• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğin alzheimer adayıyım

Aynen doğru diyorsun ama durumum vahim:50:

alzheimer bu şekilde başlamıyor, anneannem son evrelerinde şuan birşeyleri unutma ile başlamıyor sen de en fazla vitamin eksikliği vardır kafandada ev iş bebeler vardır aynı anda birden fazla şeyi dşününce konsantrasyon bozukluğu oluyordur.alzheimer ilk belirtisi ani kişilik değişikliği benim anneannem çok hareketli konuşkan bir kadınken 1 sene sustu konuşmadı sakin bir insan oldu unutmalar sonra başlıyor.....

Kızlar çok önemsemiyordum senelerdir ama artık herşeyi unutmaya başladım:50:

Eşim bişey ister,mutfağa giderim getirmeyi unuturum,
Birşeyler anlatırlar, dinlerim ama bazı kısımları söyledikleri halde yine sorarım,
İşyerimde biri toplantı söyler not almam için,saatini 3 kere sorar yine unuturum.

Ya çok çok fazla,isimleri unuturum,olayların bazılarını unuturum.İş hayatımda özel hayatımda,arkadaş çevremde sorun oluyor bu durum.
İyi misin,kendinde misin diye çok laf işitmeye başladım.

Doğumdan sonra 1buçuk yıldır hep uykuluyum,tembelim vs. vitamin eksikliği galiba bu ama,unutkanlığım çok tehlikeli gelmeye başladı. Dr. gitsem ilaçlarla,doğal yollarla hallolacak bişey mi? Beyin kendini yenileyemez vs bişeler duyup okuyoruz ne yapmam lazım bunu yenmem için,bilenler var mı?

Bu kadar konuların içinde önemsiz bir dert ama 1-2 kişi de yazsa sevinirim:25:

vitamin eksikliği doktora git beslenmene dikkat et düzelir bence

Uyku yorgunluk unutkanlık vs b12 eksikliginin nedenleriymis yorgun hissediyorum ben de hep tahlil yaptırsan iyi olur cunku ileride allah korusun bunama oluyormus vitamin eksikliliginde. Ben de eksiklik cıktı ama bunun nedenlerinin okuduktan sonra bir seyleri unuttugumun farkına vardım umarım gecer

bende ilaç işe yaramadı iğne oldum haftada 1 tane olmak üzere 5 hafta ama kişiye göre değişiyormuş ve kontrol altında olman lazımmış öyle yani:)

b12 ve tiroitlerinize baktırın.

Öncelikle korkmayın kan testi yaptırın b12 eksikliğiniz olabilir. vejetaryen besleniyorsanız bu da etkiler. Bulmaca çözün sık sık, beyin fırtınası yapın. Benim bir arkadaşım da bu durumdan muzdaripti ordan biliyorum biraz. Tabi en doğrusunu doktorunuz söyler ihmal etmeyin. Geçmiş olsun :)

26 yaşındayım, aynen konuşurken kelime bulmakta da zorlanıyorum.
Kızım 4 aylıkken çok zor ve riskli bir ameliyat geçirdi şuan 17 aylık. 2 ay önce de onu bırakıp işime döndüm borçlardan dolayı
Depresyon da denebilir.
hatta depresyondayım sanırım
Ondan olabileceği hiç aklıma gelmemişti

Benim is arkadasimda dogumdan sonra baslamis, ikinci cocuk da sagir dogmus. Zorluklar falan derken depresyona girmis. 2 sene ugrasti, simdi iyi, o da anlatirdi sizin bahsettiginiz seyleri. Simdi sukur iyi, dertlesiriz hep. Artik eskisi kadar unutkanliginin olmadigini soyluyor.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Dr. İbrahim Saraçoğlu havuç suyunu öneriyor. Hem unutkanliga hem de aizamir a karşı çok etkiliymis

Sanki benim esimi anlatmissiniz.
Yanindaki elemanin kartina bakar adini soyler iki dakika gecmeden unutur bu sefer sorardi adin neydi diye. Herseyi unuturdu. Sonra kan tahlili yaptirdi.b12 eksikligi cikti.ilac kullandi duzenli.simdi masallahi var. Hatta bazen unutsa bile dedigim seyler oluyor:)

benim anneannemde vardı...annem de son zamanlarda unutkan olunca korktuk gittik hastanede bunu araştırdık
doktor tahliller sonucuna göre belirler
her unutkanlık alzheimer değildir... ama yine de tedbirli olmak gerek...

