• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişi unutmak için

Hiç kimsenin geçmişi unuttuğuna yada unutturacak ortamlarda olduğuna inanmıyorum insanız biz unutmak mümkün değil heleki kadınlar için daha zor..unutmak mümkün olsa kimse terapi almaz psikolojik sorunlar yaşamaz insanlar bunun için pskoloğa gidiyor unutmuyorsun ama ilk günkü kini nefreti üzüntüyü hafifletiyorsun beyinde kalan herşey tazeliğini koruyor tabi..tavsiyem bi psikolojik destek alın yada kafanızı meşgul eden başka şeyler bulun tabi bunlarda çözüm değil neticede beyin resetlenmiyor bunları takmayın artık düşünmemeye çalışın belki de aklınıza gelmesi de iyi bişeydir sizi kamçılar daha güçlü daha dik ve mutlu sağlık lı olmanız ayakta durmanız onlara yaşananlara inat dolu dolu yaşamanız için
Acılarım beni güçlü kıldı zaten, yapamayacağım bir çok şeyi yaptım, kimseye muhtaç olmadım ve kendime güvenim yükseldikçe insanlardan uzaklaştım, bana ne faydası olabilir bunun diyerek, böyle olunca içimde ki heyecanlı kız çocuğuda öldü, zayıf yönlerimi göstermemek için çok katı biri oldum, ağlayamıyordum yeni yeni ağlayabilmeye başladım,

Bu konuyla alakalı çok sağlam bir darbe yememişsinizdir muhtemelen. Ama fedakar insanların sonu kesinlikle hep yarı yolda bırakılmak oluyor bana göre. Ondan dolayı herkesten uzaklaştım. Annemle çok güzel bir arkadaşlığımız var çok şükür.
aslinda yedigim kaziklar oldu bunlar beni bir donem cok uzdu, ama o kisilere karsi fedakar degilsemde..hayatima yeni birilerini aldiysam onlara yine ayni oluyorum. fazlaca fedakar cefakar.

Acılarım beni güçlü kıldı zaten, yapamayacağım bir çok şeyi yaptım, kimseye muhtaç olmadım ve kendime güvenim yükseldikçe insanlardan uzaklaştım, bana ne faydası olabilir bunun diyerek, böyle olunca içimde ki heyecanlı kız çocuğuda öldü, zayıf yönlerimi göstermemek için çok katı biri oldum, ağlayamıyordum yeni yeni ağlayabilmeye başladım,
Bende çok katıyım hayatıma yeni insanlar alamıyorum çok temkinliyim herkese karşı ☹️

Ben bana yapılan kötülükleri asla unutmam, unutmuş gibi yaparim. Bir daha asla güvenmem. Ne zaman tekrar güvensem daha büyük kazıklar yedim. Eğer gerçekten kötü insanlarsa ailem bile olsa uzak duruyorum. Bana yaptıkları tüm kötülüklere rağmen devamını bekler gibi o iğrenç insanlarla (ailem degil tabi ki) muhatap olmak daha zor benim için. Kötü birilerinin hatalarını unutmak için neden çabalayayım. Siler gecerim. Böyle daha mutluyum

Sizden yaşça küçüğüm ama yaşadıklarınızı az çok anlayabiliyorum. Gözlerimi kapattığımda uyuyamıyorum. Yapılan ihanetler, durduk yere biten arkadaşlıklar, ailevi olarak geçirdiğim sıkıntılar. Hep aklıma geliyor. 11.30'dan beri uyuyamıyorum. Zihnim paramparça oluyor çoğu zaman. Neden bilmiyorum ama bu tarz bir yaşam şekli insanin hayat kalitesini inanılmaz etkiliyor. Geçmişe takılırken şu anı kaybetmeye mahkûm oluyoruz. Üzülmemek için çok sebebim var aslında. Sağlıklı, maddi açıdan çok darda olmayan, odası olan vb. bir genç kızım ama iç huzurum hiç yok. Bu gerçekten karamsar bir yaşam anlayışından kaynaklı. Sizi seven eşinize sımsıkı sarılın ve yaşamınızda bulunan ufak ama gerçekten güzel şeyleri düşünmeye çalışın. Şu sıralar bunu yapmaya çalışıyorum. Işe yarar mı bilemem ama başka yolu yok. Çok yıpratıcı bir süreç.
Sende hemen hemen kendi genç kızlığımı gördüm, benim yaptığım hataları yapma, o yaşlarda real arkadaşlığın verdiği pozitiflik işe yarar, bu arkadaş sizi seven ve şüphe duymadığınız olsun, bir erkeğin peşine takılıp unutamayacağınız hatalar yapmayın, yoksa benim gibi mutlu bir evliliğin olsada eşin uyuyunca alkol alıp köşenize çekilirsiniz.

