Geçmiyor...

Çok zor biliyorum. Rabbim yardımcın olsun acılarını dindirsin inşallah

Olayı bir de şu açıdan düşünmeyi denesene;

Allah onu sana yazmadı.
Demek ki o senin için hayırlı bir kısmet değilmiş ki Allah onu sana nasip etmemiş.
Belki de evlenip çoluk çocuğa karışacaktın ve aldatılacaktın,
Belki seni ileride çocuklarınla ortada koyup başka kadına kaçıp seni ailene ve çevrene rezil edecekti...
vb......
Seçenekleri düşün

Bugün olmadı diye üzüldüğün şeye, ileri de olmadı diye dua edersin.
Allah sana daha hayırlı bir eş adayı yazmıştır emin ol ve beklemeye devam et...

Yasadiklarin zor farkindaym ama iyi ki kurtulmuşsun...
Bi de şu war. Osevgilisinin sunu dusunmesi gerek, baskasini benim icin birakiyorsa ,, bni de baskasi icin birakir..
Ama okiz aptal oldugu icin onu anlicak kadar dusuncli degil demekki..
Onuneeebaaakk.
Hayat senin icin devam edior..

Sizinki daha zor bir durummuş elbet, Sonrasında ne oldu peki ? Mutlulukları devam ediyormu.

Daha buradan anlatamayacagim kadar zor ve agir seyler yasadim. Mutlu mu degilmi bilmiyorum pek umrumda da degil acikcasi. Ama sence beni böyle acimasizca aldatip yari yolda birakip sirtimdan bicaklayan bir insan öbürüyle mutlu olabilirmi. Ben suna inaniyorum birinin gözyasi üzerine kurulan mutluluk gün gelir en acimasiz sekilde intikamini alir. Ha herseye ragmen mutsuz olsun, kötü olsun demem ben onu Rabbime biraktim. Cünkü Rabbim yarina birakir ama yanina birakmaz.

Hayla ara ara gel gitler yasamiyor degilim. Ama her gecenin bir sabahi vardir unutma sende bunu.

bak canım bende senin gibi evlenmeden birine eşıktım tam 4 sene ama olmadı o başkası ile evlendi.acısı yüreğimde uzun yıllar dinmedi.ama geçti.artık onu hatırlamıyorum.her aşkın bir bedeli var canım.ya sonunda mutlu olursun yada sonunda acı çekersin.bak canım ne öğrendim biliyormusun.gençlik gelip geçici ve bu geçirdiğin yıllarda akıp gidiyor hemde değmicek bir insan için boşa .gençliğini ve güzelliğini değmeyen bir insan için harcama.bir saatini bile.çünkü daha sonra yıllar geçtikçe ,geçen boşa yıllara yanmaya başlıyorsun canım.o yüzden bence toparlan.ve şöyle aynaya bak.kendine bak ve deki kaybeden o.senin gibi birini bıraktığı için o kaybetti.ne yap biliyormusun.imajını değiştir.yeni kıyafetler al ve kendine öyle bakım sağla ki o bile kimi kaybettiğini anlasın canım.ve bundan sonra sana gerçekten değer veren birinle birlikte ol.unutma ki sen ondan daha değerlisin canım.

O acıyı yaşayalı bir seneden fazla oluyor. Evleniyor bıraktı ki başkasıyla beraber olmaya başladığını bana söyleme gereği bile hissetmedi yalvardım yakardım yok hiç faydası olmadı nişanlandı evlenecek sanırım. Acım çok fazlaydı şu an senin yaşadığın gibi geçti ama şükür. Birşey hissetmiyorum. Sadece bana o günleri yaşatan insanın bedelini ödediğini görmek. Ha hergün her saat onu düşünmüyorum hayat akıp geçiyor. Biraz durgunlaştım hayata karşı biraz daha ciddiyim tekrar o acıyı yaşamak istemediğimden sanırım.

Unutamamış demekki ona dönmüş
hayırlısı olmuş senin için ya siz evlenseydinizde o kız ozamanlarda çıksaydı ortaya
herşeyin birde iyi yanına bakmaya çalış
üzülme dert etme unutursun gelir geçer demek boş

Ayrıldığımız gün bana bşy sordu güya kız biz çıkmaya başladığımızda ona mesaj atmış sen beni asla unutamazsın diye. Ama öyle bir mesaj gelmedi kız nasıl bir plan yaptıysa artık başardı. Sen lisede terket aldat git üniye kaç kişiyle çık sonra gel ben senin yüzüğünü 5 yıldır saklıyorum ve hiç mutlu olamadım. Yukarda Allah var ya hiçmi korkun yok senin. Benden ayrılmadan çıkmaya başladılar.

