Geleceğe dair endişe

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
27
Merhaba kızlar evliyim. 3 yılın dolmasına az kaldı çocuk yok , çalışıyorum çok şükür öyle büyük dertlerimde yok. ama geleceği düşündükçe içim daralıyor. Bunalıyorum sanki herşey kötü olacakmış gibi geliyor.
Acaba pandemi ve ekonomi yüzünden mi diyorum yoksa ben mi çok takıyorum.Sizinde var mı geleceğe dair endişeleriniz ?

Merhaba kızlar evliyim. 3 yılın dolmasına az kaldı çocuk yok , çalışıyorum çok şükür öyle büyük dertlerimde yok. ama geleceği düşündükçe içim daralıyor. Bunalıyorum sanki herşey kötü olacakmış gibi geliyor.
Acaba pandemi ve ekonomi yüzünden mi diyorum yoksa ben mi çok takıyorum.Sizinde var mı geleceğe dair endişeleriniz ?
Şu an gelecek kaygısı yaşamayandan şüphe duyarım ben. Siz oldukça sağlıklısınız bence…

Maalesef hepimiz endişeliyiz galiba Allah sonumuzu hayır etsin çocuklarımıza zarar gelmesin

Endişelerim var, bizim de ona göre plan ve dusuncelerimiz var ilerisi için.
Onun disinda devamli gelecegi dusunup streslenmiyorum, mutlu olmaya bakiyoruz.

Alabileceğiniz önlemleri alın, gerisini bırakın. Hepimiz endişeliyiz tabiki. Ekonomik durumlar ortada, yıl sonu geldi, masraflar artacak, ülkece yoksulluk sınırının bile altında yaşamaya başladık nerdeyse. Yine de yaşamak zorundayız ve ne zaman öleceğimiz belli değil. Bu yüzde yapabildiğinizi yapın, gerisini bırakın. Sizi mutlu eden şeylere odaklanın.

Geleceği düşünüp hep olumsuz şeyler düşünsem hayat yaşanmaz hale gelirdi ben yok

Geleceği dair endişelerim hep çocuktu ve halede öyle hamile kalamıyorum anne olmak cok istiyorum mesela ama o sıkıntı pandemidende oluyor biyere gidemiyorsun birşey yapamıyorsun heryer yasak

Yorumları okudum da öyle düşünce evet herkesin içi daralır sıkılır ama nereye kadar ? Düşündükce insan işin içinden çıkamaz kafayı her

Hangimizde yok ki gelecek kaygısı… :KK43: Özellikle son 2 senedir tavan yapmış durumda pandemi dolayısıyla. Dünyanın gidişatı malesef insanı ümitsizliğe düşürüyor ama bizim elimizde olumluya çevirmek. Çok fazla düşünmememiz gerekiyor. Her şey dozunda iyi…

Olmaz olur mu hem pandemi hem ekonomi hem ülke şartları. Akıl sağlığımızı korumak lüks oldu bu ülkede

Bu yüzden birkaç sene sonra evlenenler kaynvalde yanına taşınacak kiralar aldı başını gitti 60 lara 70 lere döneceğiz birsürü insan boşanacak her geçen gün herşey dahada kötüye gidiyor.
Gelecegimiz yok.kaygı duyacak gelecek bile kalmadı kıt kanaat korka korka 5 liraları hesap ede ede bir gün ölüp gideceğiz işte. En rezil döneme denk geldik şanssızız.

Bu yüzden birkaç sene sonra evlenenler kaynvalde yanına taşınacak kiralar aldı başını gitti 60 lara 70 lere döneceğiz birsürü insan boşanacak her geçen gün herşey dahada kötüye gidiyor.
Gelecegimiz yok.kaygı duyacak gelecek bile kalmadı kıt kanaat korka korka 5 liraları hesap ede ede bir gün ölüp gideceğiz işte. En rezil döneme denk geldik şanssızız.
Aynısını düşündüm geçen gün. Bana yardıma gelen bir kadın vardı. Kendisi özbek. Bana kendi memleketlerinde hayat çok pahalı olduğu için yeni evlenen biri asla eve falan çıkamaz gider kaynanasıyla yaşar derdi. Çok tuhafıma gitmişti bundan 2 yıl evvel. Şimdi ki duruma bakınca bizim alım gücümüzde iyice düştü ve anlattıklarını yaşayacak gibiyiz sahiden.

Geleceği dair endişelerim hep çocuktu ve halede öyle hamile kalamıyorum anne olmak cok istiyorum mesela ama o sıkıntı pandemidende oluyor biyere gidemiyorsun birşey yapamıyorsun heryer yasak
İnşallah en kısa zamanda hayırlı bir evlat nasip eder rabbim 🙏🏻

• Beğen
Reactions: Jou
Back
X