- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi MightyPineapple
Peki limoncum ileride gelinim geldiğinde hizmet edicem ona layıkıylafarkındaysan bayramdan bayrama diyorm zaten ee gelin geldigindede pervane olucaksın

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Peki limoncum ileride gelinim geldiğinde hizmet edicem ona layıkıylafarkındaysan bayramdan bayrama diyorm zaten ee gelin geldigindede pervane olucaksın
Türkiye koskoca medeniyetler topluluğu olduğunu bir kere daha ispat etti. Çin, abd ,Hindistan, Kore, Latin amerika da farklı farklı kv gelin damat türleri varken bunların hepsi bizde mevcut.Merhaba :) Üyelerimizin çoğu anne, yani geleceğin kvleri. Ben de geçen finalime çalışırken şöyle bir şey buldum psikoloji kitaplarımdan birinde. Aklıma hemen BDV topikleri geldi
Resimlerini aşağıya ekliyorum. Yazı, kayınvalide olmakla ilgili. Başlığı, ''Ben, Kayınvalide?'' olarak çevirebilirim. Önemli noktaları özet geçiyorum :)
Orta yaşlı insanların bir çoğu çocuklarının evlenip kendi ailelerini kurmasından büyük bir mutluluk duyar. Fakat en çok kötülenen toplumsal role bürüneceklerinden korkarlar: Kayınvalide ! Dizilerdeki, filmlerdeki kaynana şakaları genelde kayınvalide-gelin ilişkisini tansiyon ve kavga doluymuş gibi gösteriyor. Bu yüzden orta yaşlı kadınlar kaynana olmayı dört gözle beklemiyor. Ama bu olumsuz kayınvalide tiplemesi doğru mu?
Hindistan, Kore ve Latin Amerika'nın bazı taşra kesimlerinde doğru, yeni evliler kocanın ailesiyle yaşıyor ve kaynanalar kendilerini gelinin aileye adaptasyonundan, eş rolüne bürünmesinden ve yeni doğan bakımından sorumlu görüyor. Ve bu ilişkiler genelde anlaşmazlık üzerine, ve çoğu kocayı da kapsıyor. Gelin, kocasının annesine çok fazla sadık olduğunu düşünüyor ve kaynana da gelininin oğluyla ilişkisini baltaladığını düşünüyor. Bazı kaynanalar işi dayak atmaya kadar götürüyor, ve şiddete eğilimli kocalar da eşlerini hizaya getirdiği için annelerinden övgü alabiliyor.
Ancak, bazı kaynanalar da gelinleri tarafından kötü muamele görebiliyor. Mesela Çin'in kırsal kesimlerinde, gelinlerin kaynanalarına bakmaları bekleniyor, ama gelinler bu kültürel sorumluluğu üstlenmiyor. Bu durum yaşlı kaynanalar için yıkıcı, çünkü yaşlanınca ekonomik olarak tamamen çocuklarına bağımlılar.
Bu durum medeniyetler ülkesi Amerika'da bile görülüyor, kaynanalar gelinlerini oğullarını kendilerine karşı doldurmakla suçluyor. Terapistlerin önerisi, orta yaşlı kadınların bu role alışmaları için yardım almaları.
2.resimde kaynanalar için 5 tane öneri var, onları çevirip koyuyorum, resmini de ekliyorum.
1. Sizden talep edilmemiş tavsiyeler vermeyin ve habersiz ziyaretler yapmayın.
2. Fikriniz sorulduğunda, tecrübenizi yargılamadan paylaşın.
3. Damadınızı/gelininizi arkasından eleştirmeyin.
4. Her tatilde ve haftasonunda ziyaret edilmekte ısrar etmeyin.
5. Torunlarınızın bakımında çocuklarınızın isteklerine saygı duyun.
Kısaca böyle. Günümüz ve geçmiş gelinleri çok çekiyor, bari gelecekteki gelinler çekmesin. Geleceğin kvleri, böyle bir şey paylaşmak istedim. Bence BDV için cuk oturmuş![]()
Teşekkürler, ben sadece bazı kısımlarını çevirdim, bana ait değil hiçbiri :) Orijinal metin altta resimler yüklü.Yazını beğendim keşke yazılan gibi olsa ama çoğu burayı okumuyor pembe dizi izliyor
Ben daha 28 yaşındayımAha yoksa sen benim annemmisineşimi tenhaya çekip
kızımı üzersen eğer 10 tane çocuğunuzda olsa çocuklarla beraber geri alırım demiş
tabiki bu konuşmayı ciddi bi şekilde yapmışlar.canım annem babamdanda anasındanda çok çekti hep gözü üstümde
müdahele etmez sadece izler.
Daha dün akşam yemeğine bizdelerdi eşimin tabağına tavuk koycaktı bana koyma anne yemicem stkynin tabağına koy dedi sonra kaynıma sordu al oğlum die oda istemedi sonra kendi tabağına koydu benim önümede koca tavuk tabağını iteledi uzanıp alayım die ( kucağımda çocuğum var) ama sorsan kzılarıyız dimi. İştahım kaçtı sofrada kendimi kimsesiz önemsiz hissettim o anda yani . Herkes kendi çocuğunu düşünür biz gelinler hikayeyiz onlara pehhh.Ama nedense gelinlerin de evlat olduğunu unutuyorlar
Oğlum paşam, e gelin? ''O artık bizim kızımız... Onun ailesi biziz.''
Ağaç kavuğundan çıkmışız biz sanırım..
Siz gercekmisiniz sok oldum yorumlariniz karsisinda.benim gorumceleri size yollasam da bi el surseniz belki onlarda biraz kapar sizden biseyler...KENDİ OĞLUMUZ NASIL BİZİM KUZUMUZSA GELİNİMİZİNDE BİR ANA KUZUSU OLDUĞUNU UNUTMAMAK LAZIM..
Genç çekirgeBen daha 28 yaşındayımyani annen olamam
Ama helal kadına, aynı kafadayız
Yusuflasın biraz damatlar, iyidir iyi
Siz gercekmisiniz sok oldum yorumlariniz karsisinda.benim gorumceleri size yollasam da bi el surseniz belki onlarda biraz kapar sizden biseyler...
Hahahahahahjaa kayinvalide yanında söylese ne kadar komik bi durum olurBenim oğlum 5 yaşında ben evlenmicem diyo.Neden oğlum die sordum ben seni görmeye gelirken ya gelmek istemezse ( evleneceği kız için dio)nerden duydu bilmiyorum kv. en çok ben giderim yani eşimden çok ben çıkarım anlamadım nerden çıkardı bunu
![]()
boyle gelmiş boyle gidiyorKayınvalideye anne diyen bir toplumda bana saçma gelse de mecbur ben de diyorum çünkü herkes öyle yapıyor.
Anne insanı doğuran kişi değil midir?
Beni kaynanam doğurduysa kocamla kardeş olmaz mıyım?
Ya da evlenince kaynana evlat edinmiş mi oluyor?
Bence kaynanaya başka bir isimle hitap etmek gerekirdi ama teyze abla gibi değil de farklı bir ad olmalıydı.
Onuda yapio çocuk milleti ne yapsan susturamazsinHahahahahahjaa kayinvalide yanında söylese ne kadar komik bi durum olur![]()