Geleceği olmayan ilişki?

bogakizii

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
333
Kızlar merhaba,

Bilenler bilir buraya eski avukat sevgilim hakkında bir çok konu açtım. Beni çok çektiniz. Uzun süredir ayrıydık ancak arada sırada görüşmeye devam da ettik. Bu aralar görüşme sıklığımız fazlasıyla arttı ve onu hala çok sevdiğimi, onunla çok mutlu olduğumu fark ediyorum.

Bilmeyenler için: Dediğim gibi kendisi avukat, hayali üniversiteden sonra memleketi olan edirne’ye geri dönüp büro açıp orada çalışmakmış. ben istanbul’da yaşıyorum, kurumsal bir şirkette çalışıyorum. o da istanbul’da yaşarken tanıştık, ilişkimiz başladı. İlişkinin başından beri de İstanbul’da kalma teminatı vermişti bana ama sonradan burada mutlu olmadığını söyledi ve sözünden döndü. Edirne’ye döndü. Evlenmek çok istedik ancak bu farklı şehirler sorununu çözemedik. Benim Edirne’de mesleğimi yapabileceğim, çalışabileceğim hiç bir şirket yoktu. O burada avukatlık yapabilirdi ama istemiyordu. Bu soruna rağmen kopamadık birbirimizden.

En son geldiğimiz nokta, işlerini oturtabilirse yanına birini alacak ve istanbul’da benimle yaşayacak. Haftada bir iki gidip iş takibi yapacak. Ancak işini oturtup oturtmaması garanti değil. Oturtacaksa da ne zaman olur hiç belli değil. Sizce bu ilişkiyi kalbimi dinleyip bu şartlara rağmen sahiplenip devam ettireyim mi? Aklımı dinleyip bitireyim mi?

Sartlari zorlastiran bazen insanlar..ben karsimdakinden eminsem, aradigimi bulmussam fizana da giderdim. Baska sorunlar varsa bilemem tabi ki.
Mantikli olan neyse o yapilir sen gel, ben gelmem demek de bencillik diye dusunuyorum.

Yıllarca okuyup çok iyi bir işe sahip olmanıza rağmen ev hanımı olmayı kabul ederek gider miydiniz?

Edirne - Istanbul çok uzak şehirler değil.
Ama sözünden dönme kısmı biraz can sıkıcı tabi.
Taviz veren kişi siz olmayın ,
Çok seviyorsanız da ayrılmayın :)

Sartlari zorlastiran bazen insanlar..ben karsimdakinden eminsem, aradigimi bulmussam fizana da giderdim. Baska sorunlar varsa bilemem tabi ki.
Mantikli olan neyse o yapilir sen gel, ben gelmem demek de bencillik diye dusunuyorum.

Emin olmaktan kastiniz? Cok guvenmek mi mesela ya da sizi sevdigine tum benliginizle inanmaniz mi?

Kaldi mi boyle emin olmalar?

Bence o İstanbul ' a gelebilir. Çabasına bakın. Durumu kabullenip kabullenmemesine bakın , ona göre karar verin.

Aile hayatı kadar, mesleklerimiz de önemli. Fedakarlık yapilacak kadar basit şeyler değiller. Siz haklısınız tereddüt etmekte.

Edirne - Istanbul çok uzak şehirler değil.
Ama sözünden dönme kısmı biraz can sıkıcı tabi.
Taviz veren kişi siz olmayın ,
Çok seviyorsanız da ayrılmayın :)

Seviyorum, ama bundan 5 yıl sonra da ortak bir gelecek kuramamış olacaksak yine aynı şeyler olacaksa boşuna zaman mı harcıyorum diye düşünüyorum

Bence de gelebilir ama başından beri dediği burada çevresi yokmuş. Burada iş bulmak çok daha zormuş. O zorluk onu korkutuyormuş. O yüzden gelmiyor, gelmeyecek de. Orada düzenini kurdu çoktan zaten...

hayat müşterek bence orta yol bulunmalı hiçbir zaman emin olamaz insan

Bakin yukarida ne demisim mantikli olan neyse o yapilir demisim! Hayat musterek degil diye bir cumle kurmadim. Birbirlerini seviyorlarken ben oraya gelmem sen buraya geleceksin diye taraflarin birinin diretmesi bana gore cok anlamsiz. Size gore anlamlidir saygi duyarim.

Emin olmaktan kastiniz? Cok guvenmek mi mesela ya da sizi sevdigine tum benliginizle inanmaniz mi?

Kaldi mi boyle emin olmalar?

Burda gelecegi olmayan bir iliski konusu var iliskinin gelecegi evliliktir. Emin olmadiginiz biri ile siz evlenebiliyorsaniz bu sizin tercihiniz!

Ben arada gerçek bir sevgi oldugunda fedakarlıkların siz talep etmeden de yapıldıgına inanıyorum. Benzer süreçlerden geçtik, önce eşim daha az maaş kazandıgı küçük bir işletmede işe başlamak zorunda kaldı sonrasında da ülke değiştirdik onun kariyeri tamamen tepetaklak oldu benim kariyerim için. Ben onun yerinde olsam sanırım ben de yapardım aynısını ailemizin geleceği için. Burda sen ben değilde biz olarak düşündük hep.

Burda gelecegi olmayan bir iliski konusu var iliskinin gelecegi evliliktir. Emin olmadiginiz biri ile siz evlenebiliyorsaniz bu sizin tercihiniz!

Evlilik bir risk ama evlenecegim diye tum profesyonel hayati bir kenara itmek de ayri bir risk. Riski katmerlestirmek hic akillica degil.

Ayrica, sen o kadar oku, emek ver, iyi bir isin olsun, sonra da evlenecegim diye bir guzel sunger cek her seye.

Oldu da bir seyler ters gitti diyelim. Sonra ne olacak? Konu sahibini kurtaracak olan sey ne olacak?

Aile kurduktan sonra böyle şeyler olduğunda yine bir nebze ama, siz evlenmeden önce kariyerinizden vazgeçeceğinizi bilseydiniz yine de yapar mıydınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…