• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişimde takılı kaldım

Meteorid

Believe in yourself
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2015
2.482
2.375
53
Arkadaşlar ben geçmişimde anlatamayacağım hatalar yaptım, kendimle bile konuşmak istemediğim hatalar, ama ben bunun içinden çıkamıyorum, hayati kendime zindan ediyorum. Her an kötü bir şey olacakmış yada biri bana zarar verecekmiş gibi saçma sapan duygular yasıyorum. Anlayacağınız psikolojim bayagi bozuldu, aldığım ilaçlar bana iyi gelmek yerine beni daha da ruhsuzlastirip donuklaştırdi o yüzden buna farklı cozum bulmam gerek. Esin'in payı büyük bu hale gelmemde çünkü ben kendimi geçmişimdeki hatalarımdan kaçırmışken ve kendimi affetmeye çalışıp tövbe etmişken o herşeyi yüzüme vurarak beni her daim yeniden o zamanlara soktu ve ben zihnimde sürekli o günleri yaşadım. Şimdi o eskisi gibi davranmıyor ama ben içinden çıkamıyorum o yüzden en ufak bir tartışma beni adeta yıkıp bitiriyor ve yanlız kalınca daha beter oluyorum. Eşim yanımda olunca sürekli gerginim her an ayni seyleri yaşayacakmışım gibi. Hamilelikle daha da arttı. Sizce gecmisten kurtulmanın yada insanın kendisini affetmesinin en kolay yolu nedir? Lütfen sormayın nasıl hatalar diye gerçekten büyük hatalar anlatmak istemiyorum. Sadece herkes kendi geçmişindeki pişmanlıklardan pay biçerek nasıl kurtuluyor bu durumdan onu benimle paylaşsın. Teşekkür ederim.

Her ne hata yapmissaniz evlenip, hatta suan bebek bekleyip yepyeni bi sayfa acmissiniz zaten
Pek sağlıklı dusunemiyosunuz galiba bi uzmandan yardım almalisiniz, kendiniz icin degilse bile bebeginiz icin bunu yapin lütfen.

Kendinizi affetmeniz samimi bir tövbe etmekten ve pişmanlıktan geçer. Bunu yaptıysanız kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok. Sizin böyle kötü hissetmenizin nedeni zaten hatalarınız değil bizzat eşiniz. İzin vermeyin buna hayatı bu kadar zindan ediyorsa gerekirse hayatınızdan çıkarın.

Kendinizi affetmeniz samimi bir tövbe etmekten ve pişmanlıktan geçer. Bunu yaptıysanız kimsenin sizi yargılamaya hakkı yok. Sizin böyle kötü hissetmenizin nedeni zaten hatalarınız değil bizzat eşiniz. İzin vermeyin buna hayatı bu kadar zindan ediyorsa gerekirse hayatınızdan çıkarın.
Aslında aynen bende böyle düşünüyorum asıl sebep onun bunları yüzüme vurarak daha da suçlu hissetmemi sağlaması oldu. Bazen de diyorum kendi suçlarını onun üzerine atma, ama beni yargılamaya hakkı yok biliyorum.

bu kadar kendini yiyip bitirecek kadar ne yapmış olabilirsin ki
kaldı ki hata diyorsun adı üstünde hata bunun da farkındasın eşinin derdi ne senle
suçluluk psikolojisine girip kendini yemeni bekliyor onun da tedavi olması lazım
biz ne dersek diyelin sürekli ısıtıp ısıtıp önüne getiriyorsa atlatman zor
insanların zayıf taraflarından faydalanılmaz hele de bir hayat arkadaşı bunu asla yapmamalı

Geçmişteki hiçbir şeyi değiştiremezsin. Üzüldüğünde bunu hatırla. Eşin sana hatırlattığında da oba da aynısını söyle. Geçmişe dönsem yapmazdım ama zamanı geri getiremem, bunları bana hatırlattıkça eline ne geçiyor, beni ve bebeğimizi üzmekten başka ne işe yarıyor de.
Üzülme, geçmiş gitmiş. Kendine kızma. Hatalarını tekrarlamaman bile çok güzel bi meziyet.

Gecmiste her ne yaptiysan o an onlari hissetin ve yasadin gecmisle once sen kendini yargilamayi birak.geri de kaldi.
Esin sacmaliyor su an evlisin karninda bebegin var sadece buna odaklan.