Kızlar çok önemsemiyordum senelerdir ama artık herşeyi unutmaya başladım:50:

Birşeyler anlatırlar, dinlerim ama bazı kısımları söyledikleri halde yine sorarım,
İşyerimde biri toplantı söyler not almam için,saatini 3 kere sorar yine unuturum.

Ya çok çok fazla,isimleri unuturum,olayların bazılarını unuturum.İş hayatımda özel hayatımda,arkadaş çevremde sorun oluyor bu durum.

Doğumdan sonra 1buçuk yıldır hep uykuluyum,tembelim vs. vitamin eksikliği galiba bu ama,unutkanlığım çok tehlikeli gelmeye başladı. Dr. gitsem ilaçlarla,doğal yollarla hallolacak bişey mi? Beyin kendini yenileyemez vs bişeler duyup okuyoruz ne yapmam lazım bunu yenmem için,bilenler var mı?

Bu kadar konuların içinde önemsiz bir dert ama 1-2 kişi de yazsa sevinirim:25:

korkma durum sandığın kadar ciddi değil :34:
tabii şöyle önlemini almazsan hayatın zehir olur unutkanlık beter bişey.
doktora git büyük ihtimalle d vitamini (tembellik ,yorgunluk varsa) ve b vitamini eksikliği var.
bir ihtimal depresyonda da olabilirsin.
en kısa sürede bir 'endokrinoloğa' görün derim.

korkma durum sandığın kadar ciddi değil :34:
tabii şöyle önlemini almazsan hayatın zehir olur unutkanlık beter bişey.
doktora git büyük ihtimalle d vitamini (tembellik ,yorgunluk varsa) ve b vitamini eksikliği var.
bir ihtimal depresyonda da olabilirsin.
en kısa sürede bir 'endokrinoloğa' görün derim.

bende ilaç işe yaramadı iğne oldum haftada 1 tane olmak üzere 5 hafta ama kişiye göre değişiyormuş ve kontrol altında olman lazımmış öyle yani:)

b12 ve tiroitlerinize baktırın.

Sanki benim esimi anlatmissiniz.
Yanindaki elemanin kartina bakar adini soyler iki dakika gecmeden unutur bu sefer sorardi adin neydi diye. Herseyi unuturdu. Sonra kan tahlili yaptirdi.b12 eksikligi cikti.ilac kullandi duzenli.simdi masallahi var. Hatta bazen unutsa bile dedigim seyler oluyor:)

benim anneannemde vardı...annem de son zamanlarda unutkan olunca korktuk gittik hastanede bunu araştırdık
doktor tahliller sonucuna göre belirler
her unutkanlık alzheimer değildir... ama yine de tedbirli olmak gerek...

Çok teşekkürler kızlar.Cuma günü için randevu almıştım ama nörolojiden aldım. Yanlış bölüm mü? Endokrinoloji bölümünden randevu alamadım, dahiliyeden mi alsam nöroloji kalsın mı? B12,d ve tiroitlere bakarmı ?

Çok teşekkürler kızlar.Cuma günü için randevu almıştım ama nörolojiden aldım. Yanlış bölüm mü? Endokrinoloji bölümünden randevu alamadım, dahiliyeden mi alsam nöroloji kalsın mı? B12,d ve tiroitlere bakarmı ?

