Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırım çok zenginin umru değil durum.
Çok fakir sürünmeye alışık belki :KK43:

Orta halli kesim ucu ucuna gittiği için daha mı çok panik ne?

Off bilmiyorum.
Üç kuruş altın yaptım buraya danışarak.
Artıyor diye az sevinsem ne b.k yemeye seviniyorsun diyo biri yan taraftan.

Allah sonumuzu hayır etsin.
Emeklerimize karşılık yaşama kavuşalım ınsallah.
Gurbette değil memleketimizde!

Maaşlar artmadığı, enflasyon azalmadığı sürece altın artsa ne olacak ki :(

Turizm mezunuyum ama kendi sektörümden ziyade hobi olarak gördüğüm bir işte çalışıyorum.Aldığım parada geçinmeme ucu ucuna yetiyor.Tekirdağ’a yakın küçük bir ilçede yaşayan arkadaşım var ekip biçiyor hayvanları var benide yanına çağırdı çalışmaya, yaşamayı kabul edersem bir göz odalı küçük bi köy evinde köy hayatında çalışıp yaşayacağım.Kafama çok yatıyor.Oralarda geçinmek daha kolay olur diye düşünüyorum...Büyükşehirlerden büyük işlerden umudumu kestim..

Bankada altın hesabım var. 100 gram altın. 3 sene önce 15 bin liraya almıştım.

Her sabah kalktığımda altın biraz daha yükselmiş oluyor.

Ama buna sevinemiyorum. Altınla ne yapar insan ev alır. Araba alir. Arsa alir vs.

Baktığım zaman altın yükseldikce ben altın alamaz hale geliyorum ve emlak , konut taşıt vb fiyatlari da ayni oranda yükseliyor.

Yani altın yükseldikçe param artıyor. Ve fakat benim alim gücüm ya sabit kalıyor ya da düşüyor.

Bilemiyorum icinde bulunduğum durumu anlatabildim mi ..

Bu şartlarda dünyaya çocuk getirmek istemiyorum
Fazlasıyla bencilce bir davranış gibi geliyor
çok çok çok aklı selim bi yorum olmuş 10 kere beğenebilirim :KK52:

Turizm mezunuyum ama kendi sektörümden ziyade hobi olarak gördüğüm bir işte çalışıyorum.Aldığım parada geçinmeme ucu ucuna yetiyor.Tekirdağ’a yakın küçük bir ilçede yaşayan arkadaşım var ekip biçiyor hayvanları var benide yanına çağırdı çalışmaya, yaşamayı kabul edersem bir göz odalı küçük bi köy evinde köy hayatında çalışıp yaşayacağım.Kafama çok yatıyor.Oralarda geçinmek daha kolay olur diye düşünüyorum...Büyükşehirlerden büyük işlerden umudumu kestim..
Artık küçük yerde de yaşam çok kolay olmuyor sanki. Ben de öyle küçük bir il tercih ettim. Ama yine de güzel bir ev tutayım dedim kiralar hiç az değil. Bakalım yaşam nasıl olacak. İnsan ister istemez şartlarım bir öncekine göre daha iyi olsun istiyor.

Imkanim olsa koşarak giderim

Çok mutsuzum bu durumdan. Artık içimden hiç bir şey almak yemek içmek gelmiyor. Yaptığım yemek güzel olmayacak yenmeyecek çöpe gidecek israf olacak diye aklım çıkıyor. Bulaşık makinesi çamaşır makinesi çalıştırırken bile aklım elektrik faturasında. Yasak elma dizisindeki Zehra gibi fakirlik korkusu sardı beni. Korkuyorum bu durum bende paranoyaya dönüşecek diye

5 litrelik sıvı yağ 75 lira olmuş gözlerime inanamadım, sonra da dolarla mi maaş alıyorsunuz diyorlar size ne dolardan eurodan..Paramız gün geçtikçe değer kaybediyor
Geleceğimiz ne olacak hiç belli değil malesef 😰
75 mi olmuş :( keşke dolarla verseler maaşı. Maaşa zam yaptıklarımı var. Bir de dalga geçiyor gibi konuşma tarzı denecek söz dahi yok!!!

Çok mutsuzum bu durumdan. Artık içimden hiç bir şey almak yemek içmek gelmiyor. Yaptığım yemek güzel olmayacak yenmeyecek çöpe gidecek israf olacak diye aklım çıkıyor. Bulaşık makinesi çamaşır makinesi çalıştırırken bile aklım elektrik faturasında. Yasak elma dizisindeki Zehra gibi fakirlik korkusu sardı beni. Korkuyorum bu durum bende paranoyaya dönüşecek diye

bende alışverişi çok severdim. Giysi alışverişi çok yapardım. Benim bile içimden gelmiyor. Herşey çok pahalı geliyor. Yazık yazık güzelim ülkeyi ne hale getirdiler. Hala daha ekonomi toparlanıyor deniyor bir de dalga geçiliyor başka bir açıklaması yok 🤷‍♀️

Bu düsüsler maalesef bir süre devam edecegini düsünüyorum. Ekonomi zaten darbe almisti, Corona bu durumu daha da kötülestirdi. Türkiyede bir kac is adami arkadasim var, onlar da pek umutlu konusmuyor. Siyaset konulara girmeden sadece ekonomik acisindan bakarsak bir cok imkan kullanilmiyor/kullanmak mümkün degil. Ekonominin alt yapisi saglamlastirilmadi ve dünya ekonomisinde yeterli kadar rekabet gücümüz yok. Hani kimsenin icini karartmak gibi bir niyetim yok, ama ekonomiye yardimlar ve degisiklikler yapilmasa bu enflasyonun daha da yüklselmesi kacinilmaz :(

imkanı olan ülkeden gitsin imkanı olmayan da delirsin ..
Göremiyorum tabiki de! ama hala iktidar nasıl iktidar da kalabiliyor onu da anlamıyorum.

