Gecmiste yasadiklarim ve evliligim

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
İyi aksamlar. Çocukluğum ve gençliğimde baba ilgisi ve sevgisi görmedim. Babam beni üzen eleştiren bir figür olarak var hayatımda. Zten anneme karşı da öyleydi hep. Hiç hatırlamam bize sevgi gösterdiğini. Hatta annem de der siz bebekken ağlayınca babam anneme sustur şunu falan dermis.
Şimdi evliyim bir yerde okumuştum esimizle olan ilişkimizi yetiştiğimiz aile etkiliyor diye.
Baba sevgisi göremeyen kişiler bunu esinden bekliyormuş. Mesela abartılı bir şekilde sarılma öpme gibi davranış gösteriyormuş. Ben öyleyim. Eşim bunalıyorum diyor bazen.
Yine elimde olmadan küçük şeyleri büyütüyorm ve esimi eleştiriyorum. O da evde huzursuzluk çıkarıyorsun hiç bsy beğenmiyorsun diyor.
Sizce geçmişte böyle şeyler yaşadığım için mi bu sorunlar oluyor.
Benim gibi babasıyla sorunu olup evliliğine yansiyan var mı?

Eşimizle olan ilişkimizi tabiki yetiştiğimiz aile ortamı etkiler ama bu demek değildir ki ben babamdan sevgi görmemiştim öyle olunca eşini çok sevgiye boğuyormuş insanlar o zaman öyle yapmalıyım tarzı bir yaklaşım gereksin. Böyle bir şey okuduğunuz ve buna inandığınız için istemsiz olarak böyle davranmaya itiyor olabilirsiniz kendinizi o açıdan söylüyorum böyle kesin bir bilgi yok yani. Herkesin sevgiyi ifade edişi farklıdır sizinki eşinize abartı geliyor olabilir bunlar zamanla yontularak yerine oturtulabilecek şeyler geçmişinizle çok bağlantı kurarak zihninizi bulandırmayın geleceğe odaklanın sevgiyi ifade edişinizde karşılıklı orta yol bulun kimse rahatsızlık duymasın :)

Bende baba sevgisi görmedim ama eşimi de sevgiye boğmuyorum sadece şunu farkettim baba sevgisini tadamadığım için eşime fazla anlam yüklemişim yani kendisi çok hassas ve beni kırdığında özür dileyen birisidir ama ben ekstra ekstra anlam yüklemişim yani ben haksız yere kavga çıkartsam ve eşim haklı olarak sinirlenip bana sesini yükseltse ben hemen ağlamaya başlıyorum oysa ki suçlu benim? Ama baba sevgisi görmemişim ya o haklı olsa bile bana sesini yükseltmesi beni kırıyor o ne olursa olsun beni sarıp, sarmalasın istiyorum ama o da bir insan ve bir yere kadar sabrı var. Bunu fark ettiğimden beri düzeltmeye çalışıyorum ama baya zorlanıyorum Baba sevgisi görmemiş olmak evlendiğimiz de eşlerimizi baba yerine koyup o sevgiyi ondan almaya çalışmamıza istemeden, farkında olmadan sebep oluyor sanırım halbuki onlar bizim eşimiz babamız değil. Bu ayrımı yapabilmeli ve geçmişe takılı kalmamalıyız

Bence destek alın. Bu tek başınıza çözenileceğiniz bir durum değil. Evliliğinizi yıpratırsınız

Bende baba sevgisi gorneyenlerdenim hatta cocuklugum babamdan kirkarak gecti evli degilim ama asiri derecede sevgi ilgi delisiyim cok sevileyim istiyorum

Sizde durumun farkindasiniz biraz kendinizi torpulemeye duygularinizi bastirmaya calusin sevgiyi kararli olarak gostermeye calisin

Sorunun ne olduğunu biliyorsanız yapmayın

Benim tersi anneden oldu yeterince sevgisini ilgisini goremedim aksine babam cok sever ilgisini belli eder degerli hissettirirdi her anımda ama yetmezdi bende evlendikten sonra cok sorun yasadim zorluk cektim surekli kavga çıkartıyordum artik esiminde canina tak etti terapiste götürdü beni iyikide gitmisim hayatta gecmisinden izler kaldigi zaman bugunlerine yansıyor ne yazikki bence faydasini gorursun

Hatalı davranıslarınıza kılıf bulmadan duzeltmenın yoluna gıdın.
Esını doven kufur eden erkekler ıcınde kucukken sevılmemıs falan denıyor bazen burda, ıyı ozaman dovsun karısını kucukken sevılmemıs madem demiyoruz.

Buna aile dizimi deniyor.
Elbette etkiler ama durumun farkındaysanız eğer düzeltmelisiniz.
Gerekirse uzman yardımı alarak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…