Sizinki daha zor bir durummuş elbet, Sonrasında ne oldu peki ? Mutlulukları devam ediyormu.
üzülmemek elde değilki düşünsenize birlikte olduğunuz sürece hiçbir yanlışını görmediğiniz ailesiyle tanıştığınız, ailenizle tanuştırdığınız, gözünüz kapalı güvendiğiniz insan 1 gecede sizi siliyor gündüzü sizinle evlilik hayali kuruyor akşam eski sevgilisine dönüyor. Bir anda hayatınız alt üst oluyor hangisine yanıyım şimdide kalkmış o kızı yıllar sonra buldum onunla evlenicem diyor. Benim suçum neydi peki bana bunları yaşattın ona hiçbir hakkımı helal etmiyorum ..
Yasadiklarin zor farkindaym ama iyi ki kurtulmuşsun...
Bi de şu war. Osevgilisinin sunu dusunmesi gerek, baskasini benim icin birakiyorsa ,, bni de baskasi icin birakir..
Ama okiz aptal oldugu icin onu anlicak kadar dusuncli degil demekki..
Onuneeebaaakk.
Hayat senin icin devam edior..
O acıyı yaşayalı bir seneden fazla oluyor. Evleniyor bıraktı ki başkasıyla beraber olmaya başladığını bana söyleme gereği bile hissetmedi yalvardım yakardım yok hiç faydası olmadı nişanlandı evlenecek sanırım. Acım çok fazlaydı şu an senin yaşadığın gibi geçti ama şükür. Birşey hissetmiyorum. Sadece bana o günleri yaşatan insanın bedelini ödediğini görmek. Ha hergün her saat onu düşünmüyorum hayat akıp geçiyor. Biraz durgunlaştım hayata karşı biraz daha ciddiyim tekrar o acıyı yaşamak istemediğimden sanırım.
bak canım bende senin gibi evlenmeden birine eşıktım tam 4 sene ama olmadı o başkası ile evlendi.acısı yüreğimde uzun yıllar dinmedi.ama geçti.artık onu hatırlamıyorum.her aşkın bir bedeli var canım.ya sonunda mutlu olursun yada sonunda acı çekersin.bak canım ne öğrendim biliyormusun.gençlik gelip geçici ve bu geçirdiğin yıllarda akıp gidiyor hemde değmicek bir insan için boşa .gençliğini ve güzelliğini değmeyen bir insan için harcama.bir saatini bile.çünkü daha sonra yıllar geçtikçe ,geçen boşa yıllara yanmaya başlıyorsun canım.o yüzden bence toparlan.ve şöyle aynaya bak.kendine bak ve deki kaybeden o.senin gibi birini bıraktığı için o kaybetti.ne yap biliyormusun.imajını değiştir.yeni kıyafetler al ve kendine öyle bakım sağla ki o bile kimi kaybettiğini anlasın canım.ve bundan sonra sana gerçekten değer veren birinle birlikte ol.unutma ki sen ondan daha değerlisin canım.
Daha buradan anlatamayacagim kadar zor ve agir seyler yasadim. Mutlu mu degilmi bilmiyorum pek umrumda da degil acikcasi. Ama sence beni böyle acimasizca aldatip yari yolda birakip sirtimdan bicaklayan bir insan öbürüyle mutlu olabilirmi. Ben suna inaniyorum birinin gözyasi üzerine kurulan mutluluk gün gelir en acimasiz sekilde intikamini alir. Ha herseye ragmen mutsuz olsun, kötü olsun demem ben onu Rabbime biraktim. Cünkü Rabbim yarina birakir ama yanina birakmaz.
Hayla ara ara gel gitler yasamiyor degilim. Ama her gecenin bir sabahi vardir unutma sende bunu.
