Aslında şu süreçte annem ve kayınvalidem bir bebek size iyi gelir, hayatınızı neşelendirir dedi. Biz de eşimle zaten düşünüyorduk, oyüzden ilaç falan kullanmak istemediğim için gitmedim. Ama keşke gitseydim. En azından şuana kadar toparlanmış olurdum, kabullenip hayatıma kaldığım yerden devam edebilirdim. Yada bir psikologtan sadece terapi alabilirdim.PişmanımÜcret karşılığı tekrar çıkartılabiliyor.
Psikolojik destek almayi düşünüyor musunuz?
Kapanmadan mı almıştınız? Ben de ölüm belgesini alıp gideyim, belki üstüme alabilirim.Ben rahmetli babamın numarasını üstüme almıştım, başka bir operatördü.
ölüm belgesi ile gittim , halletmişlerdi. Her operatör başka mı bilmiyorum ama ..
Allah babanızın mekanını cennet eylesin. Bir gün hepimiz gideceğiz.
Bence size neyin iyi gelecegini kaynananiz anneniz degil bir uzman soylemeli. Hicbir sey icin geç kalınmış degil. Başlayabilirsiniz hemen.Aslında şu süreçte annem ve kayınvalidem bir bebek size iyi gelir, hayatınızı neşelendirir dedi. Biz de eşimle zaten düşünüyorduk, oyüzden ilaç falan kullanmak istemediğim için gitmedim. Ama keşke gitseydim. En azından şuana kadar toparlanmış olurdum, kabullenip hayatıma kaldığım yerden devam edebilirdim. Yada bir psikologtan sadece terapi alabilirdim.Pişmanım
Senin de babanın mekanı cennet olsunÖncelikle basiniz sag olsun. Babanizin mekani cennet olsun insallah. Bende babami genc yasta kaybettim. Hislerinizi o kadar iyi anliyorum ki. Ben hüngür hüngür aglayamadim bile babam öldükten sonra, cünlü kücük kardeslerim vardi ve annem cöktü resmen. Bence insanlar acilarini istedikleri gibi yasiyamali. Beni bir kere babamin mezarindan cekip götürdüler resmen, halbuki birakin oturup duami ediyim, istiyorsam aglarim, topragini oksarim, konusurum biraz, ne diye bir yarali evladi cekip götürüyorsunuz diyemedim o zamanlar. Bence profesyonel destek alin. Disardan biri ile konusmak iyi gelecektir. Ben onu zamaninda akil edemedim. Bebek isini kesinlikle erzeleyin güclenene kadar. Hamilelik öyle cicek böcek gecen bir sürec her zaman degil. Hormonlar duygularinizi istemeden daha da tetikleyebilir. Hem hamileliginizi tadini daha güzel cinartirsiniz sonra. Bebek tabi büyük nese kaynagi ama büyük sorumluluk ayni zamanda, kendinizi hazir hissetmeniz önemli. Her psikolojik destekte ilac gerekmiyor, ama almaya da cekinmeyin. Bende bir süre aldim, ama sonra doktor kontrol altindada biraktim. Insallah sizde biraz ferahlarsiniz. Acinin hafiflemesi zaman aliyor
Olabilecek en kötü öneriyi yapmışlar.Aslında şu süreçte annem ve kayınvalidem bir bebek size iyi gelir, hayatınızı neşelendirir dedi. Biz de eşimle zaten düşünüyorduk, oyüzden ilaç falan kullanmak istemediğim için gitmedim. Ama keşke gitseydim. En azından şuana kadar toparlanmış olurdum, kabullenip hayatıma kaldığım yerden devam edebilirdim. Yada bir psikologtan sadece terapi alabilirdim.Pişmanım
Evet yazmıştım, dediğiniz gibi destek almalısın diyenler olmuştu. O süreçte psikolog bir arkadaşımla birkaç seans online görüşme yapmıştım, iyi gelmişti fakat sanırım arkadaşım olduğu için ben beni tanıyan birine herşeyimi anlatamadım. Bir yandan iyi gelirken bir yandan halı altına itilenler karşıma çıkmaya devam etti. Sonra da geçer belki, inanıyorum geçecek diye diye kendime daha çok zarar verdimOlabilecek en kötü öneriyi yapmışlar.
