• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek korkusu...

nounours

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
3
0
1
Merhaba,

Nerden başlayacağımı bilmiyorum ve sizden fikirlerinizi bekliyorum.

18 yasinda, Fransada yaşayan, üniversiteye giden bir kızım. Ilkokulda, ortaokulda ve lisede hep başarılıydım ama üniversiteye başladıktan sonra kendime güvenim kalmadı.
Daha ilk senem ve kasım başı okuduğum ilk bölümü aşırı stres, bunalım yüzünden bıraktım.
Ocak ortasi tarih bölümüne geçtim. Ama şimdide kendime bu bölümü okumaya devam edersem gelecekte meslek sahıbı olabilecek miyim diye sormaya başladım. Korkuyorum. Ya hiç bir şeyi beceremezsem diye.
Tarih bölümünden sadece öğretmenliği düsünüyordum ama ondada atanamama olasılığı çok yüksek. 5 sene boşuna okumak istemiyorum. Atansamda stresli bir insan olduğumdan iyi bir öğretmen olacağımı sanmıyorum.

Ne yapcağımı bilmiyorum. Gelecek ki sene için yine bölüm değistirmeyi düşünüyorum, ama hangi bölüme daha karar veremedim, veremiyorum. Ilgimi ceken ve sonunda iş bula bilceğim bir şey bulamiyorum. Çok kararsızım.
Ya bir şey olamazsam diye ağlıyorum aklıma geldikce.

Sadece bende mi var böyle korku ?
Ve mesleki yönden tavsiyeleriniz var mı ?

Basarili oldugun alanlari sen daha iyi bilirsin canim. İlgi alanina giren konulari da ayni sekilde. Hem ilgin olan hem de basarili olacagini düşündüğün bir alan secersen daha severek okursun. Meslek olarak da ogretmenlerinle ve bu konuda bilgili kisilerle birebir konusursan daha etkili olur. Cunku onlar seni daha yakından taniyorlar. Hangi meslekler daha revacta ve sen hangisini daha basarili bir sekilde icra edersin bunu birlikte konusarak daha iyi bir sonuca varabilirsin bence. Bu arada elbetteki gelecek kaygisini herkes yasar sikma kendini. Otur düşün makul bir karar ver. Daha yasin kucuk gec kaldigin bir sey yok uzme kendini.

Sorunda ilgi alanım olmaması. Matematiğim iyiydi ama yine öğretmenliğe çıkacak matematik lisansi.
Daha önce danıştım ama hiç sonuca varamadım.

merhaba;
kaygı kontrol, obesesif kompülsif bozuklukları olan ve bu bozuklukların altında başarısızlık korkusu olan biri olarak yazıyorum sana.
dilerim yazdıklarımı dikkate alırsın, çünkü benim benzer sorunları olan biriyle benim konuşma imkanım hiç olmadı.
hayatı kontrol etmeyi ne kadar istesek de her şey bizim elimizde değil, bunu neredeyse 1 yılın ardından söyleyebiliyorum. işler her zaman istediğin gibi gitmeyebilir. senin yapman gereken yeni koşullara uyum sağlayıp oradan devam eder.
Darwin'in Doğal Seleksiyon Kuramına göre, doğal koşullara en iyi şekilde adapte olan neslini sürdürme imkanını sahip olur.
hayatın daha minimal kısmında da bu geçerliymiş, ben bunu öğrendim, zor bir yoldan.
ben başarısız olabilirim.
senin de geleceğin istediğin gibi ya da kadar parlak olamayabilir ama unutma zamanla değişen koşullara uyum sağlamak için sen de o koşullarla birlikte değişmelisin.
eğer bölümünü sevmiyorsan ve okumak istemiyorsan değiştir.
arkadaşım bölümüne girdiğinde Su Ürünleri Mühendisliği geleceğin mesleği olarak görülüyordu ve arkadaşım üzerine bir de doktora yaptı ve şu anda işsiz.
hayat bizim kendi yarattığımız şartlardan ibarettir.
çok sevdiğim bir laf vardır "insanlar kendi geleceklerini kendileri çizerler sonra da kader böyleymiş derler"
gerçekten bence çok doğru.
sen de eğer tarih okumak istiyorsan oku ve okurken kendini başka alanlarda geliştir, örneğin edebiyat, gazetecilik vs. böylece editörlükten danışmanlığa kadar pek çok meslek imkanın olabilir, staj imkanını zorla, farklı alanlarda staj yap. imkanın olursa yüksek lisans yap. eğer bulabilirsen bir gece okuluna gidip işletme vs sertifikası falan da alabilirsin illa garanti istiyorsan.
hayat yaptığımız seçimlerin toplamıdır, ben bunu 29 yaşında öğrendim, dilerim senin öğrenme sürecin benimki kadar uzun sürmez.
ve lütfen kaygıların kontrolden çıkmadan önce bir terapiste git, sadece konuşmak dertleşmek için olsa bile. inan bana ben çok önceden gitmeyi çok isterdim, hayatım bambaşka olurdu, şimdiki sorunlarımın hiçbirini yaşamazdım.

Back
X