Unutamamış demekki ona dönmüş
hayırlısı olmuş senin için ya siz evlenseydinizde o kız ozamanlarda çıksaydı ortaya
herşeyin birde iyi yanına bakmaya çalış
üzülme dert etme unutursun gelir geçer demek boş
Nasil anlatilir ki bu dert bilmem bilemiyorum. Acisini hissediyorum ama bu aciyi tarif etmeye kelime yok. Bir zamanlar senin olan gelip baskasiyla evlenecegini soyluyor sana. Ne uzuluyorsun takma dediginizi duyar gibi oluyorum ama olmuyor be sol yanina yediginiz darbenin acisi gecmiyor. Gecse bitse unutabilsem birakmaz miydim saniyorsunuz onca vakit ? Sadece o gitmiyor simdi benden yuregimi de goturuyor, guvenimi de inancimi da umutlarimi da.. Umutlarim en cok da onlara uzuluyorum ben ne mutluydum ben umutluydum hayattan simdi ondan sonrasi yok ! Umutlarimin bittigi yerde korkularim sariyor etrafimi ya ondan baskasini sevemezsem diyorum ya bu zamana kadar gecmedi gibi hic gezmezse ? Gitme demek istiyorum Allah askina birakma ben senin baskasinin olmana dayanamam diye haykirmak istiyorum ama neye yarar ki beni birakma dedigimde de dinlememisti ki gitmisti. Once benden gitti simdi baskasina gidiyor. Yardim et Allahim gecsin bu yuregin sizisi..
Canim, seninle benzer seyleri yasamisin. Insanin sevdiginin birzamanlar senin olan adamin evlilik yolunda illerledigini görmenin nasil bir aci oldugunu inan cok iyi biliyorum. Biz ayrildiktan tam 7 ay sonra evlendi. Ayrildigimiz aksam ise sözlendi, bir hafta sonra nisanlanmisti.
Ben ise olan biteni hep disaridan bir yabanci gibi izledim. Nisanlanacagi günün gecesinde hayatimin en kötü gecesini gecirmistim. Kabullar görüyor, bedenim yaniyordu öyle terlemistim ki. Ve burada daha anlatamayacagim seyler var.
En kötüsüde o bir yanda evlilik yolunda ilerliyor bir yanda benim hayatimda olmayi istiyor ve sürdürüyordu. Sonra birgün heryerden engelledim. Ve arkadasiyla bana onu niye engeledigimi sordu!!! Sonra birgün arkadasi onun davetiyesini yolladi, sonra dügün resmini.
Gecende kendi ve esinin facedeki sayfasinin linkini göndermis tabi o sayfada resimleri vardi. Neyse demek istedigim senden ayrildiktan 3 ay sonra baska bir insanla evleniyorum diyen adamdan inan sana hayir gelmez, hayirli olani buymus demeki yollariniz ayrilmis.
Inan geciyor, zamanla, sabirla, duayla ama eblet birgün geciyor.
Bak ne demis Oguz Atay:
-Hep geçer diyorlar ya olric.. Sence geçer mi ?
-Geçer elbet efendim; bazısı teğet geçer, bazısı deler geçer, bazısı deşer geçer, bazısı parçalar geçer. Ama mutlaka geçer ..
Benimde çok yakın zamanda başımdan böyle birşey geçti.Karaktersiz herif bir ilişki yaşayacak durumda değilim sıkıntılarım problemlerim var diyip benden ayrılıp 3 ay içinde jet hızıyla söz-nişan yaptı.2 ay öncede evlendiler.Bende senin gibi çok ağladım çok üzüldüm ama inan bana değmiyor.Bırak gitsin ne hali varsa görsün.O kişiyle mutlu olacağının bir garantisi var mı? Yok.Ondan haber getirecek insanlar varsa şayet çevrende bu kişilerle irtibatını kopar yada o kişilerden uzak dur.Kendine yeni uğraşılar bul hobiler edin.Arkadaşlarınla ailenle bol bol zaman geçir.Meraklanacaksın durduramayacaksın kendini sürekli bir araştırma içinde olacaksın biliyorum.Ama aklına geldiğinde hemen başka şeylerle ilgilenmeye çalış.Emin ol bir süreden sonra hiç birşey hissetmeyeceksin.Sadece birazcık daha zamana ihtiyacın var.Bol bol dua et Allah'a sığın.Her işte bir hayır vardır.Belki yanında kalsaydı evlenseydi seninle yarın birgün tekrar çıkacaktı bu kız karşısına o zaman daha yıkıcı olurdu senin için.O karakterisizi de Allah'a havale et.Er yada geç ahın bir yerlerden çıkacaktır.
Canım birbirinizi severken mi ayrıldınız? Yoksa onun hatası mı oldu sana da öyle mi ayrıldınız? Ya da sen mi istemiştin ayrılmayı?Bunları bilmiyorum.
