Gel seni bir öpeyim

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Bugun bir davetteydik. Çok sık görmedigim ama tanidigim kişiler vardi.Bi kaç kişi çocuğuma sevgisini bu şekilde dile getirdi."Gel seni bir öpeyim".Bu cümle beni çok rahatsiz etti. Bu emrivaki çocuğa saygısızlıktır. "Seni öpebilir miyim" demeliler. Hatta öpmesinler aslında gerek yok! İçime dert oldu. Ben kırmamak adına birşey demedim. Bundan sonra bu duruma sessiz kalmamaliyim diye düşünüyorum. Çocuklarınızı öpmek isteyen bazi iyi niyetli insanlara karşı siz nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?

Bugun bir davetteydik. Çok sık görmedigim ama tanidigim kişiler vardi.Bi kaç kişi çocuğuma sevgisini bu şekilde dile getirdi."Gel seni bir öpeyim".Bu cümle beni çok rahatsiz etti. Bu emrivaki çocuğa saygısızlıktır. "Seni öpebilir miyim" demeliler. Hatta öpmesinler aslında gerek yok! İçime dert oldu. Ben kırmamak adına birşey demedim. Bundan sonra bu duruma sessiz kalmamaliyim diye düşünüyorum. Çocuklarınızı öpmek isteyen bazi iyi niyetli insanlara karşı siz nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?

Biraz abartmissiniz gibi geldi ama ben anne olursam aynen sizin gibi olurum galiba :KK34:
Bu zamanda böylesi daha makbul malum.

Ben kesinlikle izin vermem. En nefret ettiğim şeydır cocuk opulmesi..iyyyy iğrenç önüne gelen yalap salap

Biraz abartmissiniz gibi geldi ama ben anne olursam aynen sizin gibi olurum galiba :KK34:
Bu zamanda böylesi daha makbul malum.
Belki de.Zamaninda zor şeyler yaşadığım için olabilir.:110:o_O
İzin almaları gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğum utana sıkıla yanak veriyor. Hiç zor durumda kalmasın istiyorum.Sanirim oğlumla bu konuyu da konuşmalıyım. İstemiyorsa öptürmeme hakkına sahip.Kendini mecbur hissetmemeli.

Evet çocuktan izin alınması gerekli artık okullarda da bu şekilde öğretiliyor. Çocukların özel alanına girmwk için çocuktan izin alınmalı. Artık bilinçlenelim ya. Kendimize yapılmasını istemediğimiz her şeyi bu çocuk diye kendimizde hak görmeyelim. Misal kimse kimsenin kaşığından bi şey yemek istemez ama herkes bebeğe yada çocuğa kendi kaşığıyla bi şey yedirmeyi normal karşıkar :kusmuk:

Belki de.Zamaninda zor şeyler yaşadığım için olabilir.:110:o_O
İzin almaları gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğum utana sıkıla yanak veriyor. Hiç zor durumda kalmasın istiyorum.Sanirim oğlumla bu konuyu da konuşmalıyım. İstemiyorsa öptürmeme hakkına sahip.Kendini mecbur hissetmemeli.

Hassasiyetinize hayran kaldım doğrusu :KK9:
Simdiden farkında olsun kişiliğinin
Siz neler yaşadınız ki bu kadar?

Evet çocuktan izin alınması gerekli artık okullarda da bu şekilde öğretiliyor. Çocukların özel alanına girmwk için çocuktan izin alınmalı. Artık bilinçlenelim ya. Kendimize yapılmasını istemediğimiz her şeyi bu çocuk diye kendimizde hak görmeyelim. Misal kimse kimsenin kaşığından bi şey yemek istemez ama herkes bebeğe yada çocuğa kendi kaşığıyla bi şey yedirmeyi normal karşıkar :kusmuk:

Bırak aynı kaşığı, lokmasına üflemek bile yanlış:kusmuk:

aslında biraz abartı gibi geldi.. çocuk bu. ha öpeyim gel de demiş ha öpebilir miyim demiş.. tabi siz de haklısınız son zamanlarda duyduklarımız gördüklerimiz inanılır gibi değil.
yine bir akraba sormak yerine böyle bir cümle kurarsa çocuguna kendin sor, amca/teyze öpebilir mi seni diye.

