• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişimde takılı kaldım

Seni o kadar iyi ama o kadar iyi anlıyorum ki....
Su anda derin pişmanlık ve kaygı duymanin sebebi aslinda senin çok temiz bir kalbin olmasından kaynakli.
Eger kötü biri olsaydin bunları yasamazdin emin ol. Etrafimda o kadar örnek var ki.
Sen iyi birisin bunu kafana sok...
Hatalar yapmışsın hangimiz yapmadık?
Hz. Adem ve hz. Havva bile yasaklı elmayı yemediler mi????
Teşekkür ederim güzel sözlerin icin. Ne zarar ettiysem kendime oldu kimseye degil. Hatasız kul mu var ki.

İçinizi kemiren birşeyi dile getirirsiniz şeytan bunu duyar ve size sürekli huzursuzluk verir. Ben buna inanıyorum. İnanç dünyanız sizi bağlar ama isterseniz bir deneyin. Eşinize de söyleyin, bu konuyu hiçbir şekilde dile dökmicem sende dökme deyin. Tevbe edin ve konuyu kapatın. Sürekli sürekli tevbeye dökmek de iyi değil diye biliyorum. İnşallah şifa bulursunuz.

İçinizi kemiren birşeyi dile getirirsiniz şeytan bunu duyar ve size sürekli huzursuzluk verir. Ben buna inanıyorum. İnanç dünyanız sizi bağlar ama isterseniz bir deneyin. Eşinize de söyleyin, bu konuyu hiçbir şekilde dile dökmicem sende dökme deyin. Tevbe edin ve konuyu kapatın. Sürekli sürekli tevbeye dökmek de iyi değil diye biliyorum. İnşallah şifa bulursunuz.
Amin insallah evet bununla cok meşgul olmam beni daha da bitiriyor ne doğru söyledin. Hiç düşünmemeyi deneyecegim

Evet aynen öyle bende bunu diyorum Allah ile benim aramda. Ben pişmansam yaptıysam onun yargılamaya hakki yok. Bir gün onu da yargılarlarsa herhangi bir seyden ve anlamazlarsa o zaman beni anlayacak.
Onun seni yargilamasina sen izin veriyosun. Bak burda bile soyleyemedin en basta sanirsin cinayet islemissin, taciz etmissin. Ne yaptiysan seni ilgilendiren seyler. Konusmasina izin dahi verme. Sende onu sucla madem. Yok oyle benden gecti demek. Yanacakssssiiin kaffirr de :) saka bi yana valla uzlmene deymez. Tovbeni etmissin belli. Rabbim tovbeleri kabul edendir. O kocan olacaga b.. yemek duser.o kim ki?

Öncelikle pişmanlık yaşamaman lazım ..erkeklerinde hayatında bir sürü kadın oluyor geçmişte ..önemli olan evlendikten sonra o insana sadık kalabilmek bence ..ama sen hata yaptım pişmanım modunda olursan oda ezer seni ..sen güçlü duracaksın önce ..

Onun seni yargilamasina sen izin veriyosun. Bak burda bile soyleyemedin en basta sanirsin cinayet islemissin, taciz etmissin. Ne yaptiysan seni ilgilendiren seyler. Konusmasina izin dahi verme. Sende onu sucla madem. Yok oyle benden gecti demek. Yanacakssssiiin kaffirr de :) saka bi yana valla uzlmene deymez. Tovbeni etmissin belli. Rabbim tovbeleri kabul edendir. O kocan olacaga b.. yemek duser.o kim ki?
:) o da biliyor gunahi sevabı da bizim saçma sapan bir kültürümüz var ya inancın önüne geçmiş. Herkes kendi kurmak istiyor mahkemeyi basına da geçip savcıyı oynuyor.

Ee senin gibisini bulmuş neyin dırdırı bu az çok tahmin ediyorum neler yaptığını ama onun ne haddine senin geçmişini sorgulaması ya da kurcalaması ? Sakin durma karşısın da ciddiyim bir bağırıyor ise iki sen bağır susa susa tepene çıkmış
Zaten birbirimiz yedik bende cirkeflestim iyice olmadığım bir hale büründüm sorma

Öff şu leş eşin ben her şeyi yaparım ama evleneceğim kızın bakire olmasını eline erkek eli değmemesini beklerimcilerden yani
Yorum yapmadan önce okudum konunu hemen dedim kesin böyledir ki böyle çıktı şaşırmadım senle evlenmeseymiş o zaman gerzek gerzek konuşmasın yav!

Zaten birbirimiz yedik bende cirkeflestim iyice olmadığım bir hale büründüm sorma

Tatlım ruh halini bozuyor da ondan kendisinin de tedaviye terapiye gitmesi lazım seni dibe çeken o kendin değilsin ki... Özelden yazamadım bana yazarmısın ?