aslinda hayir demeyi cok iyi bilirim aslinda, ama o kadar cok merhametliyimki..yani nasil desem mesela yolda dilencileri gorunce hepsine para vermemek icin zor tutuyorum kendimi. vermeyince sucluluk duyarim mesela. bu basit bir ornek aslinda.

O merhametten bende de var. Hep o merhametten keklenirim sadece :)

aslinda yedigim kaziklar oldu bunlar beni bir donem cok uzdu, ama o kisilere karsi fedakar degilsemde..hayatima yeni birilerini aldiysam onlara yine ayni oluyorum. fazlaca fedakar cefakar.
Siz benim kafadasınız (daha doğrusu eski ben ).
Ben yapayım da iyiliği hak bilir nasılsa diyorsunuz.
Dünya çok kötü bir hal aldı ama , kimseye iyilik yapmak yaramıyor gerçekten.

Siz benim kafadasınız (daha doğrusu eski ben ).
Ben yapayım da iyiliği hak bilir nasılsa diyorsunuz.
Dünya çok kötü bir hal aldı ama , kimseye iyilik yapmak yaramıyor gerçekten.
belki daha buyuk kaziklar yeyip tecrube edicem : (

Yok inşallah yemezsiniz. Bence insan hayatta bir ailesinden yediği kazığı bir de eş olarak seçtiğinden yediği kazığı unutamaz. Ailemden yemedim ama diğer taraftan kazığın alasını yedim çok şükür :KK70:
cunku en yakinindakiler onlar. kocayi atarsin ama aileni atamazsin, bu yuzden bence her turlu sanslisin :)

Ben,beni üzen insanlari yok sayiyorum.Ciddi ciddi kazik yedigim insanlarda oldu herkes gibi.Zaman zaman aklima geliyor ve Allah biliyor ya hic iyi seyler gecirmiyorum icimden onlara karsi ama anlik oluyor tüm bunlar.Birde insan bosluktayken daha fazla desiyor boyle seyleri.Kafanizi dagitacak birseyler bulmaya calisin tavsiyem.

Sende hemen hemen kendi genç kızlığımı gördüm, benim yaptığım hataları yapma, o yaşlarda real arkadaşlığın verdiği pozitiflik işe yarar, bu arkadaş sizi seven ve şüphe duymadığınız olsun, bir erkeğin peşine takılıp unutamayacağınız hatalar yapmayın, yoksa benim gibi mutlu bir evliliğin olsada eşin uyuyunca alkol alıp köşenize çekilirsiniz.
Maalesef, bazı hatalar yaptım ama unutur muyum bilmiyorum kişilik meselesi. Ister istemez kendime kızıyorum ne kadar safmışım diye. Bunları düşündükçe uyuyamıyorum ve hâlâ uyuyamadım. Gerçekten anladım ki bu yaşlarda bir erkeğe seviyorum, aşığım deyip sorgusuz sualsiz güven duymak büyük bir hataymış. Siz de lütfen daha fazla kendinizi yıpratmayın, her şeyin farkındasınız. Geçmişe dönük yaşamak kendinizce kaybettiğiniz şeyleri arttırır. Ne mutlu size ki mutlu bir evliliğiniz var. Yapmayın kendinize bunu :( Her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz. Hepimiz hatalar yapabiliriz sadece tekrarlamamak için gayret edelim.

