• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğin Kayınvalideleri

hayır bak 1 yıllık evliyim 1 kez bile bir sorun yaşamadım kv ile evliliğimde severim sayarım iyide anlaşırım arkadaş gibi gel kız yakalım birer sigara vs bu tarz konuşurum ama tamam oğlunu her akşam makul bi saatte arıyosun ara konuş sesini duy en doğal hakkın ama seni 1 kez meşgule attıysak ısrar etme müsait değillerdir görünce ararlar de arkaşad ben yeni evliyim daha yaaaa hayır acil bişeyde yok öyle napıyosunuz her akşam standart konuşma
Telefonların gece modu oluyor, ses yok, titreşim yok. Tavsiye ederim yeni gelin hanım :KK53:

Telefonların gece modu oluyor, ses yok, titreşim yok. Tavsiye ederim yeni gelin hanım :KK53:

onu yapamam korkarım Allah korusun hani acil bi tlfda falan ama zaten her akşam aradığı saate aynı hiç değişmez bu arada yanlış anlaşılmasın misafirim vardı dün akşam eşimde o an salonda değildi zır zır zır tlf rahatsız etti yani

Bence en büyük sorun büyüklerin kendilerine hep saygı duyulmasını beklemesi ancak bunu beklerken karşıda ki kişinin bir birey olduğunu unutup, onun farklı düşüncelere farklı inanışlara ve farklı davranışlara sahip olduğunu es geçerek ona saygı duymaması.

Biz empati yaparken acaba ne düşünür ne eder diye çoğu büyükler sadece kendi beklentilerinin karşılanmasını bekliyor, beklentisi karşılamayınca sorun çıkartıyor.

Olayları zamanın akışına bırakmıyorlar.
Bir an da oğulları onlardan kopacakmış hissine kapılıp sürekli görüşmekte zor etmeleri de gelini irrite ediyor. Anlayışlı olmamalarını geçiyorum zaten.

Gelinler de ise bir anda karşı atağa geçip etrafta ki dedikodulara kendini kaptırarak eş ailesine karşı dolmuşlugu var. Yeni bir süreçte ne yapacağıni bilememek var. Aileden kopup gelmek ve yeni bir ortama alışamamak dolayısı ile gerginlik.

Gelin kayinvalide ilişkisinde bence en büyük rol kv adayının. Anlayışlı ve büyüklüğünü gösterip yol gösterici olanlar hep seviliyor. Ama sürekli mic mic olmak isteyen ve saygı bekleyip saygı göstermeyenler sevilmiyor, sorunları da bitmiyor.

Benim yaşadığım ve çevreden gozlemledigim bu.

onu yapamam korkarım Allah korusun hani acil bi tlfda falan ama zaten her akşam aradığı saate aynı hiç değişmez bu arada yanlış anlaşılmasın misafirim vardı dün akşam eşimde o an salonda değildi zır zır zır tlf rahatsız etti yani
Yani ben özel dakikalarımda gece modu kullanırdım, onun dışında zır zır rahatsız ediyorsa titreşim modu. Hem titreme de duyuluyor hatta daha rahatsız edici.

Sizden talep edilmemiş tavsiyeler vermeyin ve habersiz ziyaretler yapmayın.
bu maddede ne oluyor birde imzalı kağıtmı alacağız..bak kardeşim varım yoğum birtane kızım var ona dünyaları vereceğim iyi bir kariyer eğitim..maddiyat sonra onunla görüşeceğim günümü hesaplayacağım ben onun hep iyi ve mutlu olmasını isterim ama kötü niyet görüyüm orası feci işte..

dün hastanede 2 teyze muhabbet ediyodu gelinleri çekiştiriyolar. teyzenin biri oğlumu hergün göremiyorum gece arıyorum açmıyo açsa sesi kötü oluyo o karısı yüzünden dedi. gelir iş yapmaz hergün aramaz ama anasını hergün arar dedi.

öteki sinsi teyzede sen yanlıl yapıyosun. oğlum hergün gelmeyin karınla ilgilen oğlum gece aramıyorum karın rahatsız olmasın diye , gelin sen otur ben yaparım de ama sende otur, oğlunun evde olduğu saatte gelini ara halini hayrını sor dedi.

hani sandımki çovukları rahat bıraka getiriyo meğerse gelme yapma etme diyince ha bide gelini arayınca ilgili düşünceli kaynana imajı çizicek.

böyle yapınca gelin kvyi kötülese oğlu inanmayacak vicdan yapıp hep gitmek isteyecekmiş.

süperler valla

Yani ben özel dakikalarımda gece modu kullanırdım, onun dışında zır zır rahatsız ediyorsa titreşim modu. Hem titreme de duyuluyor hatta daha rahatsız edici.

aynen öyle çok rahatsız oldum ilk defa dün akşam kv sinir oldum yani :63: neyse hadi olsun o kadar nazarlık şükür halimize

