Geçmişin Birikintisi (Sevgili Derdidir :) )

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Konu başlığı komik oldu:52:
Benim sorunum bi çoğunuzda vardır eminim. Hani sevgilinizle geçmişte yaşanmış ve çözülmeden bu zamanlara gelmiş sorunlar vardır... artık tahammülünüzü azaltır her şeye ön yargıyla yaklaşıp daha bi tepkili olursunuz. İşte tam da bu durumdayım. Çabuk sinirleniyorum, geç sönüyorum çok tehlikeli bi tip oldum:9: Sinirimi alamayınca daha da çok sinirleniyorum, karşımdaki tepkisiz kalırsa daha da çok, ama aşkım bebeğim derse yılışmasın diye yine sinirleniyorum, kendi halime bıraksa önemsemiyo umursamıyo diye sinirleniyorum:9:
Yapı olarak sinirli bir insanımdır ama hiç bu kadar tahammül sınırımın azaldığı olmamıştı bunu da çözülemeyip üstümde biriken sorunlara bağlıyorum. Bir kaç problem hariç elle tutulur bir sorun yok aslında ama aynı ufak şeyler tekrarlandıkça sıktı ve içimden hep "yine mi" demeye başladım. Sanki hata arar oldum.
Nasıl aşılır ki bu?

Geçmişteki sorunları ya masaya yatırıp adam akıllı çözeceksiniz ya da aklına her geldiginde geldi gecti duye kendi telkin edip unutmaya çabalayacaksıniz...
Baska çaresi yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
geçmişin birikintisinin taşma olayını bılıyorum .

bu durumun yasanmaması ıcın ,olayları sıcagında

taze ıken oturup konusmak cozum uretmektır .

gerekırse tartısılmalı ,ama mutlaka o konu cozulmeden

kapatılmamalıdır .kapanmayan konular gun gelıyor

oyle sacma bı sebepden patlak verıyor kı ,

her ıkı tarafta cekılmez hale her ıkı tarafta anlasılamaz

hale gelıyor .ama bunun ıcın karsında olgun bı erkek olması

sart .erkek mılletı genelde hep tartısmaktan kactıkları ıcın

hıc bırseyı cözmeden ustunu kapattıkları ıcın halıyle hersey

ıcımızde kapanmamıs bı yara olarak kalıyor .sonra da patlıyor ıste

Son düzenleme:
geçmişin birikintisinin taşma olayını bılıyorum .

bu durumun yasanmaması ıcın ,olayları sıcagında

taze ıken oturup konusmak cozum uretmektır .

gerekırse tartısılmalı ,ama mutlaka o konu cozulmeden

kapatılmamalıdır .kapanmayan konular gun gelıyor

oyle sacma bı sebepden patlak verıyor kı ,

her ıkı tarafta cekılmez hale her ıkı tarafta anlasılamaz

hale gelıyor .ama bunun ıcın karsında olgun bı erkek olması

sart .erkek mılletı genelde hep tartısmaktan kactıkları ıcın

hıc bırseyı cözmeden ustunu kapattıkları ıcın halıyle hersey

ıcımızde kapanmamıs bı yara olarak kalıyor .sonra da patlıyor ıste

aynen öyle, kendisi sürekli geçiştirirdi, biz her şeyi hallederiz, bu problem değil,ne var ki bunda diyerek konuşulmadı ve 3 senedir ben de böyle alıştım. son zmanlarda da baktı işler sarpa sardı hadi konuşalım diyor ama o sinirle ve alışkanlıkla benim hiç konuşasım gelmiyor, elime geçse bi kaşık suda boğacak durumda oluyorum ve iletişimi kesiyorum. doğal olarak konu günlerce uzuyor, büyüyor ve asıl konu unutulup geriye sadece sinir kalıyor:50:

Liste yap o sorunları. Bu çok işe yarar "he" deyip geçme bak.
Sonra tek tek gündem maddesi halinde çözün :34:

Liste yap o sorunları. Bu çok işe yarar "he" deyip geçme bak.
Sonra tek tek gündem maddesi halinde çözün :34:
bunu ben de çok düşündüm ama daha dün bi problemimizi konuştuk, niye böyle yaptın vs dedim. her neyse ben çözüldü zannederken kendisi ben hiç bir şey yapmadım dedi. yani hatasını kabul etmeyecekse ne anlamı var konuşmanın aynı şeyleri tekrarlayıp duracak ben de kendimi boşuna yormuş olcam.

Ahanda ben, vallaha ben :9: Neye sinirliyim bilmiyorum ama sürekli bağırıyorum :1: Arıyor, neden hiç aramıyorsun diyorum. Aradım ya diyor zoraki aradın diyorum yok öyle bir şey diyor. Neden bu kadar geç aradın o zaman deyip bağırıyorumm :1: Anlaşıldı bugün yıkıcısın birbirimizi kırmayalım kapatayım diyor, yaa sen neden böylesin kaç kaaç diye bağırıyorumm :1: Cazgırlaşıyorum onla konuşurken, sonra kapatınca ben şimdi neden bağırdım ki diyorum :26:

Herkesin gecmisten gelen sıkıntıları olabilir, birikimleri biriktirmesin en azından bundan sonra cozumleyebilmek önemli.
Erkekler gecmise dönük seyleri konuşup dillendirmekten sıkıntı duyarlar.
Geleceğe dönük yasasanız daha dogru olur gibi...
Bundan sonra olan seyleri bak gecmiste de bunu boyle yapmıştın, o yüzden bu sorunları yasamıştık diye dillendirmek be öğretici olmak mantıklı olan :34:

İçinizde sıkıntı olan konuları o an çözmeye çalışmalısınız.
Zamanla unutulur hadi üstüne sünger çekelim derseniz unutulmaz.
En ufak.sorunda bakarsınız en önde gündem maddesi oluverir.
Sorunun büyüklüğü küçüklüğü değil çözülüp çözülmediği önemlidir.
Yoksa birikir birikir volkan gibi patlayıverir.
Daha kötü sonuçlar doğurur.
Karşındakinde.hata aramaya başlarsın görmezden gelincek şeyleri görür olursun .
O yüzden hemen çözmek en iyis

Back
X