Merhabalar, geçmişte yaşadıklarınızı unutmak için neler yapıyorsunuz, o eski siz olmadığınızı kendinize nasıl kabul ettiriyorsunuz, size kötülük yapan insanları nasıl affediyorsunuz, affetmemek kin tutmak içimizi siyaha boyamak hatırlamak kendimize yaptığımız en büyük kötülükken neden geçmişimizi silemiyoruz, gözlerimizi kapatınca yaşadıklarımız, işin içinde aile olunca daha zor oluyor atsan atılmaz satsan satılmaz misali, ailesinde sorun yaşayıp mutlu olabilen insan çok azmış, etrafıma bakıyorum babalarının prenses kızları ve biz hayatta mücadele edenler, insanlardan soğudum ve yalnız olmak bana huzur veriyor, ben artık eski beni hatırlamak istemiyorum, bana kötülük yapan insanları nerdeyse görmüyorum, çok sevdiğim bana destek olan bir eşim var, içimdeki siyahlığı nasıl beyaza çevirebilirim.
Geçmişi düşünürseniz hep geride kalırsınız.En dibe düşeriz bazen çıkacağımız yer hep yüksekler olur.Bende en dibe battım hemde birkez deil defalarca.Yataktan kalkamadığım dişlerimi sıkarak uyandığım gözyaşlarımın kuruduğu yastıgımın gözyaşı olduğu öyle çok gecelerim olduki.Kendım halledemeyınce terapı aldım.Çekıp gitmek ıstedım ama dedım gittiğim yer dahamı ıyı olucak.İşimi bile bırakmak ıstedım.Sonra yavas yavas destek aldıkca ayaklandım.Elimdekilerın kıymetını bıldım ve bol bol şükrettım.Şükür etmezsek olmuo.Birdenamaz ve dus.Benı kotu hissettıren bana saygı duymayan her seyden vazgectım.Eskidennaif davranıp ses cıkarmazdım.Şimdi hiç naifde davranmıorum.Çünkü sustukca daha çok uzerıne gelıolar.Bazende ses bıle cıkarmıorum.Sessızce uzaklasıorum.Lütfen yardım alın ve şükredin.Size saygı duymayan ınsanlarla muhattap dshi olmayın.

Merhabalar, geçmişte yaşadıklarınızı unutmak için neler yapıyorsunuz, o eski siz olmadığınızı kendinize nasıl kabul ettiriyorsunuz, size kötülük yapan insanları nasıl affediyorsunuz, affetmemek kin tutmak içimizi siyaha boyamak hatırlamak kendimize yaptığımız en büyük kötülükken neden geçmişimizi silemiyoruz, gözlerimizi kapatınca yaşadıklarımız, işin içinde aile olunca daha zor oluyor atsan atılmaz satsan satılmaz misali, ailesinde sorun yaşayıp mutlu olabilen insan çok azmış, etrafıma bakıyorum babalarının prenses kızları ve biz hayatta mücadele edenler, insanlardan soğudum ve yalnız olmak bana huzur veriyor, ben artık eski beni hatırlamak istemiyorum, bana kötülük yapan insanları nerdeyse görmüyorum, çok sevdiğim bana destek olan bir eşim var, içimdeki siyahlığı nasıl beyaza çevirebilirim.
Affedin çok kez denedim o kadar rahat ediyorsunuz ki... Bir beklentiniz zaten yok insanlardan siz affedince kendinizi de affediyorsunuz aslında yükü omuzunuzdan atıyorsunuz mesela geçmiş çok daha çabuk siliniyor. Kesinlikle bunu deneyin ve sizi mutsuz eden konuları konuşmayın hatta gerekirse susun. Ne güzel eşiniz yanınızda onunla vakit geçirin gezin, eğlenin :)

Halinize şükrederek.. Seven ve destek olan bir eşin ne denli zor bulunduğunu sadece buradaki konulara göz atsanız farkedersiniz. Elinizdeki siyahları bırakın, beyazlara odaklanın. Ha kolay mı, tabiki zor. Ama imtihan ve mükafat zinciri de burada başlıyor zaten. Başımıza gelen herşey bir hikmete binaen var ve bunlara bin şükür olsun. Çünkü mertebemizi onlar yükseltecek ya da farkında olmasak da işlediğimiz günahlara kefaret olacak (Sabrettiğimiz takdirde tabi). Bu dünyada mutluluğu aramaktan vazgeçmekle işe başlayın.

Geçmişi unutmak diye bir şey yoktur iyisiyle kötüsüyle senin hayatının sahneleridir
Sizi üzenleri görmezden gelmek
Üzüldüğünü belli etmemek
İnsan bu şekilde yapar en fazla.

Tam olarak nasil birsey yasadiniz gecmiste.

Back
X