Her ikisine de gitmiş birisi olarak;
nöroloji daha cok beyin de bir sorun olup olmadıgıyla ilgilenecektir.nöroloji unutkanlığın için psikolog eşliğinde bir test yaptırıyor.testin sonucuna göre bu psikolojik mi değil mi ona bakıyorlar.yalnız bazı nörologlar hemen depresyon teşhisi koyup antidepresan yazıp başlarından savıyorlar.
Ben kesinlikle endokrinoloğa gitmeni tavsiye ederim.Zaten insanın haritası hormonları,herşey onlardan kaynaklanıyor bizi yöneten şey hormonlarımız.
Endokrinoloğa durumunu anlattığında ayrıntılı bir test isteyip senin şecereni çıkartacak :)) gizli şeker,tiroidler,vitaminler şunlar bunlar herşeye bakıyorlar.
Canım durumun varsa eğer direkt özel hastanede endokrinoloğa git daha kısa sürede çözersin.
Devlet hastanesinde endokrinoloğa ulaşmak biraz zor,önce dahiliyeye gidiyosun o seni yönlendiriyo tekrar randevu falan bi de acaip sıra oluyo endokrinolojiye :52:
Nasıl alabiliyorsan ona göre al ama bence nöroloji vakit kaybı, zaten testlerin temiz çıkarsa endokrinoloji durumun psikolojik oldugundan şüphelenecektir ve yönlendirir.
Ama aynı süreçlerden geçmiş biri olarak sende d ve b vitamini eksikliği (belki demir eksikliği ve kansızlık da olabilir) neredeyse eminim.:34::34: bu iki vitaminin eksikliği ülkemizde çok yaygın ve d vitamini eksikliği özellikle depresyona yakın belirtiler gösteriyor.

Son düzenleme:
Her ikisine de gitmiş birisi olarak;
nöroloji daha cok beyin de bir sorun olup olmadıgıyla ilgilenecektir.nöroloji unutkanlığın için psikolog eşliğinde bir test yaptırıyor.testin sonucuna göre bu psikolojik mi değil mi ona bakıyorlar.yalnız bazı nörologlar hemen depresyon teşhisi koyup antidepresan yazıp başlarından savıyorlar.
Ben kesinlikle endokrinoloğa gitmeni tavsiye ederim.Zaten insanın haritası hormonları,herşey onlardan kaynaklanıyor bizi yöneten şey hormonlarımız.
Endokrinoloğa durumunu anlattığında ayrıntılı bir test isteyip senin şecereni çıkartacak :)) gizli şeker,tiroidler,vitaminler şunlar bunlar herşeye bakıyorlar.
Canım durumun varsa eğer direkt özel hastanede endokrinoloğa git daha kısa sürede çözersin.
Devlet hastanesinde endokrinoloğa ulaşmak biraz zor,önce dahiliyeye gidiyosun o seni yönlendiriyo tekrar randevu falan bi de acaip sıra oluyo endokrinolojiye :52:
Nasıl alabiliyorsan ona göre al ama bence nöroloji vakit kaybı, zaten testlerin temiz çıkarsa endokrinoloji durumun psikolojik oldugundan şüphelenecektir ve yönlendirir.
Ama aynı süreçlerden geçmiş biri olarak sende d ve b vitamini eksikliği (belki demir eksikliği ve kansızlık da olabilir) neredeyse eminim.:34::34: bu iki vitaminin eksikliği ülkemizde çok yaygın ve d vitamini eksikliği özellikle depresyona yakın belirtiler gösteriyor.

Off zaten bende demir eksikliği aşırı derecede var hatta ilaç kullanmama,doğal yollardan almama rağmen benden kızıma geçti ikimiz de kansızız :50:
Ya sizi çok meşgul etmek istemiyorum ama son bir sorum olacak, aile hekimi bu testleri yapıp bana önceden kullandığım demir ilacını ve b12 ilacı verebilir mi? Çok güzel detaylı anlatmışsınız ve de çok doğru baya uğraştırıyor. O kadar uzun süreçlere girmesem diye düşündüm, bir kaç kere izin almam problem yaratabilir :50:

Haklı olduğunu kabul edersek bir an önce nöroloğa gitmen gerekiyor. Erken dönem tedavisi alzheimer da çok çok önemli.

