Geleceği olmayan ilişki?

Aile kurduktan sonra böyle şeyler olduğunda yine bir nebze ama, siz evlenmeden önce kariyerinizden vazgeçeceğinizi bilseydiniz yine de yapar mıydınız?
Eşim evlenmeden once işini değiltirmek zorunda kaldı evlendikten sonra daha zor aslında; adam bana sen bana evlenmeden ülke değiştireceğimizden bahsetmedin nerden çıktı şimdi bu ben bir yere gitmiyorum zaten senin için yeteri kadar fedakarlık yaptım deseydi ben kariyerimden vazgeçecektim ki öyle deseydi yapardım. Cünkü çok haklıydı ama demedi. Bu tamamen bakış açısıyla ilgili( haklı olmak ya da bencil olmakla alakalı değil) ve dediğim gibi karşılıklı sevgi ve biz olabilmek durumu. Beni değil bizi düşünme hali olarak yorumluyorum ben.

Bu arada lüften sözlerimden sizin işinizden vazgeçmeniz gerekir anlamı çıkmasın.

Hayat cok fazla plan ve program yapmaya gelmiyor ne yazik ki. Hayatta hic bir seyin garantisi yok buna kariyer de dahil. Tekrar soyluyorum ben degil konu biz olmali mantikli olan neyse o yapilmali. Bir aile kurulacaksa fedakarliklar da yapilmali gerekiyorsa bu odun vermek degildir. Hep ben, benim gelecegim diye dusunmek bencilce geliyor bana kusura bakmayin bu benim dusuncem benim dogrum. Size uymaz saygi duyarim.

O da haklı sen de haklısın.Neden büro açmaya bu kadar kafayı kitlemiş ki? İstanbul'da da iş bulabilir bir avukat rahatlıkla.

Yıllarca okuyup çok iyi bir işe sahip olmanıza rağmen ev hanımı olmayı kabul ederek gider miydiniz?
Gitmezdim.
Bu kadar net çok mutlu olacağımı bilsem de çalışmadan duramazdım. İleride anlaşamadık ayrıldık kendimi yıkık bir işsiz olarak hissetmek istemezdim. Her daim ayaklarınızın üzerinde durun ve asla işinizi bırakmayın. Bir mesleğiniz bir duruşunuz olsun.

Senelerce emek verip okuduktan sonra iş de bulmuşken bırakıp gitmek kendine saygısızlıktır bence. Gerçekten istese İstanbul’da iş bulabilir o biraz da keyfi için Edirne’ye gitmiş. Ama sen Edirne’ye gittiğinde iş imkanın olmadığını söylüyorsun. Burada mantıkla bakarsam onun İstanbul’a gelmesi çok daha uygun.

Ki gerçekten seven bir insan da kendi keyfinden birazcık feragat edip İstanbul’a gelip burda da bir düzen kurabilir. Ben bu fedakarlığı senin yapman taraftarı değilim. Biraz geri çekilip onun ikiniz için neler yapacağını planlarını izle. Aynı hamam aynı tas ise seni oyalamasına izin verme daha fazla. Herkes kendi yoluna baksın.

elin adamı için gül gibi işini bırakma sakın. erkek milletinin ne yapacağı belli olmaz işin mesleğin olsun. sakın kabul etme...

Mesleğin nedir bogakızı?

Ben gitmezdim, gitmedim de 3 yıllık beraberliğimiz vardı ve onun ülkesine gitseydim iş durumumun ne olacağı belli değildi. Erkek arkadaşım bunu kabul etti ve kendisi gelmeyi seçti. Üstelik onun iş bulması daha zor ama ülkesinin sosyal güvencesi olduğu için işsizlik çok da korkunç değildi onun için.

Bu 2 yıl önce oluyor. Şu anda burada idare eder bir işi var ve biz evleniyoruz. Çok mutluyum, bazen daha iyi birini bulamazdım diye düşünüyorum. Buna rağmen 2 yıl geriye gitsem, ben yine onun ülkesine gitmezdim. Çünkü benim karakterim böyle.

Şunu da söylemek istiyorum, eğer sizin için İstanbul’a gelir ve mutsuz olursa, yükü ağır olur. Erkek arkadaşımın ilk işi iyi değildi ve yeni iş bulana kadar ben çok sıkıntı çektim, vicdan azabı yüzünden. İlk geldiğinde işsiz kaldığı dönem de oldu. Sorun etmedim.

Kendinizi iyi sorgulayın. Kafanızda bunlar dönüyorsa bence gitmeyin, çünkü gider de sıkıntı yaşarsanız onu suçlarsınız gibi.

O da haklı sen de haklısın.Neden büro açmaya bu kadar kafayı kitlemiş ki? İstanbul'da da iş bulabilir bir avukat rahatlıkla.

Zaten burada işi vardı. Çalışıyordu bir büroda, fena da maaş almıyordu. Öyle devam etse bir kaç sene içinde çevre de oluştursa büro da açardık ona. İstemedi. Orada babası ona ev de aldı araba da aldı ofisini de açtı. Kolayı seçti sanırım.

Öyle görünüyor.Sizin orda yapacağınız başka bir iş de mi yok? Hani size uygun ama şu anda yaptığınızdan farklı bir iş?

ben işimi bırakıp gidemem... tek seçeneğim onun edirnedeki işini oturtup yanına birini almasını beklemek olur ama o da hiç bir garantisi olmayan, olsa da zamanı belli olmayan bir durum

Öyle görünüyor.Sizin orda yapacağınız başka bir iş de mi yok? Hani size uygun ama şu anda yaptığınızdan farklı bir iş?

Hayır yok. Orada özel sektör olmadığı için ya kpss lere girip atanma bekleyeceğim ki çok çok zor ya da vasıfsız bir işte çalışacağım

ben işimi bırakıp gidemem... tek seçeneğim onun edirnedeki işini oturtup yanına birini almasını beklemek olur ama o da hiç bir garantisi olmayan, olsa da zamanı belli olmayan bir durum

Kaç yaşındasınız, erkek arkadaşınız kaç yaşında?

Hayır yok. Orada özel sektör olmadığı için ya kpss lere girip atanma bekleyeceğim ki çok çok zor ya da vasıfsız bir işte çalışacağım
Zor bir ikilemin içinde kalmışsınız.Verecek bir tavsiyem yok , Allah yardımcınız olsun.Tek diyebileceğim şu : Çok güvenmeden hiçbir ile girmeyin , ha kendinizden başka kimseye de çok güvenmeyin.

Gitti ve orada düzenini kurdu. Geri döneceğini hiiç sanmıyorum. Babası evini arabasını da aldı işini de kurdu. Bu saatten sonra dönüp riske atamayacağını kendi de söyledi.
Tek bekleyebileceğim, dediği gibi işini oturtup yanına birini alıp istanbulda yaşamayı kabul edeceği noktaya gelmesi. Bunu beklemeli miyim?

Bence iki şehre de gitmeyin ikinizde başka şehirde hayat kurun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…