Gelecek kaygım

Sevimli_panda

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2016
210
96
13
34
Herkese iyi akşamlar benim bir sıkıntım var hanımlar.Bu aralar hep gelecek kaygısı yaşıyorum bu sene son sıfım bir sıkıntı olmazsa mezun oluyorum erkek arkadaşımda aynı şekilde bu sene mezun.. Uzun süredir beraberiz bazen hayaller kuruyoruz ama bu meslek kaygısı bizi bazen karamsarlığa sürüklüyor. Ne olacağız sınavları kazanabilecekmiyiz? Atanabilecekmiyiz ( kpss_a) ben bu dönem sadece okuluma yöneldim çnku hem okul hem kurs beni çok yordu :( seneye kaldı ee hayallerimizde ertelendi dolayisiyla.. Bu sene o giricek calisiyor sinavlara ama bende bizde hep stres olmazsa isimiz hallolmaz ise diyerek panikleyip tum hevesim kaciyor. :( gecen sene boyle degildim bu sene icim sikiliyor dusundukce bu sey nasil gecer var midir bana akil verecek icimi ferahlatacak :( uzun oldu kusura bakmayin :(

Canım bu kadar kasmayın allah rızası için hayat bundan ibaret değil..Elinizden geleni yapıp,takdiri allaha bırakın..
Üzülüyorum gençlere bu kadar karamsar olmayın herkes profosör,doktor,muhendis,avukat olacak diye birşey yok..

hersey olacagına varıyor inan, sartlayıp bogma kendını..
bazen hayellerımız ıstedıgımız gıbı gerceklesmeyebılıyor umudunu hıc yıtırme moralını bozma..ınan hakkında hayırlısı olucaktır elınden gelenı yap.. hıc sıkma ıcını .. bana akıl veren yoktu 15 kılo aldım butun hayatımı degıstırdım ve ısyan ısyan dıye gezınıyordum :) ama sonra gerıye bakınca bosuna kaygılanmısım dıyorum ıcını ferah tut en onemlısı sensın unutma.. takdır tanrının ınsallah hayırlısı olur hepımız ıcın :)

Canım bu kadar kasmayın allah rızası için hayat bundan ibaret değil..Elinizden geleni yapıp,takdiri allaha bırakın..
Üzülüyorum gençlere bu kadar karamsar olmayın herkes profosör,doktor,muhendis,avukat olacak diye birşey yok..
Cok deniyorum :( yapamiyorum bir de ailemin benden beklentisi var babam hep diyor ah birde mesleklerinizi elinize aldiginizi gorsem diye abimle benim icin. Onlarida gururlandirmak istiyorum ama icim sklıyor.ozelikle kpss yi bu sene biraktim diye.. Arkadaslarim okulla beraber gotuuyor bn neden yapamiyorum yapamadim diye kendime kiziyorum :(

hersey olacagına varıyor inan, sartlayıp bogma kendını..
bazen hayellerımız ıstedıgımız gıbı gerceklesmeyebılıyor umudunu hıc yıtırme moralını bozma..ınan hakkında hayırlısı olucaktır elınden gelenı yap.. hıc sıkma ıcını .. bana akıl veren yoktu 15 kılo aldım butun hayatımı degıstırdım ve ısyan ısyan dıye gezınıyordum :) ama sonra gerıye bakınca bosuna kaygılanmısım dıyorum ıcını ferah tut en onemlısı sensın unutma.. takdır tanrının ınsallah hayırlısı olur hepımız ıcın :)
Evet dogru yasimda genc ama ruhum yasli gibi oldum bu sene bocaladim. :( bu donem toparladim gibi ama bakalim ..

Cok deniyorum :KK43: yapamiyorum bir de ailemin benden beklentisi var babam hep diyor ah birde mesleklerinizi elinize aldiginizi gorsem diye abimle benim icin. Onlarida gururlandirmak istiyorum ama icim sklıyor.ozelikle kpss yi bu sene biraktim diye.. Arkadaslarim okulla beraber gotuuyor bn neden yapamiyorum yapamadim diye kendime kiziyorum :KK43:
Canım benim anlıyorum ama babana de yani ölüm yok ucunda..allah zihin açıklığı versin..

