Gelecek korkusu ve kotumserligim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nazeniin

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2022
248
173
23
41
Hayat beni korkutuyor..2.cocugunu bekleyen biri olarak sanki bu dunyaya cocuk getirerek kotuluk yaptigimi dusunur oldum..hayat sartlari o kadar agir kii..orta direk bi aileyiz..ama artik sartlar hepimizi fakirlestirdi..iyiye gider mi diye dusunuyorum ama hergun kotu haberlerden moralim iyice bozuluyor..huzursuz korkuyla yasamak can sıkıcı..belki hamilelik psikolojisi bilmiyorum ama bu aralar hep bi kotumserim..sanki eski gunlerimizdeki gibi guzel gunler beklemiyor bizi bilhassa cocuklarimizi gibi...doktora gozukun demeyin Allaha sukur bi sorunum yok ama bu dusunceler kafami yoruyor..zaten beklenmedik bi hamilelik yasiyorum ve tadini cikaramiyorum..umarim cocuklarimizin yuzu hurmetine duzelir hersey..ulkemizden gider siginmacilar..en cokta onlar icimi korkutan..ben cocugumu kendimden sakinirken onlarin kotulestirdigi ortamda yasamasi...korkularim buyuk iste..umarim iyi bi hayatlari olur tum cocuklarin..

Ben düzeleceğini düşünmüyorum, ülkeye dair umudum falan kalmadı. Değil 2yi, tek çocuk yapmak bile korkutuyor bizi.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah yanlış düşünüyorumdur. Hayırlı doğumlar.

Sanki konuyu ben açtım ikinci çocuğa hamileyim ama endişeliyim hamileliğimi doya doya yaşayamıyorum maalesef

İlginç olanda milyonlarca insanın ekonomi mülteci istilasından hiç rahatsızlık duymaması sanki sadece ben endişeleniyorum gibi hissediyorum
Al bendende o kadar..dunyaya sanki bi tek ben kotu gozle bakiyormusum gibi geliyor..sanki yavrularimi koruyamiyacagim,onlara gelecek veremiycekmisim gibi hissediyorum..annelik cok zormus..guzellikleri ayri tabi paha bicilemez...hayatin tadi kalmamis gibi

Ben düzeleceğini düşünmüyorum, ülkeye dair umudum falan kalmadı. Değil 2yi, tek çocuk yapmak bile korkutuyor bizi.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah yanlış düşünüyorumdur. Hayırlı doğumlar.
Cocuk dunyaki en guzel sey,annelik duygusunu bence her kadin yasamali ama bu sartlarda dediginizde dogru...

Al bendende o kadar..dunyaya sanki bi tek ben kotu gozle bakiyormusum gibi geliyor..sanki yavrularimi koruyamiyacagim,onlara gelecek veremiycekmisim gibi hissediyorum..annelik cok zormus..guzellikleri ayri tabi paha bicilemez...hayatin tadi kalmamis gibi
Bunun harici bide nasıl bi mesleğe yönlendireceğim ülkenin doktoruda mühendisi de herkes kötü durumda gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor artık biz bir şekilde ev araç sahibi olduk tatillere gittik bizim yavrularımız ne yapacak bir sürü endişe kafamda

Bunun harici bide nasıl bi mesleğe yönlendireceğim ülkenin doktoruda mühendisi de herkes kötü durumda gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor artık biz bir şekilde ev araç sahibi olduk tatillere gittik bizim yavrularımız ne yapacak bir sürü endişe kafamda
Ayni fikirdeyim sizinle..etrafima bakiyorum herkes bisey yokmus gibi hayatina devam ediyor..bense simdiden cocuklarin universitesi,gelecegini dusunuyorum..bazen diyorum ya ben delirdim ya onlar deli umursamadan yasamaya devam ediyorlar