Seni senden başka kimse senin kadar iyi anlayamaz. Ama acının büyüklüğünü tahmin edebiliyorum. Severken ayrılmak,sevdiğinin kalbinde bir başkasının olduğunu bilmek,karşılıksız sevmek. Severken ayrılmadım ama diğer iki şeyi de yaşadım,yaşıyorum. İnsan sevdiğinin kalbinde bir başkasının olduğunu düşününce her şey anlamını yitiriyor. Nefessiz kalacak gibi oluyor. Dua etmeye çalışıyorsun ama ne diyeceğini bilemiyorsun. Ben bunları yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. Kaç yaşındasın sen bilmiyorum ama aşağı yukarı aynı yaşlardayız diye tahmin ediyorum. Hemen geçecek bir şey değil ama Allah'ın izniyle belli bir süre sonra bir bakacaksın ki acın hafiflemeye başlamış. Hayatta her şey malesef her zaman istediğimiz gibi olmuyor. Bizim kalbimizde olan kişinin kalbinde bir başkası olabiliyor ve bunu bilmek çok acı veriyor. Allah yardım etsin bitanem. İnşAllah Rab'bim seni bu üzüntüden kısa zamanda kurtarır.
Konu içinde başka bir konuya yorum yapmak istemezdim ama bu yorumu okuyunca dayanamadım.
Sizinle çıkarken o kızla da çıkmış yani öyle mi? Ve sizinle ayrıldığı gece de söz takmışlar. Kusura bakmayın hiçbiriniz ama ben o insana 'Allah'ın cezası' derim. Ya Rab'bim nasıl insanlar var. Çok geçmiş olsun canım. Allah seni en iyileriyle karşılaştırsın İnşAllah.
Evet ayrildigimiz aksam söz takti. Biz ayrilmadan güya iki gün önce tanismislar, kiza benden ayrildigini söylemis!!! Ama o zaman inkar etti ve sonra kendi agiziyla söyledi. Ama inanirmisin bir zaman sonra konusmalarimizi okudugumda anladimki biz ayrilmadan 2-3 hafta önce evlerinde (ailesiyle arasinda yani) bir baska insanin adi gecmis. Biz asil ayrilma nedenimiz ailesinin beni istememis - ki beni ne gördüler ne taniyorlar. Ben yurtdisinda yasiyorum, basim acik ve namaz kilmyordum o zamanlar asil sebebi bilmiyorum ama bu ve bunun gibi nedenler. Yani ailesinin istedigi - ki kiz babasinin bir akrabasinin kizi - kizla evlendi. Sevdigine sahip cikmayacak kadar gücsüz, zayif ve pasif biri.
En kötüsüde ne biliyormusun?? Parmaginda baskasinin yüzü varken hep beni sevdigini iddaa etti. Onu engelledigimde ta arkadasindan sordurdu niye engellemisim. Bana dogum günümde hediye gönderdi ya!! Normal nisanli bir erkek bunu yapmaz. Izin verseydim eger suan hayla benimle iletisim halinde olurdu. Bana davetiyeyi yolladiginda arkadasi aynen sunu dedi: "Kendine asik etttigin adama bak ne halde simdi ne hale getirdin onu. O davetiyede senin adin yazmasi gerekiyorken baska bir isim yaziyor simdi belki mutluluklar dilemek istersin" Ama adim gibi eminimki ya arkadasiin hesabindan o gönderdi yada arkadasindan rica etti. Ve tahminimce cocogu oldugunda onun resmini bile gönderir.
Tüm hikayeyi anlatsam inan cok daha agir kelimeler ederdi herkez burada. Ben ne kendim ne baskasi ona yinede kötü birsey demedim, dedirtmedim. Inandigim herkez kendine yakisani yapar, o kendine böyle adice birseyi yakistiriyorsa amena. Kendi bilir.
Iyi dileklerin icin cok tesekür ederim. Amin insAllah rabbim hepimizi hayirli insanlarla karsilastirsin.
Aslinda en komigide bazen böyle anlatinca düsününce sanki yabanci bir insanin hikayesini anlatiyormusum gibi hissediyorum. O kadar garip, inanilmasi seyler yasadimki sanki ben yasamdim bu aciyi gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?