Sonucundan ne kadar korkarsan o sonucu yaşama ihtimalin o kadar artıyor. Doğru orantılı yani
Bende yaşadım çok korktum hep başarısız olmaktan, kaygının dibine vurdum
Ama ölmedim, kendime çok başka bir yol çizdim
Hemde bambaşka, ihtimal bile vermezken
Diyeceğim korkma, sen sakince derslerine çalış ve tevekkül et
Olursa güzel olur olmazsa hayat başka bir seçenek verecektir zaten

Ben zananinda lisede son sinavlari yapmistim( yasadigim yerde okulun bitisinde sinavlar oluyor turkiyede universiteye girecekken oluyor galiba)

O sene ogrenildiki sinav cvaplari calinmis.
Haberlerde su, su ve su dersin sinavlarini tekrardan yapilmasi gerekebilir ogrenciler diyorlardi. Benim 3 sinavim askidaydi.
Öldum öldum dirildim.
O gun bunu ogrendigimde bi kuzenime gitmistim yakinda oturan.
Oturdum dertleniyorum.
Sonra ablam yuzume bakti dediki " x bana neden korktugunu anlatirmisin? Sinavimi alamiycaksin? Telafisi varmi? Var? Geleck seneye tekrar girersin. Neyin telafisi yoktur bilirmisin gulum? Ölumun yoktur. Bir tek ölumun yoktur. Herseyin caresi var" dedi.
Gozleri yasardi.

Bunu bana soyleyen ablamdan bahsedeyim azcik. O ablam 10 sene once evlendi bi kzii oldu. Mavi gozlu altin sacli bi kizi. Oyle guzeldiki. Dogduktan snra ogrenildiki o prensesi hasta bobrekleri calismiyor. 3 yasinda vefat etti o kizimiz. Son aylarinda hamile oldugunu ogrendi. Karni burnumda hastenede geceliyordu, kizinin yaninda.
O gitti. 2inci cocuk;bi oglu oldu. Ogluda mavi gozlu sari saclu yakisikli bi cocuk. Sukurki burda " o saglikli" diyebiliyorum. Onda hc bi sorun yok Allahima bin sukur. Sonra yine hamile kaldi. 3ncu cocuk;Bi kizimiz olucakti. Guzel gunler yakindi.Dogdu ve tipki ablasina benzeyn baska bi prensesimiz oldu. 1 yasina kadar surdu mutluluk. Ondada ayni sorun vardi ablasi gibi. Bunun hastalgii biraz daha yavas ilerliyor ama bide zihinsel ozurlu oldugu icin su an 7 yasinda ama konusamiyor, mecalsiz ve hala bez takiyor.
Bobrekleri git gide kotuye gidiyor. Tum bunlar yasanirken tekrar hamile oldugunu ogrendik. 4uncu cocuk;Bi erkek olucakti. Sukur dedik, erkekya sagliklidir. Ama degildi. Bobrekleri, kalbi hic gelismemisti. 4 uncu gun öldu. 2nci ve saglikli dogan oglumuz o kucuk kardesine cok uzuldu, yikildi. Okulda ogretmen kardesini sormus; aglamis eve gelmis. Öldugu gun babasi ona zar zor " oglum Allah kardesini bizden daha cok seviyor ve onu yanina aldi, onu daha goremiycez, ilerde gorucez' diye anlatti. Aglamaya basladi oglumuz " Allah neden aldiki? Biz oynuycaktik onla? O zmn benide alsin yanina Allah, bende kardesimle oluyum" dedi. Babasi soyluycek soz bulamadi.
Oysaki beraberce cok guzel bi hediye yapmistik kardesine, aksam hasteneye gidicektik bas ucune koyucaktik. Ve ayrica dedesi dogum gunu pastasi almisti, annesi babasi ve kardesleriyle pasta kesicektiler.
Ama dogum gunu hediyesi " kardesin gitti" oldu. Bu nasil acidir bilirmisin?
Simdimi? Simdi bi oglumuz bide git gide sonuna yaklsan bi guzeller guzeli mavis gozlu bi kizimiz var.
Ablam biliyor herseyin farkinda, 2 cocugunu topraga verdi ve hasta kizida gidicek. O gidince ablamin hali ne olur bilmiyoruz, yikilir ablam..
Ablam ve kocasiyla birlikte 4ncu gun ölen bebegimizin yasini tutarken o gun. O dogum gunu pastasini yine kestik oglumuza. Cunku ölume ragmen; hayat devam ediyor.
Caresi yok ölumun, ama o an bile hayat devam ediyosa; biz kimizki karalar baglayalim bi sinavi alamadik diye?
Kimizki?