Kaldı ki unutkanlığın onlarca sebebi, çözümü de çok basit olabilir.

Vakit kaybetmeden nöroloğa başvurman gerekli.

Geçmiş olsun

Off zaten bende demir eksikliği aşırı derecede var hatta ilaç kullanmama,doğal yollardan almama rağmen benden kızıma geçti ikimiz de kansızız :50:
Ya sizi çok meşgul etmek istemiyorum ama son bir sorum olacak, aile hekimi bu testleri yapıp bana önceden kullandığım demir ilacını ve b12 ilacı verebilir mi? Çok güzel detaylı anlatmışsınız ve de çok doğru baya uğraştırıyor. O kadar uzun süreçlere girmesem diye düşündüm, bir kaç kere izin almam problem yaratabilir :50:

Estağfurullah istediğinizi sorabilirsiniz.Sizi çok iyi anlıyorum hayat kalitesini acaip düşürüyor böyle şeyler,insan hayattan soğuyor.
B12 ya da Kansızlık için verilen haplar ilaç değil aslında,vitamin takviyesi sadece.eğer değerleriniz çok çok düşükse doğal yollardan almanız yeterli gelmez.
Aile hekimi konusunda çok fazla yardımcı olamam çünkü ne zaman bişey için gitsem ;ya bizde o test yok sadece şunlar bakılıyor bunu hastaneye veriyor bilmem ne sinir oluyorum ben de :52: sadece ilaç yazdırmaya gidiyorum.ama dediğiniz daha önceden size kansızlık ve b12 hapları falan verildiyse aile hekimi sanırım tekrar yazabilir bunları emin değilim bilen birine sorsanız daha iyi aslında.tabii sorununuz kansızlık ve b12 ekskliği mi emin olmak lazım.
Evet çalışan insanların bu süreçlerle uğraşması çok sıkıntılı.dediğim gibi durumunuz elverişliyse gidin bir özel hastaneye uğraşmayın hiç.benim gittiğim endokrinolog haftaiçi akşam 7 e kadar randevu veriyordu.cumartesi günleri de gidebilirsiniz.

​Aile hekimlerinde bu testlerin hemen hemen hepsi yapılıyor,zaten ciddi bir problem çıkarsa seni uzmana yönlendirir.

Kızlar çok önemsemiyordum senelerdir ama artık herşeyi unutmaya başladım:KK50:

Bu kadar konuların içinde önemsiz bir dert ama 1-2 kişi de yazsa sevinirim:KK25:

Ayni seyler bende de var. Örnegin; bir gün evde cay iciyorduk cayim bitti doldurmak icin kalktim, sonra oturdum. Annem 'hani benim cayim?' dedi. Bana bardagi vermis, ben alip sehpaya koymusum ama hatirlayamadim. Olaylari cok fazla unutuyorum. Cok korkuyorum.:KK17: Bir de bizim ailemizde de alzheimera yakalanmis olanlar oldu.:KK42:

Ayni seyler bende de var. Örnegin; bir gün evde cay iciyorduk cayim bitti doldurmak icin kalktim, sonra oturdum. Annem 'hani benim cayim?' dedi. Bana bardagi vermis, ben alip sehpaya koymusum ama hatirlayamadim. Olaylari cok fazla unutuyorum. Cok korkuyorum.:KK17: Bir de bizim ailemizde de alzheimera yakalanmis olanlar oldu.:KK42:
Canım bu konum eski,sonrasında kan tahlilleri yaptım,b gurubu eksik çıktı ilaç kullanıyorum. Sende bir baktır geçmiş olsun.

Arkadasim, bu soyleyecegimi ben de yapmayi dusunuyorum. Yapan bir suru tanidigim var ve gercekten ise yaradigini soyluyorlar.

Her sabah ac karnina bir avuc kuru uzumu cekirdekleriyle yemek gerekiyormus. 40 gun boyunca. Yapanlar inanilmaz etkisi oldugunu soyluyorlar. Ben de deneyecegim.

Back
X