Benden bedelini ödediği görmek istiyorum şuan sadece. Hemen hemen aynı şeyler banada söyleme gereği duymadı bende hep başkalarındn öğrendim ne denir bilmiyorum ki Allah büyük.

Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulıycam inşAllah. Oda pişman olacak.

Benimde gözyaşımın üzerine mutluluk kurdular, gözünü kırpmadan yaptı bunu hemde bende Allaha havale ettim.

Elbette bunun ardındada bir hayır vardır bundan şüphem yok. Tamam unutamamış gördüğünde anlamış olabilir bunu ama en azından benden ayrılıp bellli bir süre geçtikten sonra beni rezil etmeden yapmalıydı türlü türlü yalanlarla oyunlarla değil.

hayatta insan onsuz yaşayamam dediği insanı kaybediyor ve yaşıyor. her acı bir gün öyle ya da böyle son buluyor. yeter ki sen kendini ona şartlandırma. madem gitti herkesin yolu açık olsun önüne bak ve süreci zorlaştırma.

Benimde çok yakın zamanda başımdan böyle birşey geçti.Karaktersiz herif bir ilişki yaşayacak durumda değilim sıkıntılarım problemlerim var diyip benden ayrılıp 3 ay içinde jet hızıyla söz-nişan yaptı.2 ay öncede evlendiler.Bende senin gibi çok ağladım çok üzüldüm ama inan bana değmiyor.Bırak gitsin ne hali varsa görsün.O kişiyle mutlu olacağının bir garantisi var mı? Yok.Ondan haber getirecek insanlar varsa şayet çevrende bu kişilerle irtibatını kopar yada o kişilerden uzak dur.Kendine yeni uğraşılar bul hobiler edin.Arkadaşlarınla ailenle bol bol zaman geçir.Meraklanacaksın durduramayacaksın kendini sürekli bir araştırma içinde olacaksın biliyorum.Ama aklına geldiğinde hemen başka şeylerle ilgilenmeye çalış.Emin ol bir süreden sonra hiç birşey hissetmeyeceksin.Sadece birazcık daha zamana ihtiyacın var.Bol bol dua et Allah'a sığın.Her işte bir hayır vardır.Belki yanında kalsaydı evlenseydi seninle yarın birgün tekrar çıkacaktı bu kız karşısına o zaman daha yıkıcı olurdu senin için.O karakterisizi de Allah'a havale et.Er yada geç ahın bir yerlerden çıkacaktır.

Canım birbirinizi severken mi ayrıldınız? Yoksa onun hatası mı oldu sana da öyle mi ayrıldınız? Ya da sen mi istemiştin ayrılmayı?Bunları bilmiyorum.
Seni senden başka kimse senin kadar iyi anlayamaz. Ama acının büyüklüğünü tahmin edebiliyorum. Severken ayrılmak,sevdiğinin kalbinde bir başkasının olduğunu bilmek,karşılıksız sevmek. Severken ayrılmadım ama diğer iki şeyi de yaşadım,yaşıyorum. İnsan sevdiğinin kalbinde bir başkasının olduğunu düşününce her şey anlamını yitiriyor. Nefessiz kalacak gibi oluyor. Dua etmeye çalışıyorsun ama ne diyeceğini bilemiyorsun. Ben bunları yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. Kaç yaşındasın sen bilmiyorum ama aşağı yukarı aynı yaşlardayız diye tahmin ediyorum. Hemen geçecek bir şey değil ama Allah'ın izniyle belli bir süre sonra bir bakacaksın ki acın hafiflemeye başlamış. Hayatta her şey malesef her zaman istediğimiz gibi olmuyor. Bizim kalbimizde olan kişinin kalbinde bir başkası olabiliyor ve bunu bilmek çok acı veriyor. Allah yardım etsin bitanem. İnşAllah Rab'bim seni bu üzüntüden kısa zamanda kurtarır.

Konu içinde başka bir konuya yorum yapmak istemezdim ama bu yorumu okuyunca dayanamadım.
Sizinle çıkarken o kızla da çıkmış yani öyle mi? Ve sizinle ayrıldığı gece de söz takmışlar. Kusura bakmayın hiçbiriniz ama ben o insana 'Allah'ın cezası' derim. Ya Rab'bim nasıl insanlar var. Çok geçmiş olsun canım. Allah seni en iyileriyle karşılaştırsın İnşAllah.

Ben ağlıyorum 3 aydır her sabah namazımda ağlayarak dua ediyorum benim ona hiçbir yanlışım olmadı ama o kız aldatıp gitmiş, hayatını mahfetmiş Sen git üniye kaç kişiyle çık sonra gel ben senin yüzüğünü 5 yıldır saklıyorum ve hiç mutlu olamadım bana hakkını helal et diye yanaş benimle çıktığını bile bile. Yukarda Allah var ya hiçmi korkun yok senin mübarek O beni gerçekten sevseydi o kızı tersleyebilirdide yapmadı ulaştığının nankörü ulaşamadığının delisi oldu.