Hayat beni korkutuyor..2.cocugunu bekleyen biri olarak sanki bu dunyaya cocuk getirerek kotuluk yaptigimi dusunur oldum..hayat sartlari o kadar agir kii..orta direk bi aileyiz..ama artik sartlar hepimizi fakirlestirdi..iyiye gider mi diye dusunuyorum ama hergun kotu haberlerden moralim iyice bozuluyor..huzursuz korkuyla yasamak can sıkıcı..belki hamilelik psikolojisi bilmiyorum ama bu aralar hep bi kotumserim..sanki eski gunlerimizdeki gibi guzel gunler beklemiyor bizi bilhassa cocuklarimizi gibi...doktora gozukun demeyin Allaha sukur bi sorunum yok ama bu dusunceler kafami yoruyor..zaten beklenmedik bi hamilelik yasiyorum ve tadini cikaramiyorum..umarim cocuklarimizin yuzu hurmetine duzelir hersey..ulkemizden gider siginmacilar..en cokta onlar icimi korkutan..ben cocugumu kendimden sakinirken onlarin kotulestirdigi ortamda yasamasi...korkularim buyuk iste..umarim iyi bi hayatlari olur tum cocuklarin..
Bu endiselerde yalniz olmadiginizi zaten sizde biliyorsunuzdur. Gerçekten gidisat iyi degil ama hic bi seyde sonsuza dek kotu gitmez. Karamsar ve umutsuz olmaya gerek yok bence. Cocuklarimizi cok daha guzel bi gelecek bekliyor muhtemelen. Umut ve dua ile kalin.

O hepimizde var,evim yok olacagına dair umudumda yok.Ama mültecilere yeni konut müjdesi geldi buna sevinebiliriz:P
Bize de 0.99 faizle 500 bin tlye kadar kredi.Bilin bakalım memlekette ne yok?500bine ev gklgfklfg
Huni satıısına baslıcam.Baska türlü toparlayamayacagım.

O hepimizde var,evim yok olacagına dair umudumda yok.Ama mültecilere yeni konut müjdesi geldi buna sevinebiliriz:p
Bize de 0.99 faizle 500 bin tlye kadar kredi.Bilin bakalım memlekette ne yok?500bine ev gklgfklfg
Dün ev fiyatları bu haberle fırladı bir de üstüne...

Bu endiselerde yalniz olmadiginizi zaten sizde biliyorsunuzdur. Gerçekten gidisat iyi degil ama hic bi seyde sonsuza dek kotu gitmez. Karamsar ve umutsuz olmaya gerek yok bence. Cocuklarimizi cok daha guzel bi gelecek bekliyor muhtemelen. Umut ve dua ile kalin.
Ayy ne guzel kelimeler...insallah sonsuza dek kalmaz dediginiz gibi...cocuklarimiz herseyin en guzelini hakediyor..

O hepimizde var,evim yok olacagına dair umudumda yok.Ama mültecilere yeni konut müjdesi geldi buna sevinebiliriz:p

Aglanicak halimize guluyoruz ise bak...cok zor gercekten...almak hayaldi ama artik hayallerimizde yok oldu

Her inişin bir çıkışı, her düşüşün bir kalkışı muhakkak olur.
Karanlığın sonu aydınlıktır.
İyi düşünün belki de içinizdeki can geleceğe bir umut olanlardan olur.

Benim felsefem önce tedbir sonra tevekkül.

Hem maddi olarak hem de nasıl koruyacağız diye endişeyi ben de duyuyorum. Henüz evlenmedim o yoldayım o zaten masraflı bir iş. Maddi kaygı olmasa dertlerin çoğu azalırdı herhalde. Evlenmesi, ev almaya çalışması (hayallerin peşinden koşmak) ve bir de çocuk olunca maddiyatı ve maneviyatı hiç bitmiyor.
Yada ben mi çok takıyorum diyorum bazen. Bir tanıdığım kirada oturuyor ve eşi sadece çalışıyor muhtemelen yüksek kazanmıyordur ama 3. çocuğuna hamile. Bana ikinci çocuk bile fazla geliyor artık.

Ben de çok endişeleyim. Hiçbi şeyden haberi olmayan bi canlı getirdim dünyaya. Bu çileyi çek der gibi. Umarım onlar büyüyünce her şey daha iyi olur...

Her inişin bir çıkışı, her düşüşün bir kalkışı muhakkak olur.
Karanlığın sonu aydınlıktır.
İyi düşünün belki de içinizdeki can geleceğe bir umut olanlardan olur.

Benim felsefem önce tedbir sonra tevekkül.
Eskiden mutluyduk azda olsa yuzumuz gulerdi..simdi gulucek hal kalmadi...umarim guzel temennileriniz gercek olur..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X