Geleceğimizden şüpheliyim...

İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler bunlar. Sevgi varsa, seks hayatınız da iyiyse problem edecek bir şey göremedim ben sizin evliliğinizde. Büyütmeyin olayları kafanızda.

Annen haklı bana kalırsa, bu eşinin huyu bence yani özellikle sana karşı yaptığı birşey değil. Siz çok çabuk mu yani birbirinizi tanımadan mı evlendiniz? Bir de diğer mesajda yazdığınız sebepler boşanmak için komik olur, bahane gibi yani.
Ama işin içinde sevgisizlik varsa, kişilik çatışması,tahammülsüzlük,inatlaşma varsa onu bilemem tabi

Belki de yaşadıklarımızdan sonra artık sadece huzur istediğim için böyle düşünüyorum. Yani ailem bile beni bir kere azarlamadı, eşim nasıl azarlayabilir? Ya sinirliyken nasıl işaret parmağını ders verir gibi sallaya sallaya konuşabilir. Kişilik çatışması var bu ortada, yetişme tarzlarımız falan çok farklı. Aslında uzun bir flört dönemi olmadı, 1 sene de evlendik. Ben o zamanlarda da çok tereddütler yaşadım ama eşim ayrılmamak için sınırlarını fazlasıyla zorladı. Kendince birşeyler yapmaya çalıştı, yaptı da. Ama ne kadar yaparsa yapsın beni bir türlü anlayamıyor.

İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler bunlar. Sevgi varsa, seks hayatınız da iyiyse problem edecek bir şey göremedim ben sizin evliliğinizde. Büyütmeyin olayları kafanızda.

Sevgi var, zaten sevmesek çoktan yıkılırdık. Ancak bugün kalbimi kırıp insanlara karşı utanmamı sağlayan bir davranış yapınca, akşam aynı yatağa girince ister istemez insanın içinden gelmiyor. Amann napayım zevkime bakarım boşver diyebilen bir yapımda yok.

Belki de yaşadıklarımızdan sonra artık sadece huzur istediğim için böyle düşünüyorum. Yani ailem bile beni bir kere azarlamadı, eşim nasıl azarlayabilir? Ya sinirliyken nasıl işaret parmağını ders verir gibi sallaya sallaya konuşabilir. Kişilik çatışması var bu ortada, yetişme tarzlarımız falan çok farklı. Aslında uzun bir flört dönemi olmadı, 1 sene de evlendik. Ben o zamanlarda da çok tereddütler yaşadım ama eşim ayrılmamak için sınırlarını fazlasıyla zorladı. Kendince birşeyler yapmaya çalıştı, yaptı da. Ama ne kadar yaparsa yapsın beni bir türlü anlayamıyor.
Eşinin ailesi belki şiddetli ortamda büyütmüştür,bu da yüksek bir ihtimal. Yani sevgisiz büyüyen birinden sevgi beklemek,sinirlenmemesini beklemek hata olur.Aynı şey sizin çocuğunuz olunca da geçerli, babasından etkilenmemesi için de değişmesi lazım.Aksi halde çocuk düşünmeyin. Nasıl çözülür dersen; bence içinden geçenleri eksiksiz konuş ama herşeyi. Boşanmayı bile düşündüğünü söyle. Seni seviyorsa kaybetmemek için herşeyi yapar.

Eşinin ailesi belki şiddetli ortamda büyütmüştür,bu da yüksek bir ihtimal. Yani sevgisiz büyüyen birinden sevgi beklemek,sinirlenmemesini beklemek hata olur. Nasıl çözülür dersen; bence içinden geçenleri eksiksiz konuş ama herşeyi. Boşanmayı bile düşündüğünü söyle. Seni seviyorsa kaybetmemek için herşeyi yapar.

Öyle zaten. Babası hep dövermiş annesini, çocukları da dövermiş. Hep ezilmiş. Hala babası telefonda arayınca, "abini aramıyormuşsun ara" diyince eşimin rengi atar, sapsarı olur. Hatta düğünden önce eşimin üstüne yürüdüler, el kaldırdılar falan... Ama 3 yıldır bizim ailemizi de görüyor, ona o kadar kibar davranılıyor ki... Ha bu 3 yılda hiç mi değişmedi, elbette değişti ama sonuçta ben bir erkekle evlendim, çocukla evlenmedim ki onu eğiteyim...