Sizin hayatınızdan 1yilin üzüntü içinde geçmesine sebep olmuşlar ve bu ruh haliyle bebeğe sağlıkli bir annelik yapamazdiniz. Hâla kabullenemediniz, duygusal olarak bu yeterince yorucuyken, hormonlar değiştiğinde ekstra yoğunlukla nasıl başa çıkacaksınız.
Buraya yazdınız mı hiç? 1 yıl önce de mutlaka destek alin yazan olmuştur
Hâla geç değil. maddi durumunuz varsa yarın araştırın, bulun ve görüşün. Bu süreçte korunun, çocuk yapmayın. Önce kendinizi toparlayın, hayatınızı yoluna koyun.Evet yazmıştım, dediğiniz gibi destek almalısın diyenler olmuştu. O süreçte psikolog bir arkadaşımla birkaç seans online görüşme yapmıştım, iyi gelmişti fakat sanırım arkadaşım olduğu için ben beni tanıyan birine herşeyimi anlatamadım. Bir yandan iyi gelirken bir yandan halı altına itilenler karşıma çıkmaya devam etti. Sonra da geçer belki, inanıyorum geçecek diye diye kendime daha çok zarar verdim
Senin de babanın mekanı cennet olsungerçekten insan duygularını saklayınca kendine daha çok zarar veriyor. Ben anneme sarılıp hüngür hüngür ağlayamadım, hiç kimseye sarılamadım. Çünkü babam vefat ettiğinde ben coviddim ve hastaneden bir gün önce akşam taburcu olmuştum. Sadece mezarına sarılıp ağladım, ben hastaneden çıktım seni mezarda mı görmeye gelecektim diye diye üstümü başımı parçaladım. Çok zor süreçlerdi, hala zor...
Bebek konusuna gelince, olmuyor zaten. Rabbim vereceği zamanı biliyor. Belki de ben düzelince gelecek
Başın sağolsun, babacığının mekanı cennet olsunBaşınız sağolsun. Bende 2 sene önce kaybettim babamı. Şu an 8.5 aylık hamileyim. 5 ameliyat ve 5 tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım.
Babamın acısı bir gün bile azalmadı, babamı özlemediğim 1 gün bile olmadı. Şimdi evlat sahibi olmak babamın kaybına teselli olmuyor. Elimde olsaydı Allah benim ömrümden alıp, babama verseydi. Babasızlık hayatımda yaşadığım en kötü duygu. Elimden çocukluğum alınmış gibi. Mesela bir şey alacağım zaman babama sorardım. Onun onayını beklerdim. Şimdi hiçbir şey için kimsenin onayına ihtiyacım yok ama gel gör ki hiç bir şey alasım yok.
Hayat maalesef böyle bir şey. Babamı toprağa verdiğimizde benim hayatımın dönüm noktasıydı. Allah bize bir ömür vermiş. Ben daha ne kadar yaşayacağım bilmiyorum. Geri kalan ömrümde herkes gibi oyalanacağım. Ama en sonunda canım babama yeniden kavuşacağım. Yine onun biricik kızı olacağım.
Rabbim ölmüşlerimizin mekanını cennet eylesin. Bizlere de sabır versin.
Terapi için geç kalmış değilsiniz.Aslında şu süreçte annem ve kayınvalidem bir bebek size iyi gelir, hayatınızı neşelendirir dedi. Biz de eşimle zaten düşünüyorduk, oyüzden ilaç falan kullanmak istemediğim için gitmedim. Ama keşke gitseydim. En azından şuana kadar toparlanmış olurdum, kabullenip hayatıma kaldığım yerden devam edebilirdim. Yada bir psikologtan sadece terapi alabilirdim.Pişmanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?