Herşey çok güzel gidiyordu ailesiyle tanıştım ailemle tanıştı kredi çekip ev bile yaptırdı düşünün o evin kapısından tutunda laminant parkelerine kadar birlikte seçtik beni sevdiğinden o kadar emindimki .. Sonra birgün soğuk davranmalar mesaj atmamalar filan ortak arkadaşımızın doğum gününe getirmiş o kızı herkesde bnmle çıktığını biliyor aradılar beni gittim yüzük takmıştık onu verdim eline ama o gece hiç geçmedi benim için gittim konuştum içim rahat etmedi bana " bekle o kıza bitti dediğimde herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıcam ama döndüğümdede ailemle gelip gerçek yüzüğü takıcam parmağına" dedi ve sonradan duydum o kızı unutamamış bni kandırmış.. Yeni face açıp kızı eklemiş zemin oluşturmuş yani benide engellemiş sonra ben öğrenince planladığı gibi gitmedi hiçbirşey. Benden ayrılmadan o kızla çıkmaya başlamışlar ve evlilik kararı almışlar, olan bana oldu umutlarım, hayallerim, mutluluğum gitti. Belki belli bir süre sonra gececek ama ben bu acıyı hç unutmıycam.

Evet ayrildigimiz aksam söz takti. Biz ayrilmadan güya iki gün önce tanismislar, kiza benden ayrildigini söylemis!!! Ama o zaman inkar etti ve sonra kendi agiziyla söyledi. Ama inanirmisin bir zaman sonra konusmalarimizi okudugumda anladimki biz ayrilmadan 2-3 hafta önce evlerinde (ailesiyle arasinda yani) bir baska insanin adi gecmis. Biz asil ayrilma nedenimiz ailesinin beni istememis - ki beni ne gördüler ne taniyorlar. Ben yurtdisinda yasiyorum, basim acik ve namaz kilmyordum o zamanlar asil sebebi bilmiyorum ama bu ve bunun gibi nedenler. Yani ailesinin istedigi - ki kiz babasinin bir akrabasinin kizi - kizla evlendi. Sevdigine sahip cikmayacak kadar gücsüz, zayif ve pasif biri.

En kötüsüde ne biliyormusun?? Parmaginda baskasinin yüzü varken hep beni sevdigini iddaa etti. Onu engelledigimde ta arkadasindan sordurdu niye engellemisim. Bana dogum günümde hediye gönderdi ya!! Normal nisanli bir erkek bunu yapmaz. Izin verseydim eger suan hayla benimle iletisim halinde olurdu. Bana davetiyeyi yolladiginda arkadasi aynen sunu dedi: "Kendine asik etttigin adama bak ne halde simdi ne hale getirdin onu. O davetiyede senin adin yazmasi gerekiyorken baska bir isim yaziyor simdi belki mutluluklar dilemek istersin" Ama adim gibi eminimki ya arkadasiin hesabindan o gönderdi yada arkadasindan rica etti. Ve tahminimce cocogu oldugunda onun resmini bile gönderir.

Tüm hikayeyi anlatsam inan cok daha agir kelimeler ederdi herkez burada. Ben ne kendim ne baskasi ona yinede kötü birsey demedim, dedirtmedim. Inandigim herkez kendine yakisani yapar, o kendine böyle adice birseyi yakistiriyorsa amena. Kendi bilir.

Iyi dileklerin icin cok tesekür ederim. Amin insAllah rabbim hepimizi hayirli insanlarla karsilastirsin.

Aslinda en komigide bazen böyle anlatinca düsününce sanki yabanci bir insanin hikayesini anlatiyormusum gibi hissediyorum. O kadar garip, inanilmasi seyler yasadimki sanki ben yasamdim bu aciyi gibi hissediyorum.

Son düzenleme:

Baya baya maymun iştahlıymış arkadaş, umarım yanına kalmaz o kızıda bir gün aldatır zaten huylu huyundan vazgeçmez. Senin için rahat olsun şimdi sana diyorum ama uygulamak çok zor biliyorum ben hep şunu derim; Evet ben onun bu yaptıklarını sonradan öğrendim ona güvendim inandım dibine kadar sevdim saftım. Ben saflığımla gurur duyuyorum millet benim saf olmamla ilgilenmez ama onun yaptığı adilik, şerefsizlik işte bu onu çevrede yerle bir edebilir ediyorda. Senin içinde öyle bunu yapmak adiliğin daniskası devran döner elbet ikimiz içinde. Allah bizi böyle insanlardan korusun. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmiş peygamber efendimiz söylüyor bunu en büyük sığınağımdır bu söz çok içimi ferahlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…