Oyle yani, ablamin bana sinavlara uzulmemden sonraki sozunu duydugumda utandim, cok utandim:KK43::KK43:

her şey kısmet.. illa devlet olacak diye bir şey yok, mezun olduktan sonra özel sektörde iş bulup kendını kpssye hazırlayabilirsin.

Ben zananinda lisede son sinavlari yapmistim( yasadigim yerde okulun bitisinde sinavlar oluyor turkiyede universiteye girecekken oluyor galiba)

Haberlerde su, su ve su dersin sinavlarini tekrardan yapilmasi gerekebilir ogrenciler diyorlardi. Benim 3 sinavim askidaydi.
Öldum öldum dirildim.
Oturdum dertleniyorum.
Sonra ablam yuzume bakti dediki " x bana neden korktugunu anlatirmisin? Sinavimi alamiycaksin? Telafisi varmi? Var? Geleck seneye tekrar girersin. Neyin telafisi yoktur bilirmisin gulum? Ölumun yoktur. Bir tek ölumun yoktur. Herseyin caresi var" dedi.
Gozleri yasardi.

Bunu bana soyleyen ablamdan bahsedeyim azcik. O ablam 10 sene once evlendi bi kzii oldu. Mavi gozlu altin sacli bi kizi. Oyle guzeldiki. Dogduktan snra ogrenildiki o prensesi hasta bobrekleri calismiyor. 3 yasinda vefat etti o kizimiz. Son aylarinda hamile oldugunu ogrendi. Karni burnumda hastenede geceliyordu, kizinin yaninda.
O gitti. 2inci cocuk;bi oglu oldu. Ogluda mavi gozlu sari saclu yakisikli bi cocuk. Sukurki burda " o saglikli" diyebiliyorum. Onda hc bi sorun yok Allahima bin sukur. Sonra yine hamile kaldi. 3ncu cocuk;Bi kizimiz olucakti. Guzel gunler yakindi.Dogdu ve tipki ablasina benzeyn baska bi prensesimiz oldu. 1 yasina kadar surdu mutluluk. Ondada ayni sorun vardi ablasi gibi. Bunun hastalgii biraz daha yavas ilerliyor ama bide zihinsel ozurlu oldugu icin su an 7 yasinda ama konusamiyor, mecalsiz ve hala bez takiyor.
Bobrekleri git gide kotuye gidiyor. Tum bunlar yasanirken tekrar hamile oldugunu ogrendik. 4uncu cocuk;Bi erkek olucakti. Sukur dedik, erkekya sagliklidir. Ama degildi. Bobrekleri, kalbi hic gelismemisti. 4 uncu gun öldu. 2nci ve saglikli dogan oglumuz o kucuk kardesine cok uzuldu, yikildi. Okulda ogretmen kardesini sormus; aglamis eve gelmis. Öldugu gun babasi ona zar zor " oglum Allah kardesini bizden daha cok seviyor ve onu yanina aldi, onu daha goremiycez, ilerde gorucez' diye anlatti. Aglamaya basladi oglumuz " Allah neden aldiki? Biz oynuycaktik onla? O zmn benide alsin yanina Allah, bende kardesimle oluyum" dedi. Babasi soyluycek soz bulamadi.
Oysaki beraberce cok guzel bi hediye yapmistik kardesine, aksam hasteneye gidicektik bas ucune koyucaktik. Ve ayrica dedesi dogum gunu pastasi almisti, annesi babasi ve kardesleriyle pasta kesicektiler.
Simdimi? Simdi bi oglumuz bide git gide sonuna yaklsan bi guzeller guzeli mavis gozlu bi kizimiz var.
Ablam biliyor herseyin farkinda, 2 cocugunu topraga verdi ve hasta kizida gidicek. O gidince ablamin hali ne olur bilmiyoruz, yikilir ablam..
Ablam ve kocasiyla birlikte 4ncu gun ölen bebegimizin yasini tutarken o gun. O dogum gunu pastasini yine kestik oglumuza. Cunku ölume ragmen; hayat devam ediyor.
Caresi yok ölumun, ama o an bile hayat devam ediyosa; biz kimizki karalar baglayalim bi sinavi alamadik diye?
Kimizki?

