Gecmisim babam,siddet

En çokta ruhunu tabi bazen her fırsatta babana laf sokasın geliyo demi benim babam alkol kullanmadı ama babaannem dedem halamlar amcamların yüzünden çok dayak yedi babam şofördü bırakıp giderdi bizi aç susuz kalırdık kazandığını hep onlara verirdi ama zavallı annem çalışıp dururdu şuanda çok çok iyiler madden ve manevi yönden ama ben her defasında laf sokuyorum hem de yedi sülaleye... bu kadın gözüyle baktıkları annem 14 yaşında gelin oldu annemin annesi ve babası da kardeşleri de sokmuş olduğum laflardan geri kalmıyor asla kalamaz da ama çocuk yaşta ruhumuz çok incindi be bi de şimdiki gençler şöyle böyle diyenlere daha bilinçliyiz çokk şükür diyorum.
Hala susan cok kadin var ben artik laf sokmuyorum ama hatirladikca taze gibi ofkelenip duruyorum herseferinde gecmeyecek hatiralar

Ne mutlu ki size babanız değişmiş, Rabbim huzurunuzu bozmasın. Ben baba sözcüğünü bile kullanmaktan nefret ediyorum. Rahmetli anneciğimin eşi dövmek az kalır, işkence ediyordu.
Seni anlayabiliyorum yasadiklarini bilmesemde yasadigim kadariyla dusunuyorum insanlarin kalbi vicdani nasil okadar korebiliyor bilmiyorum esine cocuguna zulm edip rahat olacak kadar

Babamın anneme cok kötü davrandıgı zamanlarımız var bizimde, sebebi babannemdi, ama benim annem öyle susup oturan bir kadın degildir, haliyle bu daha kötü davranılmasına sebep oldu ve babam ne zaman yalnız kaldı, bir tek onu annem sahiplendi, babam o zaman annemin kıymetini anladı. Simdi kendi diyor, yanıma bir o kalacak diye.
Babannem ölmeden önce de süründü resmen...Normalde yaslılara dayanamam, ama kendi babannemin hallerini bildigim icin, ölmus olsa bile onu iyi hatırlayamıyorum..

Babamın anneme cok kötü davrandıgı zamanlarımız var bizimde, sebebi babannemdi, ama benim annem öyle susup oturan bir kadın degildir, haliyle bu daha kötü davranılmasına sebep oldu ve babam ne zaman yalnız kaldı, bir tek onu annem sahiplendi, babam o zaman annemin kıymetini anladı. Simdi kendi diyor, yanıma bir o kalacak diye.
Babannem ölmeden önce de süründü resmen...Normalde yaslılara dayanamam, ama kendi babannemin hallerini bildigim icin, ölmus olsa bile onu iyi hatırlayamıyorum..
Benim annem cok sustugundan cekti herseyi sineye cekip oburgun olmamis gibi davranmasindan ama bende oyle bir yapi olmadi hic oyuzden aklim yettikce babama haddini bildirdim cocuk denecek yaşta duzelmeseydide yine kendibilirdi ben adimlarimi atmis herseye hazirdim secim onundu ama benim babam annesinin babasinin lafina bakan bi insan degil kafasina goreydi iste

Benim annem cok sustugundan cekti herseyi sineye cekip oburgun olmamis gibi davranmasindan ama bende oyle bir yapi olmadi hic oyuzden aklim yettikce babama haddini bildirdim cocuk denecek yaşta duzelmeseydide yine kendibilirdi ben adimlarimi atmis herseye hazirdim secim onundu ama benim babam annesinin babasinin lafina bakan bi insan degil kafasina goreydi iste

Baban elbet annenin kıymetini anlar, erkeklere gec dank ediyor...

Donnie Darko filminden bir replik:
- Bazi insanlar lanetli doğarlar.
Yillarca bu soze inandim. Insan neler yaşıyor neler.. Ben atlatamadim yasadiklarimi mesela. Erkek kardesimi de korumak zorundaydim bir de. Anne ve babamin onunde duvar gibi durdum yillarca kardesim ve kendim icin. Sana su kadarini soyleyeyim, ben dik duramasaydim erkek kardesim su an hakim degil sanayide calisan ortaokul mezunu bir adam olacakti. Yazdigin gibi zamanla duzeliyorlar ama biraktiklari yaralar asla kapanmiyor. Hala o 5 yasindaki kiz oluyorsun her aklina geldiginde.
Tek cozumse aklina getirmemek. Geldigindeyse gondermek.

Back
X