Geçmişin izleri

Viserion

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
1.440
562
323
Merhaba hanımlar
Geçmişimi düşünüyorum da
Hep yanlışlar olmuş hayatimda.3 yada 4 kez kendimden büyük akrabalar komşu tarafından taciz edildim.İlkokul çağlarinda da oldu.
Sevgili olduğum biriyle biraz yakınlaştik
Yani kendimi hiç savunamadim
Bazen sevgilim olan kişilere yenik düştum
Aslında muhafazakâr bir ailede yaşıyorum
Neden böyle olduğunu düşünüyorum
Suçlu olduğum bir çok nokta oldu
Bunları aşmanın bir yolu varmıdır.

İstismara uğrayan insanların kendini suçlaması aslında sık görülen bir durum.
Ben de yaptım ama şöyle düşün, birisi güçsüz duruyor, kendini savunamaz görünüyor diye gidip zarar verir misin?
Vermezsin.
Çünkü bizde merhamet duygusu geliştirebilmişiz, çünkü iyiyle kötüyü ayırt edebilmişiz tavırlarımızda.
Birinin kapısını açık görsen girip eşya çalar mısın?
Ben çalmam.
İşte bu ahlaktır.
Bırak ahlaksız olanlar suçlu hissetsin.

Tacize ugramak senin hatan olamaz.
Sevgilinle eger sen de istiyorsan yakınlaşmak da hata olamaz.
Senin bedenin yalnız sen bundan ıbaret degilsin.
Keşke sevgilim dediğim kişi ile de yaşanmasaydım diyorum

Geçmişi düşünmek hataya yol açar.
Güzelce bir tövbe edin ve hepsini unutun.
Yeni bir sayfa açın.
Düşünmek size fayda etmiyor aksine daha da aşağı çeker.
Her insanın yaşamında berbat şeyler oluyor...Yalnız değilsiniz.

Geçmişi düşünmek hataya yol açar.
Güzelce bir tövbe edin ve hepsini unutun.
Yeni bir sayfa açın.
Düşünmek size fayda etmiyor aksine daha da aşağı çeker.
Her insanın yaşamında berbat şeyler oluyor...Yalnız değilsiniz.
Dediğiniz gibi yapıyorum ama insan düşünmeden edemiyor.

Dediğiniz gibi yapıyorum ama insan düşünmeden edemiyor.
Çalışıyor musunuz; biraz kafa dağıtıcı bir şeyler lazım.
Bu anlattıklarınızın bir kısmı zaten sizin suçunuz değil; bundan sonra düşünmemek için adımlar atmak en iyisi.

Her insanın keşke yapmasaydım dediği bir sürü olay vardır. Hatta hep derler ya, şu aklımla 10 sene öncesine gitseydim diye. İşte o cümleler hep pişmanlık kaynaklıdır.

Önemli olan şu ki; geçmişten ders çıkarıp bir daha tekrar etmememiz. O zaman tecrübe oluyor İşte bizler için. Taciz konusunda ise destek almanızı öneririm. Geçmişe sünger çekin, olmuşla ölmüşe çare yok.

Çalışıyor musunuz; biraz kafa dağıtıcı bir şeyler lazım.
Bu anlattıklarınızın bir kısmı zaten sizin suçunuz değil; bundan sonra düşünmemek için adımlar atmak en iyisi.
Çalışmıyorum dönem dönem aklıma geliyor olanlar.
Kendi kendime çözüyorum bazen.
Ama yetmiyor sanırım

Her insanın keşke yapmasaydım dediği bir sürü olay vardır. Hatta hep derler ya, şu aklımla 10 sene öncesine gitseydim diye. İşte o cümleler hep pişmanlık kaynaklıdır.

Önemli olan şu ki; geçmişten ders çıkarıp bir daha tekrar etmememiz. O zaman tecrübe oluyor İşte bizler için. Taciz konusunda ise destek almanızı öneririm. Geçmişe sünger çekin, olmuşla ölmüşe çare yok.
Uzun yıllardır dediğiniz gibi yapıyorum.
Taciz edildiğimi kimseye demedim
Ailemden birileriydi diyemedim
Unutmaya çalışıyorum dönem dönem aklıma geliyor.

Bence çocukluğunuzda yaşadığınız tacizle ilgili psikolojik destek alın.

Erkek arkadaşınızla yaşadığınız şeyi eğer o anda isteyerek yaşadıysanız takmayın kafanıza. Ancak karşı koyamadığınız için yaşanan şeyler varsa insan ilişkilerinizle ilgili de bir destek almalısınız.

Geçmişe takılıp kalmayın. Geçmişte yaşadıklarımızı değiştiremiyoruz. Geleceğimize de ancak küçük dokunuşlar yapmaya çalışırız ama ne olacağını bilemeyiz. O yüzden sadece bugünümüz var elimizde. Bugünü yaşamaya bakın.

Keşke sevgilim dediğim kişi ile de yaşanmasaydım diyorum
Kafamda deli soruların olduğu konuyu açmışsınız pişmanlıklarınızı anlayabiliyorum ama kendinize nedenini sordunuz mu hiç ben bu tarz şeylerin aile tutumundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama muhafazakar bi ailem var diyorsunuz peki nasıl oldu da pişman olacağınız şeyler yaşadınız bunları yazmamın sebebi yaşadıklarınızdan ders almak 5 yaşında bi kızım var ve ben geleceğini düşünüyorum şimdiden ortam çok bozuk erkeklerin kullanmasından korkuyorum bi taraftan da kızımı korucam diye baskı yapıp kızımı daha çok yanlışa sevk etmekten de korkuyorum

Ablacım çocuk yaşta, genç yaşta zaten kendini savunamayacak durumda oluyorsun. Sapıklar da bunu bilerek kurban seçiyorlar. 30+ kadınları da kimse taciz etmiyor mesela çünkü karşılık alacaklarını biliyorlar. Lise çocuğunu taciz etmek kolay. Yiyorsa gelsin bana sataşsınlar.

Kafamda deli soruların olduğu konuyu açmışsınız pişmanlıklarınızı anlayabiliyorum ama kendinize nedenini sordunuz mu hiç ben bu tarz şeylerin aile tutumundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama muhafazakar bi ailem var diyorsunuz peki nasıl oldu da pişman olacağınız şeyler yaşadınız bunları yazmamın sebebi yaşadıklarınızdan ders almak 5 yaşında bi kızım var ve ben geleceğini düşünüyorum şimdiden ortam çok bozuk erkeklerin kullanmasından korkuyorum bi taraftan da kızımı korucam diye baskı yapıp kızımı daha çok yanlışa sevk etmekten de korkuyorum
Kızınizi bir akrabasiniza dahi kalmaya göndermeyin.Kuzenleri ile arasında mesafe olsun.Ve arkadaş olmaya çalışın
Bence çocuklara anneler babalar insanların tehlikeli olabileceğini söylemeli.
Kesinlikle arkadaş olun.Benim annem saf bir kadındı öyle kötülük düşünmedi.Kurnaz olmak gerekli kesinlikle.

Back
X