Kırmadan nasıl söylenir? Söylemek mi doğru söylememek mi? Öpmeden önce izin alın lütfen diyerek insanları biz mi düzeltmeliyiz ya da çocuğumuzla konuşup kararı ve insiyatifi ona mı bırakmalıyız. Merak ettiğim ince bir çizgi.

kendimi bildim bildim bileli cocuklari opmek istedigimde once cocuga sonra ebeveyne sorarim. Hatta cogu ebeveyn sasirir. esim de ogrendi zamanla alisti. insallah kizimiza d ogreticez buyuk Anneler buyuk babalar dahil herkes izin alacak kizimdan insallah...

Kizin kac yasinda? Sen hayir öpmeyin diyemiyorsan cocuguna ögret hayir demesini. Benim cocugum 21 aylik oldu bende ona diyorum anneyi öpmek istiyormusun diye bazen dudagini uzatir bazende ayagini yada elini uzatir ben öpim diye. Birisi onu öpmek isteyince mesela ben ona diyorum. Oglum bak x seni öpmek istiyormus. istiyormusun diye kafasini sallar hep bazen de zorla öpmeye calisanlar oluyor yakin akrabalar yabancilar asla degil. Sonra cocuk rahatsiz oluyor bagirmaya basliyor cünkü istemiyor bende diyorumki ya bak iste istemiyordu zaten sıkmayalim cocugu kendi isterse öper. Hem yabancilardan kendisini koruyor böylelikle. Ama esimin tarafi cocuga mesela seker aliyor ve öpersen sana bunu veririm diyorlar vallah bunu kayinbabama nasil anlatacagimi bilmiyorum oglum henüz kücük oldugu icin yada ben öyle alistirmadigim icin öpüp de sekeri almiyor elinden. Böyle bir olay olunca hep diyorum oglum istemiyorsan öpme diye ama anlamiyorlar

Kırmadan nasıl söylenir? Söylemek mi doğru söylememek mi? Öpmeden önce izin alın lütfen diyerek insanları biz mi düzeltmeliyiz ya da çocuğumuzla konuşup kararı ve insiyatifi ona mı bırakmalıyız. Merak ettiğim ince bir çizgi.

Bence cocugunuzla guzelce konusup karari ona birakin

hijyenik degil ya hersey bir yana ben olsam her defasinda cabuk mikrop kapiyor doktoru yasakladi derim

Çocuğun istemediği şeye hayır diyebilmeli. Bunu sen öğretmelisin. Başkasına yapmadığı sıradan bir iyilik için "neden yapmadın " diye sorgulamıyorsanız bunu rahatça öğrenebilir. Sıradan iyilik dediğim de mesela hayır cevabı vermemek. Benim için bir iyilik bile değil de..

Abartmiyomusunuz?
Hadi " opmelerine karsiyim, teklifi kabul edemem ben" deseniz anlarimda.
Ha " dur seni bi opuyum" demis ha " opebilirmiyim" demis. Ne farki varki?
Irmak in anneside abartsaydi belki şimdi yaşıyor olacakti....bencede hiç bir çocuğu özellikle bir şey karşılığı öpmesin. Anneler hep abartsin ki yabancı eller ve dudaklar çocuklarımıza değmesin.....

Bu çocuk öpme olayı nedir yahu. Ben öğretmenim, çocukları da çok severim ama hiç öpmüşlüğüm yoktur. Yeğenlerim kendisi gelir sarılırlar öperler. Çok dikkat ediyorm böyle şeylere. Millet benim çocuğumda dikkat eder mi bilmem

Back
X