Bence cok basit mevzular. Sizde tahammulsuzsunuz. Muhasebe kabul etmiyor dediginizde itiraz ediyorsa ustelemeyin mesela, cokta önemli bisey degil yani nasil istiyosa oyle yapsin. Kpss konusunda sen cok biliyorsun de gül geç. Laf sokarken tatli tatli sok, gulerek söyle. Buyutmeyin ufak mevzulari. Aranizda asilamayacak birsey yok bence

Bence cok basit mevzular. Sizde tahammulsuzsunuz. Muhasebe kabul etmiyor dediginizde itiraz ediyorsa ustelemeyin mesela, cokta önemli bisey degil yani nasil istiyosa oyle yapsin. Kpss konusunda sen cok biliyorsun de gül geç. Laf sokarken tatli tatli sok, gulerek söyle. Buyutmeyin ufak mevzulari. Aranizda asilamayacak birsey yok bence

Çocuk gibi azarlanmaya tahammül edemiyorum. Mesela alışverişte kişisel ihtiyaçlarda oluyor, iş yerinin muhasebecisi neden bilsin ki ben ne almışım :)

sen değil de o hasta bence :KK70:

Psikologdan randevu alıp gideceğiz, bakalım ne diyecek...

Çocuk gibi azarlanmaya tahammül edemiyorum. Mesela alışverişte kişisel ihtiyaçlarda oluyor, iş yerinin muhasebecisi neden bilsin ki ben ne almışım :)
Canım biz de market alışverişi yapınca eşim fişi alıyor,ne yapacaksın diyince şirket giderlerine ekleyeceğim diyor.
Parasını bizim ödediğimiz şeyin şirket giderlerinden gösterilmesini her ne kadar aklım almasa da susuyorum bişey demiyorum yani çok da tın,banane. Sanırım biraz fazla tahammülsüzsün ya da eşine karşı sinirlisin de böyle patlak veriyor olabilir. Gerçekten büyütülecek bişey değil ki bu.

Canım biz de market alışverişi yapınca eşim fişi alıyor,ne yapacaksın diyince şirket giderlerine ekleyeceğim diyor.
Parasını bizim ödediğimiz şeyin şirket giderlerinden gösterilmesini her ne kadar aklım almasa da susuyorum bişey demiyorum yani çok da tın,banane. Sanırım biraz fazla tahammülsüzsün ya da eşine karşı sinirlisin de böyle patlak veriyor olabilir. Gerçekten büyütülecek bişey değil ki bu.

Ama işin şu noktası var. Biz bir konuda konuştuk ve karar verdik, haklısın tamam dedi (kendide bunaldı çünkü muhasebeden arayıp bunu bunu almışsınız falan dedikleri için) ama gün oluyor başka bir alışverişe gidiyor hooopp en başa. E be adam, desene o zaman olmaz ben hep şirkete kestiricem, o zaman eyvallah derim... Ama hem karar ver onayla, hemde markette çocuğun elinden alır gibi çek al. Ayrıca koskoca şirket bizim faturamızla mı rahata erecek, orası da ayrı bir muamma...

Ama işin şu noktası var. Biz bir konuda konuştuk ve karar verdik, haklısın tamam dedi (kendide bunaldı çünkü muhasebeden arayıp bunu bunu almışsınız falan dedikleri için) ama gün oluyor başka bir alışverişe gidiyor hooopp en başa. E be adam, desene o zaman olmaz ben hep şirkete kestiricem, o zaman eyvallah derim... Ama hem karar ver onayla, hemde markette çocuğun elinden alır gibi çek al. Ayrıca koskoca şirket bizim faturamızla mı rahata erecek, orası da ayrı bir muamma...
İşte o kısım onun sorunu, bırak kendi halletsin. Ben olsam fişi çöpe mi atıyor,şirkete mi veriyor çok da takılmazdım

Evliliğin ciddi bir iş olduğunun farkındayım. Zaten farkında olmasam evlenmeden ayrılırdım. Az mücadele etmedim ki ben... Şuraya neler yaşadığımı yazsam çok bile durmuşsun dersiniz. Eşimi zamanla ve sevgiyle kazandım. Çok zıt olduğumuz konular var, birbirimizi anlayamadığımız konular. Sadece eşimin daha sakin bir insan olmasını istiyorum. Sinirle bağırıyor mesela ama aradan yarım saat geçince bağırdığının farkında olmuyor, tekrar geliyor sarılıyor neşelendirmeye çalışıyor. Durduk yere kalp kırılmasına karşıyım.
Ya şimdi biz burada yazılanlara göre yorum yapıyoruz tabi. Daha önce neler yaşadınız bilemeyiz. Ama sorun sadece buysa inanın görmezden gelmeye değer. İnsanlar nelerle uğraşıyorlar. Hakkınızda hayırlısı.

Ben eşime ne zaman kızsam altta yatan daha önemli başka sebepler olduğunu görüyorum. Bence siz de de bu şekilde. Zaman gösterecek devam edip edemeyeceğinizi. Yalnız siz de çalışmaya başlamadan ciddi bir karar almayın..
Ben bebeğimize bakarken yani evde geçirdiğim aylarda akşama kadar bir çok şey düşünür akşam ilgi açlığım tavan yapardı mesela en çok kavga ettiğimiz dönem de o dönemdi. Evde olmak bana yaramıyor mesela kesin bir arıza çıkarıyorum. Bu şekilde bir şey de olabilir..