Geçmişi bırak geleceğine bak olmuş zamanında kimse hatasız değil ki eşinle Çocuğunla mutlu ol bak tertemiz bir sayfa acmışsın oyalanacak bişiy bul unut unutmaya calış takılıp kalma Daha fazla kotu olursun cnm

Arkadaşlar ben geçmişimde anlatamayacağım hatalar yaptım, kendimle bile konuşmak istemediğim hatalar, ama ben bunun içinden çıkamıyorum, hayati kendime zindan ediyorum. Her an kötü bir şey olacakmış yada biri bana zarar verecekmiş gibi saçma sapan duygular yasıyorum. Anlayacağınız psikolojim bayagi bozuldu, aldığım ilaçlar bana iyi gelmek yerine beni daha da ruhsuzlastirip donuklaştırdi o yüzden buna farklı cozum bulmam gerek. Esin'in payı büyük bu hale gelmemde çünkü ben kendimi geçmişimdeki hatalarımdan kaçırmışken ve kendimi affetmeye çalışıp tövbe etmişken o herşeyi yüzüme vurarak beni her daim yeniden o zamanlara soktu ve ben zihnimde sürekli o günleri yaşadım. Şimdi o eskisi gibi davranmıyor ama ben içinden çıkamıyorum o yüzden en ufak bir tartışma beni adeta yıkıp bitiriyor ve yanlız kalınca daha beter oluyorum. Eşim yanımda olunca sürekli gerginim her an ayni seyleri yaşayacakmışım gibi. Hamilelikle daha da arttı. Sizce gecmisten kurtulmanın yada insanın kendisini affetmesinin en kolay yolu nedir? Lütfen sormayın nasıl hatalar diye gerçekten büyük hatalar anlatmak istemiyorum. Sadece herkes kendi geçmişindeki pişmanlıklardan pay biçerek nasıl kurtuluyor bu durumdan onu benimle paylaşsın. Teşekkür ederim.
en fazla evlenmeden biriyle birlikte olmuşsundur, erkekler bunu yapıyor ve övünçduyuyorlar amakadın yapınca mı sorun oluyor, bundan ders al, bundan sonra kaldıramayacağın şeyleri yapma,unut gitsin, ne yaşamış olabilirsin ki, tvlerde bir ırmak bebekten bahsediliyor, tecavüz edildi ve öldürüldü o 3,5 yaşındaki bebek,düşün bir anne babaolarak insanlar ne derin acılar yaşıyorlar, senin acın nedirki

Eger suc niteliginde seyler degilse hataysa hata insanlar icindir. Kaldi ki suclarin bile bir ceza suresi var. ( gerci bazi cezalar sonsuz olmali) esin bunlari bilerek evlendiyse simdi cenesini kapatip seni uzmeyecek. Ama bu da senin elinde. Sen kendini boyle sucladigin, bi turlu affedemedigin surece esine de konusma hakki verirsin.

Ne hata yaptın cinayet mi işkedin neden bu kadar pişmanlık?
Allah korusun benim verdiğim en büyük zararlar kendime oldu, gerçekten insanın anlatmak bile istemeyeceği gençlik hataları ama hatanın ötesinde. Eşimin benden kalır yanı yoktu gecmisinde ama o kendini erkek olarak gördüğü icin ona göre geçti bitti artık yasını basını aldı ama benimkiler affedilir degil, halbu ki ne yaptıysam toplumda kabul görmeyecek hem ondan önce hem de yeterince pişman oldum. Biz sevgili olma amaciyla tanışmadık o yüzden dir ki bir cok yasanmisligima da şahit hem anlattıklarımdan hem de yanımda olduğu dostluktan. Sonra sevgiye döndü herşey ama daha sonra si da kabusa. Şimdilerde iyi ama beni bitirdi.

Eger suc niteliginde seyler degilse hataysa hata insanlar icindir. Kaldi ki suclarin bile bir ceza suresi var. ( gerci bazi cezalar sonsuz olmali) esin bunlari bilerek evlendiyse simdi cenesini kapatip seni uzmeyecek. Ama bu da senin elinde. Sen kendini boyle sucladigin, bi turlu affedemedigin surece esine de konusma hakki verirsin.
Hayır canim tamamı sadece kendimle alakalı seyler. Beni Allah'tan başkasının yargılamaya hakkı yok bunu da biliyor ama bazen kendini kaybederdi öfkeden. Gecen süreçte de beni tüketti şimdi değişti ama ben bittim

Pişmansın
Tövbelisin
Her kelamindan belli...

Ya o ?
Karnında çocuğu var ya o?

Düşünme duyma görme
Unut...
3 maymun zamani

bu kadar kendini yiyip bitirecek kadar ne yapmış olabilirsin ki
kaldı ki hata diyorsun adı üstünde hata bunun da farkındasın eşinin derdi ne senle
suçluluk psikolojisine girip kendini yemeni bekliyor onun da tedavi olması lazım
biz ne dersek diyelin sürekli ısıtıp ısıtıp önüne getiriyorsa atlatman zor
insanların zayıf taraflarından faydalanılmaz hele de bir hayat arkadaşı bunu asla yapmamalı
Tam üstüne bastın benim pişman olduğuma ikna olmuyormus cunku her daim sakin dille alttan aldım ve sonrası bende cemkirmeye başladım.

Back
X