Gelecek planlamam çok mu hayali ? :(

SEN ÜNİVERSİTEYE GİT,BİTİRİNCE HALA İSTERSEN AÇARSIN MAĞAZAYI.

ben adana da birbuçuk sene mağazacılık yaptım,
kirası,elemanı,vergisi ,sigortası,mağazanın konsepti,.....
mağazadan birbuçuk senede 60 milyar zarar ettiğim halde kapatırken birde 13 milyar vergi borcu daha çıkarttı maliye bana paşa paşa ödedik.
şimdi bedava verseler yapmam bu işi

öncelikleeee o arkadaşları hayatından at
öyleleri varken sana rahat yok tatlım..Aynı benim de arkadaşlarım vardı öyle,hülyalara dalıp bişey anlatsam onun imkansızlıklarını saymaya başlarlardı..öyle öyle bıktım valla hepsinden,bi güzel uzaklaştım...asla gerçekleşmese bile hayal kurmak güzeldir,ufkunu genişletir...

üniversitede sıkılmayım demişsin ama zaten skılmazsın tatlım sen rahat ol.Ünv'de geleceğini kurtarmak yerine gençliğini kazanmanı tavsiye ederim...sonuçta bi ömür çalışacaksın ama akademik kariyer gibi planların yoksa 4 sene yaşıyacaksın o güzel hayatı...
dükkan derken senin o yüzelli liraya bulduğun yer ara sokakta falandır,tuvaleti yoktur...zarar edersin yani..
bence sen bu haziranda bi dükkanda çalışmaya başla hem üç beş eline birşeyler geçer hem dükkan sahibine aklına gelen her şeyi sorarsın,hem işlerin nasıl yürüdüğünü anlarsın...
hayallerin de zamanla şekillenir elbet...Sen onları kurmaya devam et,arkadaşlarını da salla,onlarla beraber asla mutlu olamazsın
benden sana abla tavsiyesi :-*

Çok ufak bir yer istiyorum zaten. Bi tanıdığımız bir dükkan açmıştı burda ayda 150 lira falan gibi kirası vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama bana direk milyarlarca vergi istiyorlar dediler :18:

150 tl kiralı dükkan nerdeee ki:)))

ortalama bir şey söyleyeyim. Eskişehirde 3000tl veriyordu çalıştığım cafe. küçüktü de epey.

İzmitte daha da pahalı...

madem böyle hayallerin var eğitimini de bu konularda almalısın bence. üniversitelerin gastronomi bölümlerini tercih edersen hem okumuş hemde hayallerini gerçekleştirmiş olursun

150 tl kiralı dükkan nerdeee ki:)))

ortalama bir şey söyleyeyim. Eskişehirde 3000tl veriyordu çalıştığım cafe. küçüktü de epey.

İzmitte daha da pahalı...
Burda bi annemin arkadaşı vardı dükkanlarının kirasını 150 diye duydum hatırlıyodum bugün sordum 400 müş

Burda bi annemin arkadaşı vardı dükkanlarının kirasını 150 diye duydum hatırlıyodum bugün sordum 400 müş

:))) sen öyle duymak istemişsindir...hem eğer çalışıyorsan devlet sana burs vermiyo,yurt da çıkmıyo diye biliyorum...O yönden bile zorlanırsın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…