Ya şimdi biz burada yazılanlara göre yorum yapıyoruz tabi. Daha önce neler yaşadınız bilemeyiz. Ama sorun sadece buysa inanın görmezden gelmeye değer. İnsanlar nelerle uğraşıyorlar. Hakkınızda hayırlısı.

Tabi yok yanlış anlamayın, dışarıdan bakınca gerçekten önemsiz şeyler gibi duruyor. Hani bardağı taşıran son damla misali... Amin inşallah hepimiz için hayırlısı olsun. Randevu alıp tekrar psikoloğa gideceğiz, inşallah iyi şeyler olur.

Ben eşime ne zaman kızsam altta yatan daha önemli başka sebepler olduğunu görüyorum. Bence siz de de bu şekilde. Zaman gösterecek devam edip edemeyeceğinizi. Yalnız siz de çalışmaya başlamadan ciddi bir karar almayın..
Ben bebeğimize bakarken yani evde geçirdiğim aylarda akşama kadar bir çok şey düşünür akşam ilgi açlığım tavan yapardı mesela en çok kavga ettiğimiz dönem de o dönemdi. Evde olmak bana yaramıyor mesela kesin bir arıza çıkarıyorum. Bu şekilde bir şey de olabilir..

Şuan bende çalışmıyorum, ama yakın zamanda başlayacağım, çok şükür. Ancak son tartışmamız, haftasonu tatilindeyken oldu. İşe başladıktan sonra az zamanımız olur görüşmek için, belki o zaman herşey değişir, ama huy değişmez ki...

Ben eşimi hiç aramam çğnkü bilirim ki yoğun işi bitinve o arar zaten ama bigün drdiki beni neden hiç aramıuosun aekadaşlarınla muhabbet ediyosun saatlerce bizde edelim dedi ararım elinde kablolar bazen matkap vs olır koyar konuşur bunda azarlayacak bişey yokki
Erkekler de bi garip ne yapsa yaranılmıyo
Daha önceki konularını da okudum eşin
resmen sinir bozmak için yaratılmış burnunun baya sürtmesi lazım

Ben eşimi hiç aramam çğnkü bilirim ki yoğun işi bitinve o arar zaten ama bigün drdiki beni neden hiç aramıuosun aekadaşlarınla muhabbet ediyosun saatlerce bizde edelim dedi ararım elinde kablolar bazen matkap vs olır koyar konuşur bunda azarlayacak bişey yokki
Erkekler de bi garip ne yapsa yaranılmıyo
Daha önceki konularını da okudum eşin
resmen sinir bozmak için yaratılmış burnunun baya sürtmesi lazım

Demi yani, müsait değilse de söyler müsait değilim diye. Ama hep aynısı olmuyor işte, bazen sanki eşim değil de başkası oluyor o kişi. Hatta bakışlarına bile perde iniyor sanki. Sonra normale dönüyor. Esasında ben bu durumdan şikayetçiyim, çünkü eşim kendisinin nasıl olduğunu görmüyor... Soruyorum bir şikayetin var mı benden için, rahatsız olduğun birşey söyle ki, düzelteyim diyorum. Yok diyor, ben senden çok memnunum. Aklımın durduğu nokta işte.

Maalesef kimse değişmez, hele ki evlenme yaşına gelmiş biri... Çocuk olsa tamam da, koskoca adam bu saatten sonra bunu gerçekten istemediği sürece ve fedakarlık yapıp, karakterini biraz törpülemediği sürece, böyle gelmiş böyle gidecektir... Aile terapistinin faydası olur, ya da bir süre uzak kalmanızın, özler sizi biraz, ama geçici çözümler bunlar.. Ya size çıkıştığı zaman anında onu uyaracaksınız ve sorunu anında çözeceksiniz, ama bilmiyorum sinirli bir mizacı varsa geri de tepebilir... Zor bir karakteri var anlaşılan, tam olarak diyaloglarınızı bilmiyoruz elbette ama biraz sizi eziyor gibi geliyor, baskın karakter o evlilikte sanırım. Tüm evlilikler inişli çıkışlıdır ama bunları araları uzun olursa ya da çok sık olursa sıkıntı olur... Umarım sorunlarınızı çözersiniz, ama mutlaka özverili davranması gerekir eşinizin; sizin ilaç vs. almanız çok manasız geldi bana - yani eğer cidden sorun ondaysa dediğiniz gibi, sonuçta her hikayenin iki yüzü vardır, onun tarafını dinlemedik, belki sizin bir davranışınız yüzünden böyle tepki veriyor, bu böyle mi, biliyor musunuz?

Back
X