüntüyü hafifletiyorsun beyinde kalan herşey tazeliğini koruyor tabi..tavsiyem bi psikolojik destek alın yada kafanızı meşgul eden başka şeyler bulun tabi bunlarda çözüm değil neticede beyin resetlenmiyor bunları takmayın artık düşünmemeye çalışın belki de aklınıza gelmesi de iyi bişeydir sizi kamçılar daha güçlü daha dik ve mutlu sağlık lı olmanız ayakta durmanız onlara yaşananlara inat dolu dolu yaşamanız için

Ben kendimden başka hickimseyi affetmedim. Onlarin hesabını ama Allaha bıraktım, çünkü benim bir günahım yoktu. Hayatımı en iyi şekilde şekillendirmeye ve kemdimi geliştirmeye çalışıyorum. Sizede aynısını tavsiye ederim

Sizden yaşça küçüğüm ama yaşadıklarınızı az çok anlayabiliyorum. Gözlerimi kapattığımda uyuyamıyorum. Yapılan ihanetler, durduk yere biten arkadaşlıklar, ailevi olarak geçirdiğim sıkıntılar. Hep aklıma geliyor. 11.30'dan beri uyuyamıyorum. Zihnim paramparça oluyor çoğu zaman. Neden bilmiyorum ama bu tarz bir yaşam şekli insanin hayat kalitesini inanılmaz etkiliyor. Geçmişe takılırken şu anı kaybetmeye mahkûm oluyoruz. Üzülmemek için çok sebebim var aslında. Sağlıklı, maddi açıdan çok darda olmayan, odası olan vb. bir genç kızım ama iç huzurum hiç yok. Bu gerçekten karamsar bir yaşam anlayışından kaynaklı. Sizi seven eşinize sımsıkı sarılın ve yaşamınızda bulunan ufak ama gerçekten güzel şeyleri düşünmeye çalışın. Şu sıralar bunu yapmaya çalışıyorum. Işe yarar mı bilemem ama başka yolu yok. Çok yıpratıcı bir süreç.

Hayır demeyi öğrenmeniz lazım. Kişisel gelişim kitaplarında vardır mutlaka.
aslinda hayir demeyi cok iyi bilirim aslinda, ama o kadar cok merhametliyimki..yani nasil desem mesela yolda dilencileri gorunce hepsine para vermemek icin zor tutuyorum kendimi. vermeyince sucluluk duyarim mesela. bu basit bir ornek aslinda.

Herkesi affederek başka yolu yok. Zor olsa da buna inandır kendini ve açıkça söyle bir süre sonra kalbine de yerleşiyor bu duygu

Back
X