Geçmişimizi silemiyor muyuz?

Gecmis adi ustunde bitmis gitmis bir sey.
Geleceginizi yani su an yaptiklarinizi farkli yapiyorsaniz zaten gecmisinizide aslinda degistirmis oluyorsunuz.
Insanlar sizi su anki halinizle hatirlayacaklar, sizden baska kimse gecmise takilmayacaktir.
Dostum dediğim biri, geçmişimde yaşadığım kötü şeyleri anlatıyor ortak tanıdıklarımıza.
Lafın arasında ima edilince anlıyorum.
Neden yaptığını bilmiyorum, şu an üniversitedeyim psikolojik olarak da kendimi toparladım.
Sevinmeleri gerekirken onlar hatırlatmayı tercih ediyorlar.
Kendi geçmişlerini bastırmak adına, benim üzerimden yürüyorlar gibime geliyor.
Çünkü oldukça sabıkalılar, bazı konularda beni yokluyorlar, neler yaptım geçmişte değil mi gibisine.
Olabilir cahillikti, o zamanın şartlarıydı diyorum.
Onların geçmişinin konusunu bile açmıyorum, kendi kendilerine bahsetmeye başlıyorlar.

aklına her geldiği an o düşünceleri kovmak için güzel şeyler getir aklına. düşünüyorum da geçmişi düşünmenin bir anlamı yok aslında geçmiş adı üstünde şimdi olsa yapmazdık çoğu şeyi.bide şöyle düşün bu hayat bize bir kere verildi sadece bir şans. hayatı dolu dolu yaşamak gelecekle ilgili güzel hayaller kurmak ve anı yaşamak için geçmişimizin karanlığına kendimizi neden hapsedelim ki. hayatınızda eminim güzel bir çok şey vardır onların kıymetini bilino_O
Çok yeni toparlanıyorum.
Tam anlamıyla toparlandığım zaman eminim bunların hiçbiri dokunmayacak bana.
Ben de aynı şeylere tekrar teslim olmayı düşünmüyorum zaten.
Siz gerçekten atlatmışsınız bazı şeyleri.
Sadece moralim bozuluyor, bir süre sonra ben de sizin gibi düşünmeye başlarım inşallah.

Gecmisinde her ne olduysa bunlari kabul etmek gecmisinle barismak faydali olabilir sana anca silip unutup yoketmek gibi birsey malesef mümkün degil kendini affetmekle basla ise ben buyum gectigim yollar bu beni ben yapan seyler bu de yoluna devam et canim keske olmasaydi diye rek yasayamazsin ömür boyu

Çok yeni toparlanıyorum.
Tam anlamıyla toparlandığım zaman eminim bunların hiçbiri dokunmayacak bana.
Ben de aynı şeylere tekrar teslim olmayı düşünmüyorum zaten.
Siz gerçekten atlatmışsınız bazı şeyleri.
Sadece moralim bozuluyor, bir süre sonra ben de sizin gibi düşünmeye başlarım inşallah.

inşallah canım inşallah.

Gecmisinde her ne olduysa bunlari kabul etmek gecmisinle barismak faydali olabilir sana anca silip unutup yoketmek gibi birsey malesef mümkün degil kendini affetmekle basla ise ben buyum gectigim yollar bu beni ben yapan seyler bu de yoluna devam et canim keske olmasaydi diye rek yasayamazsin ömür boyu
Keşke olmasaydı diyorum ama şimdiki aklımı bunlara borçlu olduğumu da biliyorum.
Sorun sadece hatırlatılması, ben zaten kabul ediyorum o kötü günlerimi.
Açık açık bahsetseler neyse ama arkamdan konuşuyorlar.
Yüzüme konuşmadıkları için gereken cevabı veremiyorum.

Keşke olmasaydı diyorum ama şimdiki aklımı bunlara borçlu olduğumu da biliyorum.
Sorun sadece hatırlatılması, ben zaten kabul ediyorum o kötü günlerimi.
Açık açık bahsetseler neyse ama arkamdan konuşuyorlar.
Yüzüme konuşmadıkları için gereken cevabı veremiyorum.
Insanlarin seni yanlislarinla acilarinla yaralamasina izin verme ben böyleyim böyleydim bunlari yasadim buyum dersen seni incitemezler

Back
X