Her şey dozunda diyorum.
"bir evlat kolay büyümüyor." mantığına karşıyım. Sen çocuk dünyaya getirerek ona iyilik mi ediyorsun? Bakalım dünyaya gelmeyi ister miydi? Onun adına karar verip dünyaya getirince tüm hayatını tapulayacağın anlamına gelmez.
Evledi ve özel bir hayatı var. Herkesin yeri ayrıdır gibi düşünmek lazım.
Gelinler için de; kvalide lerler illa kötü olmak gerekmiyor. Şartlanmamak lazım. Herkese hakettiği gibi davranmak yeterli. Yine de ilişkiler güzel olursa kötü olmaz. Ne de olsa 3 günlük dünya.
Yanlış anlaşıldım herhalde.İkili ilişkilerde de ayrılınca ,çok çaba harcadım diye üzülmüyor muyuz veya ayrılınca geçmişimiz vardı ,yaşananlar vardı diye üzülmüyor muyuz.Yani annenin de evladıyla senelerce olan geçmişi ,bağı var.Birden söküp atamaz .Ama bu oğlunun evine karışsın,yönetmek istesin,aralarına karışsın,öyle bir şeyi bende tasvip etmiyorum.

Maşallah
Özetle nasıl davranmalıyım bende görümce ve kv olcamda
Kesinlikle kendimi sevdirmek istiyorum

Biz abimlerle aynı apartmana taşındık çünkü çok istediler kaç yıldır gelin bu taraflara diyorlardı ben boşandım iki çocuğumla ailemle yaşıyorum.. aslında kayınvalide ve dul görümceyle komşu olmak ürkütücü geliyor kulağa..

gelinimizde çalışıyor bende çalışıyorum yaptığım bir kap yemekten onada veriyorum mesela ama ille beraber yiyelim bugün bizdeyiz yarın sizdeyiz diye rahatsız etmiyorum.

çocuklar oyuncak paylaşamıyor mesela o da bende paylaşamadıkları oyuncakları kaldıracağımızı söylüyoruz olay çözülüyor..

bir yere giderken nereye gidiyorsun ne zaman döneceksin gibi sorular sormuyorum..

çat kapı gitmiyorum mesela önce watsaptan falan yazıyorum pişt napıyosunuz diye :)))))))))))))

her zaman yardım teklifinde bulunuyorum ama ihtiyacım yok dediği zaman ısrar etmiyorum..

biz beraber oturup annemi bile çekiştirebiliriz çünkü tarafsız bakıyorum.. bende evli oldum bende yaşadım empati kurmak en önemlisi..

ve en başta söylemem gerekirdi çok seviyorum... yeğenimle evlatlarıma eşit davranıyorum o da abimin kuzusu:)

onlarda benim evlatlarıma babalarının yokluğunu arattırmıyorlar.. dayısını model alıyor çocuklar..

Biraz da damatlar yansın değil mi çekirge abla :KK53:
E yani
Niye erkek anneleri meydanı boş buluyolar
Çekilin bende kayınvalideyim diyecem :KK53:
Ah oğlumu özlüyorum modu varya hani, bunu da oğluna değil gelinine söyleyen
Bende damada söyleyecem, ahhh kızımı göremiyorum ah aldılar elimdene bağlayacam. Belki bi de dizimede vururum :KK53:
Ondan sonracıma çat kapı gidecem , hep 'meraklı' olacam , ahiret soruları soracam :KK53:
Nereye gittiniz, bende geleyim mi, hatta komşumda evinizi görmek istiyo ev görmeye getircem diyeyim
Ondan sonracıma 1 hafta aksarsa 'O ses Türkiye' deki Hadise gibi 'bana gel, bana gel, gel bana' diye taciz telefonları açacağım
Damattan çay çorba hizmeti bekleyecem, mutfağı dağınık bırakırsada surat asacam
Puhaha :KK53:

Şaka bi yana ben bunlara takılmam da elim hep kızımın üstünde olur
Yuvayı dişi kuş yapar, ne olursa olsun ses etme, yemeğini arpasını fazla fazla ver demem
Seni üzenin alnını karışlarım :KK66: bunu bil yeter. Gerisine karışmam hayat senin gez toz eğlen, yemeğin olmadığı gün bana gelin bende yiyelim derim Bu kadar

Son düzenleme:
Ben çok isterdim gecinebilmeyi. Laf sokmadan duramadı. Uyardım, darıldım biraz sustu, baktı ki konuşmaya devam ediyorum "oh, bişe olmuyor" dedi ve sokmaya devam etti. Kökünden koparinca rahatladık ikimiz de

Yanlış anlaşıldım herhalde.İkili ilişkilerde de ayrılınca ,çok çaba harcadım diye üzülmüyor muyuz veya ayrılınca geçmişimiz vardı ,yaşananlar vardı diye üzülmüyor muyuz.Yani annenin de evladıyla senelerce olan geçmişi ,bağı var.Birden söküp atamaz .Ama bu oğlunun evine karışsın,yönetmek istesin,aralarına karışsın,öyle bir şeyi bende tasvip etmiyorum.
Neden bağlar kopsun ki?
Biz br şeyin dozunu ayarlayamayan bir toplumuz.
Analar oğullarının kaçamak hamama sokardı biz küçükken.
Koca koca oğlanları hamamda göre diğer koca memeli kadınlar kavga çıkarırdı. Anaları da “el kadar çocuk” derdi 5-6 yaşındaki oğullarına. Sonra oğulları ablalarının bir tanesi, analarının paşasıydı. Böyle bir kuşak şu an evli ve çocuk sahibi. Birey yetiştirebilmeliyiz.

Back
X