Bende anlayamıyorum ve çıldırıyorum ekranda hala daha ekonomi şöyle böyle demelerine aklımızla dalga geçiyorlar resmen !!!

Bugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Göremiyorum.
Burada bir konu açmıştım, bilen bilir. Ya öğretmenlik seçip burada kalacağım, ya da yurtdışına taşınıp üniversite okuyacağım. Kararımı çoktan verdim, ama mülakatları da bekleyeyim dedim, sonuçta salgın da var. Elim kolum bağlı o yüzden.
Başka bir yere gitsem biliyorum, buradaki kültürü, aşina olduğum ortamı orada zor bulacağım. Ama geleceğimi burada kuracağımdan emin değilim. Gelişmiş ülkelerle aramız gittikçe kötüleşiyor, öte yandan onlara bağımlı hâle geldik. Düşünün ki bir zamanlar Kanada'ya ihraç ettiğimiz mercimeği kaç yıldır ondan alıyoruz. Kuru fasulyenin ana malzemesi Çin'den getiriliyor. Gerçi kendi üretimlerimizi bile fahiş fiyatlara alıyoruz ya.
Dün bir paket makarnanın 3.25 olduğunu gördüm. İçim cız etti. Acınası durumdayız.
Bir yönetim kendi insanını ölüme terk etmek ister mi? Maalesef istiyor ve bunu yerine getiriyormuş.
Daha neler var yazılıp çizilecek, ama burda kessem daha iyi. Bir dokunun bin ah işitin benden.
Modumu çareler arayarak, umut ederek koruyorum. Bakalım, sonu nereye varır?

Bankada altın hesabım var. 100 gram altın. 3 sene önce 15 bin liraya almıştım.

Her sabah kalktığımda altın biraz daha yükselmiş oluyor.

Ama buna sevinemiyorum. Altınla ne yapar insan ev alır. Araba alir. Arsa alir vs.

Baktığım zaman altın yükseldikce ben altın alamaz hale geliyorum ve emlak , konut taşıt vb fiyatlari da ayni oranda yükseliyor.

Yani altın yükseldikçe param artıyor. Ve fakat benim alim gücüm ya sabit kalıyor ya da düşüyor.

Bilemiyorum icinde bulunduğum durumu anlatabildim mi ..

Bu şartlarda dünyaya çocuk getirmek istemiyorum
Fazlasıyla bencilce bir
Biz çocuk yapmış bulunduk,ama bir kaç haftadır kara kara düşünüyorum.İki adet implant yaptırmam lazım.Kalitesine göre bir implanta 800 avro diğer bir çeşitte 600 avro
5 litrelik sıvı yağ 75 lira olmuş gözlerime inanamadım, sonra da dolarla mi maaş alıyorsunuz diyorlar size ne dolardan eurodan..Paramız gün geçtikçe değer kaybediyor
Geleceğimiz ne olacak hiç belli değil malesef 😰
Dolarla alsak keşke,

Bir bilim insanı olarak, terk ediyorum.
Söylemesi acı ama gerçek.
Çünkü ülkemin bana bağlamadığı maaşı yurt dışındaki ülkeden teklif olarak alıyorum.
Burada beni binlerce lira borca sokacak okulu yurtdışında bedava üstüne para alarak okuyup, kısıtlama altında kalmadan, özgürce araştırmamı yapabileceğim ülkelere kaçıyorum.
Başka napayım.

Marka yazmak yasakmı bilmiyorum çorba kasesi almak istedim,adet fiyatını görünce şok oldum,42 liraydı en ucuzu,düz beyaz kase yani,

Aynen çocuklara çok üzülüyorum biz yine iyi zamanlar gördük diyorum. Gençlikleri fakirlik içinde geçecek. Bu ülke kaç senede toparlanır 🤷‍♀️
biraz zor toparlanır
yillarca suren sozlesmeler karsiligi gecis garantili yollarimiz musteri garantili hastanelerimiz var.
gecmeyen her araba gitmeyen her musterinin parasini biz oduyoruz ve bu sozlesmeler bitene kadar da ödeyecegiz 25 30 sene sanirim

Bir bilim insanı olarak, terk ediyorum.
Söylemesi acı ama gerçek.
Çünkü ülkemin bana bağlamadığı maaşı yurt dışındaki ülkeden teklif olarak alıyorum.
Burada beni binlerce lira borca sokacak okulu yurtdışında bedava üstüne para alarak okuyup, kısıtlama altında kalmadan, özgürce araştırmamı yapabileceğim ülkelere kaçıyorum.
Başka napayım.
Ne güzel imkanınız var teklif geliyormuş koşarak kaçın bence.

çok çok çok karanlık bir gelecek görüyorum :(

Artık ne desek ne söylesek boş

Seneye bu zamanlar Euro 20 tl yi bulursa hiç şaşırmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X