• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğin Kayınvalideleri

Allah nasip eder de oğlum büyür de kaynana olursam şu maddelere dikkat edeceğim
-Eğer oğlum başka şehirde yaşarsa, gelinim doğum yaptığı zaman yanına annesi gidebilecekse ilk bir hafta gidip de lohusa kadının sinirlerini zıplatmayacağım. Eğer annesi yoksa ve bana ihtiyacı olduğunu söylerse doğuma yakın arayıp ne zaman gelmem senin için uygun olur diye soracağım.
- Gelinime asla ama asla sezeryanla doğum yapma aman sakın normal doğurma gibi doğum yöntemi ile ilgili fikirlerimi belirtmeyeceğim.
-Doğum yapan gelinimi görür görmez aaa göbeğin kalmış demeyeceğim.
-Çocuk ismi konusunda asla fikir söylemeyeceğim çünkü ben kendi çocuğuma istediğim ismi koydum onlarında çocuk ismi hakkı onların olacaktır.
-Bayram günleri ilk bana gelinecek diye baskı yapmayacağım hatta bu konuda oğluma sırayla bir bayram gelinin ailesine bir bayram bize gelebilirsiniz diye öneride bulunacağım. Eğer her bayram ilk önce gelinimin ailesine gitmek isterlerse de önemli olan sizin mutluluğunuz diyeceğim.
-Sürekli arayıp torunumu görmek istiyorum torunu getirin diye baskı yapmayacağım. Eğer torunumu görmek istiyorsam müsait misiniz diye arayacağım.
-Ben kaynanayım illa bana yakın oturacaksınız yada gelin çalışırsa illa toruna ben bakacağım gibi saçma sapan şeyler söylemek yerine ihtiyacınız olursa ben bakarım ama siz hangisini uygun görürseniz öyle olsun diyeceğim.
-Oğlum evlenirken o gün elimden gelen neyse herşeyi yapmaya maddi anlamda yardımcı olmaya çalışacağım.
-Gelinim yanında asla ailesi hakkında kötü birşey söylemeyeceğim. Çünkü ne olursa olsun onlar onun gerçek ailesi ben değilim.
-Dünürlerimle ilişkilerimin iyi olması için elimden geleni yapacağım.
-Eğer çocuklarım başka şehirde yaşarsa sürekli arayıp gelin özledim diye duygu sömürüsü yapmayacağım.
- Çocuğumu çok ama çok görmek istesem de önemli olan ilk önce onun mutluluğu diye düşüneceğim.

İnşallah bunların hepsini yapabilirim....
inşallah bende yaparım

rabbim evlatlarımızı hayırlı insanlarla karşılaştırmayı nasip etsin gelinim olunca ne yaparım bilmem ama asla benim kv yaptıklarını yapmam helede kısır gelin diye adımı çıkartmıştı asla yapmam

Allah çocuklarınızı en iyilerle karşılaştırsın inşallah. Gül gibi geçinip gidin, siz de iyi olun, gelininiz de fesat olmasın. Ben nasıl bir kv olurdum bilmem, ama yakalarına yapışmazdım. İşim gücüm yok gibi. Gücümün yettiğince seyahat ederdim, her ay göreyim çocukları torunları yeter.
Tabii gelin/damat çocuğumu sömürmesin, yolunacak kaz gibi görmesin, kölesi yapmasın, kendi ailesini başına sarmasın. Onun dışında bir şeye karışmazdım.

Kayınvalideye anne diyen bir toplumda bana saçma gelse de mecbur ben de diyorum çünkü herkes öyle yapıyor.
Anne insanı doğuran kişi değil midir?
Beni kaynanam doğurduysa kocamla kardeş olmaz mıyım?
Ya da evlenince kaynana evlat edinmiş mi oluyor?
Bence kaynanaya başka bir isimle hitap etmek gerekirdi ama teyze abla gibi değil de farklı bir ad olmalıydı.
mecbur anne demek zorundasın. demezsen o sorun olur. dersen bir yere götürmezsen sorun olur. götürürsen görevin haline gelir götürmediğin yer sorun olur. kayınvaliden mi var derdin mi var. keşke hepsi başını alıp gitse de kurtulsak onlardan

Tespitler çok doğru vallahi, ama geleceğin kayınvalidesi değilim açıkçası.
Kendi başımda bir tane olduğu için, aynı şekilde davranmayacağımı düşünüyorum.
En azından Allah aklımı fikrimi korusun diye dua ediyorum :)

mecbur anne demek zorundasın. demezsen o sorun olur. dersen bir yere götürmezsen sorun olur. götürürsen görevin haline gelir götürmediğin yer sorun olur. kayınvaliden mi var derdin mi var. keşke hepsi başını alıp gitse de kurtulsak onlardan
Aslında kayınvalidemle aramızda sorun yoktur kendisi iyi biridir arada cahilce konuşur ama kendi de ne dediğinin farkına varmaz. Genelde sorun çıkaran bir tip değildir.
Ama sonuçta kaynanaya anne demek bana saçma geliyor, anne demek doğuran büyüten yetiştiren kişidir. Evlatlık alanlar da yetiştirdiği emek verdiği için annedir. Fakat kaynana anne değildir.
Onlar için de başka bir hitap şekli olabilirdi.
Bir yerlere götürmek konusunda ise en iyisi hiç bulaşmamak. Aslında kaynanam ister beni her gittiği yere götürmek birlikte gitmek fakat ben mesafeyi koydum o da bildiği için sorun yapmıyor. Ben de her gittiğim yere onu götürmüyorum sonuçta.
O kadar acımasız olamam kaynanam konusunda başını alıp gitsin diyecek kadar bana bir zararı yok yani :)
Ama çocuğunun ve gelininin huzurunu kaçıran kaynanalar defolup gitse keşke :)

Back
X