Canim hamilesin stresten uzak durmalisin
Sen bir annesin artik seninle kimse böyle konusamaz bir evladin olacak
Gerekirse defet gitsin etrafindan ay içim şişti böyle erkeklerden
Kendileri genelev camlarına yapışırlar ondan sonra da el degmemis kız isterler.

Bende cok buyuk hatalar yaptigima inaniyordum. Bence hala olmamasi gereken seyler. Ama sonra baktimki baskalari benden daha buyuk hatalar yapip, hic olmamis gibi hayatina devam ediyosa, bende yapabilirim bunu. Tovbe ederim. Hatalarimi tecrube olrak sayarim ve hayatima devam ederim.

Öncelikle kaçmiyorum, yok saymıyorum ya da düşünmemeye çalışmiyorum. Geçmişimi kabul ediyorum ve kucakliyorum. Eğer o geçmişe sahip olmasaydım şu anki ben olamayacaktım ve su anki beni seviyorum. Bir saat önceki ben aslında ne fizyolojik ne de psikolojik olarak şu anki ben değilim. Her an değişiyoruz. Hatalarımi da seviyorum, onlar olmasa ogrenemezdim. Öğreten Rabbe teşekkürler.

Eğer hatalarınız başkalarına zarar verdiyse o kisilere bunu itiraf edip, ozür dilemek, mümkünse telefi etmek de rahatlatacaktir.

Siz hiç de hata yapmamışsınız. Her şey yaşanmış ve bitmiş artık geçmişe sünger çekin. Eşinize de karşılık verin alttan aldıkça tepenize çıkar.

Ben zarari sadece kendine olan insandan korkmam ama zarari kendine olan insana da kizarim.
Esiniz evlenmeden once bu hata olarak adlandirdiginiz seyleri biliyorsa agzini acip ta tek laf etmeye hakki yok. Kafasina silah dayayip evlendirmediniz ya.
Onun da hatalari oldu ama o erkek diyorsunuz. Yok oyle bir dunya.

Hata olarak gördüğün şeyleri önce senin kabullenmen ve benimsemen, bunlardan başkalarının senin vuracağı zaaflar yaratmaman gerek. Aksinde hatırlayıp vicdan azabı duysan da, bunları yaşamının bir parçası olarak kabul etmediğin sürece tekrar tekrar kendi içinde her seferinde aynı şeyleri yaşayıp duracaksın.

Eşinden bir şey saklamamışsın zaten buna rağmen bunları önüne getirip bir hata yapmışsın gibi davranması asıl hata zaten. Sen bunlarla üzüldüğün sürece de bunu yapmaya devam edecek. Zor olacak biliyorum ama önemseme. Seni, senin için önemi olmayan bir şeyle hiçkimse yaralamayaz çünkü. Ancak bununla artık senin canını yakamadığını anladığı zaman vazgeçer.

Bir de hamilesin, hormonlarında etkisiyle daha fazla geçmişle muhakeme yaparsın annelik hâli gereği. Bu dönemi atlatmak için bir terapist yardımı al. Aksinde bu durumun içinden çıkmak bu süreç içinde senin için daha zor olur.

Geçmişte yapılmış olan şeylere hata olarak bakmak sizi yaralıyor aslında. Kim hatasız bu dünyada benim de yaptığım şeyler oldu ama ben hata olarak görmedim. O zaman hayat bana onları getirdi ve yaşadım. Bunu sorgulamak hiç kimseye düşmez. Beni yaşadıklarımla hiç kims yargılayamaz yaşattıklarımla sorgulayabilir.Bize zarar vereceğini bilsek zaten yapmazdık dimi ? Olmuşlar ölmüşe çare yok. Kendini affedip yoluna bakacaksın. Kim hata yapmıyor ? Kurcalamayı bırak düşünmeyi de bırak hayat kısa yaşadıklarımızı yargılarken şuan yaşadığımız anı kaçırıyoruz. Hayat felsefem Carpe Diem oldu hep yani Anı yaşa önüne bak Can'ım . Öncelikle kendini affet .

eger bir baskasının canını yakmadıysanız bu hatalar sadece size zarar verdiyse unutmanız silmeniz daha kolay insanların tepkileri sebebiyle boyle duygulara kapıldıgınızı dusunuyorum insanlar yargılar severler bunu ama inanaın herkesin hayatında yaptıgı hatalar var kimse mukemmel degil onemli olan gelecege bakıp aynılarını yapmamanız gecmis bitti gitti suan orda yasamıyoruz kimse yasamıyor eskide kaldı suan ve gelecek sizin icin onemli olsun ve kendinizi affedin hamilesiniz Allah size bir sans vermis bunu boyle dusunun bence o da sizi affetmis ve hayatınıza odaklanmanızı istiyordur

Hepinize güzel telkinleriniz icin cok cok teşekkür ediyorum hanımlar, tek zararım kendime oldu evet tavsiyelerinize kulak verip bebeğim icin hayatımı olumlu yönlendirmeye çalışacağım.

Back
X