GEL ARTIK

TEOCUKIZ

aşktan umudum yok..
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
993
231
33
Kızlar iyi geceler öncelikle
Basit bir sorunmuş gibi gözükse de benim için ciddi bir hal almaya basladı
Sabah kacta kalkarsam kalkayım ,gecelerı uyku tutmuyor
En az 2-3u buluyor
Ben bunun bilinc altında birikmiş sorunlarmla alakalı oldugunu dusunuyorum ama sorunlarm olmadıgı zamanlarda da boyleydm,tabı sorun oldugunda problem ıyıce kendını gosterıyor
Uyku hapları falan kullanmak ıstemıyorum
Erken uyumayı alıskanlık halıne getırmek ıstyorum
Beni şıp dıye uyutacak ugras ya da bıtkısel bır tavsıyenız var mı?:KK56:

İlk evlendiğim zaman acayip uykusuzluk çekiyordum alışamamıştım hiç evime :KK51: Sonra eşim melissa çayı aldı bi de sarı kantaron. Öyle iyi geldi ki :KK50: Yatmadan 1 saat evvel içersen herhangi birinden bi fincan, çok güzel uyursun :21:

İlk evlendiğim zaman acayip uykusuzluk çekiyordum alışamamıştım hiç evime :KK51: Sonra eşim melissa çayı aldı bi de sarı kantaron. Öyle iyi geldi ki :KK50: Yatmadan 1 saat evvel içersen herhangi birinden bi fincan, çok güzel uyursun :21:
İkisinş birden içsem nasl olur :KK45:

aslında psikolojik o yüzden uyuyamıycam diye kafaya taktığın sürece uyuyamazsın.kafanı rahat tut.uyuyabileceğine inan önce.sonra uyku getirici bitkisel birşeyler iç bir süre.daha erken saatte uyumaya alışınca bırakırsın.önce o alışkanlığı kazan

bi tesbih al eline zikir cekince seytan musallat oluyor muhakkak uyku basiyor ,misil misil uyursun:)
bunu bende duymustum eger allah allah yada subannallah dersen veya allahın 99 ismini söylersen seytan aman uyusun günah degil sevap kazanıyo diye senden ayrılırmıs sende vesvesen olmadıgı icin rahatlıkla uyurmusun

bunu bende duymustum eger allah allah yada subannallah dersen veya allahın 99 ismini söylersen seytan aman uyusun günah degil sevap kazanıyo diye senden ayrılırmıs sende vesvesen olmadıgı icin rahatlıkla uyurmusun

bende su seklini biliyorum, Allahin isimleri,subhanallah veya diger zikirleri cekince seytan ' man cekmesin uyusun sevap kazaniyor' deyip gozlere uyku surmesi cekermis,boylelikle uykuya gecis kolaylasirmis:)

bende su seklini biliyorum, Allahin isimleri,subhanallah veya diger zikirleri cekince seytan ' man cekmesin uyusun sevap kazaniyor' deyip gozlere uyku surmesi cekermis,boylelikle uykuya gecis kolaylasirmis:)

aynı seye denk gelıyo onemli olan seytanın gitmesi :))

Benim gibi kayınvaliden olsaydı şıp diye yatar yatmaz uyurdun sabahda olmasın daha uykum var diye sayıklardın:confused:bizimki kaçta yatarsa yatsın sabah 5 ayakda bide kızım sen erken kalkmana gerek yok deyip süpürgeyi benim kapıya güm güm vurup ayyyy batmış buralar diye homurdanması kalp krizi vakası :cry:sabahdan akşama kadar bitmek bilmeyen temizlik :KK31:uleeeeennnn ayrı eve çıkınca günlerce uyucam dedim nerdeeee anası gitti danası kaldı başıma misali eşiiiiiimmmmm gece 1 dede yatsa hacıııı yatmaz gibiiiii sabah 5 de ayakdaaaa bütün pencere kapılar açılmış yüksek sesde haber izler çünküüüü bEyefendiiii mutfakda bizim için sofra hazırlar heryeri çamaşır suyuyla siler çoçuklar mikrop kapmasın ayoooll senden başka mikropmu var :KK70:konu sahibi arkadaş erken yat birkaç akşam sağ sol yaparsın 1 haftaya kalmaz alışırsın :KK75:

şu tespih olayı bence de mantıklı anneannem tespih çekerken hep ağzı açık olur sonrada uyur, bi arada cüpbeli ahmet hoca demişti uyku haplarına gerek yok al eline kuran oku bak şeytan nasılda uyutuyo diye :)

Bir ara aylarca uyku problemi cekmistim. Uyku haplari olmadan uyuyamiyordum. 3 saat yatakta dondugumu bilirim. Sonra ben de internette arastirdim, uykusuzlugu yenen insanlarin tavsiyelerini okudum. Okudugum gunun gecesinden itibaren problemsiz uyuyabiliyorum.
Uykuya dalamamak oyle bir sey ki, insanin psikolojisini bile etkiliyor. "Simdi yatsam ne olur, zaten uyuyamayacagim, sinirlerim bozulacak" diye giriyorsun yataga bir kere. Iskence gibi.

Oncelikle yatakta aklindan "uyuyamiyorum, uyumam lazim, saat su olmus, uyumam lazim" gibi dusunceleri at. Uyku problemini desme aklinda. Insan bunlari dusundukce hepten uyuyamiyor. Bir problemin yokmus gibi zihnin rahat yat. Yattigin yerde hayal kurabilirsin, oyle beynini cok yormayacak hayaller. Kafana takilan problemleri yatakta unut, guzel hayaller kur, mayistirsin seni. Veya gozlerini kapattiginda gordugun karanliga odaklanabilirsin. Sadece o karanliga bak, ona odaklaninca da uyuyabiliyorum ben.

Bir de herkeste ayni etkiyi gosterir mi bilmem ama kitap feci sekilde uykumu getiriyor benim. Yattigin yerde kitap okuyabilirsin. Ben en fazla 3 sayfa sonra bayiliyorum resmen, yatakta okuyunca.

Kolay gelsin.

X