- 3 Nisan 2013
- 595
- 444
- 103
- 43
- Konu Sahibi Akanseneler
-
Anlamadim karşi taraf için yipratici?yani herkesin derdi var ama guclu olmaya calisiyoruz biraz kendi elimizde evet ve evlilikte dikkat edin gercekten bu durum karsi taraf icin cok yipratici
ilginc bir cevap olmus beklemiyordum o zaman yaa bu deveyi gudeceksin yaa bu diyardan gideceksinAnlamadim karşi taraf için yipratici?
Ben bu hale yalniz gelmedim ..
Ayrintili eski konularim var .Dert ne bende anlamadim
Aynen eşimin lafı..Gecmiste yasamanin alemi yok.
Degismeyen birsey icin uzulmek sacma
Allah razi olsin senden.Geçmişte özellikle de kötü anılara takılı kalırsa insan bütün yaşam enerjisi gidiyor, ben de çok zor zamanlar geçirdim eşim psikolojik destek aldırmak istedi, bebeğim küçük bırakacak kimse yoktu, ben duaya namaza sarıldım, hala üzülüyorum geçmişte olanlara ama bir yandan da şükrediyorum ve geleceğe umutla bakıyorum, hepimiz zor günler geçiriyoruz emin olun, herkesin başetme yöntemi de farklıdır, kimi daha çok çalışıp unutur, kimi uyur, kimi spor yapar, kimi müzik dinler. Ama bence en önemlisi dua ve ibadet, çünkü öteki türlü hayatın anlamsız olduğunu düşünüyor insan ama yaptığınız iyi işlerin yarına kalacağını bilirseniz güzel şeyler yapacak motivasyonu ve gücü kendinizde bulursunuz. Psikolojik destek de alınmalı ama ilaçların günü kurtardığını düşünüyorum, derindeki sorunu halletmek içinse insan varoluş amacını, ona neler bahşedildiğini görmeli, verilenlere şükredebilmeli. Aldığınız bir nefes için kaç kasınız çalışıyor kaç organınızı kullanıyorsunuz mesela ama bu nefes için şükreden insan sayısı azdır. Veya kollarımız bacaklarımız var kimseye muhtaç değiliz ama ev işi yapmak zor geliyor. Nankörüz çoğu zaman, şükretmiyoruz, olumsuzluklara takılıp kalıyoruz, elimizdeki nimetleri nasıl değerlendirelim demek yerine ''ben neden buna sahip değilim, ben neden böyle değilim, bu niye benim başıma geldi'' diyoruz. Bu düşünceler insanı hasta ediyor, ben de böyle bir insan olduğum için biliyorum :) Bugün de yaşıyorsam, nefes alıyorsam, güneşi gördüysem, bir çiçeğe, uçan kuşa selam verebildiysem ne mutlu bana deyin. Bunun dışında mevsim geçişi dolayısıyla halsizlik, yorgunluk da çok normal, hastalıktan diye düşünmeyin illa ki.
Beni zaten insanlar vurdu..Yan etkisi az olan ilaçlar vardır illaki sorun doktorunuza.
Sürekli negatif dolanan insan etrafını da mutsuz ediyor. Psikolog psikiyatri devam edin.
Konularınıza baktım eşinizin işsiz olduğu konuyu hatırlıyorum sadece. Hala evde mi işsiz mi?Beni zaten insanlar vurdu..
Olsun artik bari cok negatif cok karamser diye uzak dursunlar.
Burdan kaçasim var zaten..
Aynen eşimin lafı..
Evet değişmiyor ama nasil ferahliyacam
Nasil bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?