Oyle yani, ablamin bana sinavlara uzulmemden sonraki sozunu duydugumda utandim, cok utandim:KK43::KK43:
Ne üzücü bir durum. Allah acıdığımızı yaşatmasın.
Ablanıza ve eşine de sabırlar versin. O küçük yavruya da şifa.
Böyle durumları okudukça insan haline şükretmeyi öğreniyor. Elimizdekinin,sağlığımızın kıymetını bilmeyi öğreniyoruz. :(

Böyle durumları okudukça insan haline şükretmeyi öğreniyor. Elimizdekinin,sağlığımızın kıymetını bilmeyi öğreniyoruz. :KK43:

Böyle durumları okudukça insan haline şükretmeyi öğreniyor. Elimizdekinin,sağlığımızın kıymetını bilmeyi öğreniyoruz. :KK43:

Amin canim, Bende hep sabirlar diliyorum, cok sagol.
Iste tamda insan silkelendigi icin, sukretmeyi bi sefer daha aklina getirdigi icin anlattim bu hikayeyi uzun uzun.
Ve o ablam oyle bi kadindirki.
Beni simdi ablama her gun teselli ediyor gibi hayal etmeyin, cunku o kadin tam tersini yapiyor ve tamda o beni teselli ediyor. ´Allahim cocuklarimi benden daha cok sevmis´ diyor.
´Diger tarafta beni bekliyor meleklerim´ diyor.
En kcuk seylerden mutlu olmayi biliyor. Kizi su an 7 yasinda ama 1 yasinda gibi, yuruyebiliyor, cok az anlasilamayan kelimeler soyluyor. Ve herseyi kirip dokuyor. Bezini cikarip pis halde saga sola savuruyor evde.
Buna ragmen yinede mutlu ablam.
Ve hala ailenin en catlak kizidir. Annem deli kiz diye seslenir. Hayat doludur. Tabi icine kimse bilmez.

Öldum öldum dirildim.
Oturdum dertleniyorum.
Gozleri yasardi.

Kimizki?

Çok üzüldüm allah sabır versin doğru aslinda belkide sükür etmedigim icin böyle :( ne dertler var okuyorum burda cok uzuldum allah geride kalanlara saglik versin evlat acisi yasatmasin kimseye.. Derdimden utandim ..

her şey kısmet.. illa devlet olacak diye bir şey yok, mezun olduktan sonra özel sektörde iş bulup kendını kpssye hazırlayabilirsin.
Dogru ben neden simdi yapamadim diye uzuldum dert ettim sıkıldım :(
Su an tek sey derslerimi verip mezun olmak baska bir sey istemiyorum .. Yarin sinavim var biraz stresliyim calisma istegim yok bakalim ..

Çok üzüldüm allah sabır versin doğru aslinda belkide sükür etmedigim icin böyle :KK43: ne dertler var okuyorum burda cok uzuldum allah geride kalanlara saglik versin evlat acisi yasatmasin kimseye.. Derdimden utandim ..

Evet gercekten utanmalisin. Bende utanmaliyim. Hepimiz utanmaliyiz.
Su dunyada ölumden baska herseye care vardir, bunu hep hatirla...
Sagol canim.

Back
X